Steun de brouwer!

Steun de brouwer!

11 mei 2020 0 Door Bas de Goede

#steundebrouwer | In deze uitzonderlijke tijd waarin wij leven, een tijd die beïnvloed word door het nieuwe coronavirus, zijn er talloze initiatieven te vinden om jezelf, je onderneming of elkaar door de crisis te helpen. Gelukkig is er nu een plek waar je overzichtelijk heel erg veel van dit soort initiatieven kunt vinden!

Zo kwamen wij de website www.steundebrouwer.nl tegen, een website waar inmiddels 80 brouwerijen bij aangesloten zijn en er komen bijna dagelijks nieuwe brouwerijen bij. Het door bier liefhebbers, voor bier liefhebbers opzet sprak ons zo aan dat we even een digitaal kijkje zijn gaan nemen.

Wie, wat, waar?

We zijn in gesprek gegaan met Eve Maessen die ons iets meer verteld over dit leuke initiatief en hoe het uiteindelijk tot stand is gekomen.

‘Zelf heb ik (Eve Maessen) een start up over smaak & smaak beleving, brouwers zijn hier vaker ook mijn klant. Ik zag hoe vele van hun net zo als andere ondernemers het lastig hadden. Ook ervaarde ik dat vanuit bier liefhebber perspectief het lastig was een overzicht te krijgen waar je allemaal kon helpen.

Die avond had ik een bericht geplaatst op de bier liefhebbers facebook pagina van; Weten jullie brouwerijen die speciale pakketten aanbieden om deze tijd door te komen. Hier volgde redelijk wat reacties op. Later die week krijg ik een mail van Casper Houdé dat hij mijn bericht heeft gezien. Casper is web developer en wil zich graag aansluiten bij dit initiatief, tegelijkertijd gaf hij aan dat hij al wat leuke ideeën had voor een website.

De volgende ochtend begonnen we, hij met de website te bouwen en ik met contact gegevens te verzamelen. Beide vanuit onze passie voor de brouwerijen willen we ze helpen. Een week later namen we contact op met Zoe van Walstijn, een ondernemende student. En Thijs van Holthuijsen een growth hacker. 

In 2 weken tijd hebben wij, als een team met 4 jonge ondernemers, dit non profit platform neergezet. Inmiddels hebben meer dan 80 brouwerijen zich aangesloten, er zit er dus altijd eentje bij jou in de buurt!’

Steun de Brouwer is dus het platform waar je alle pakketten kunt bekijken die de Nederlandse en Belgische brouwers in deze door het nieuwe coronavirus geteisterde tijden aanbieden. Help je ons ook mee?

Logo Steun de brouwer op fsom door thedutchbeerdad

De brouwerijen en hun pakketten

Steun de Brouwer is een non profit platform voor bier liefhebbers, door bier liefhebbers. Het leuke eraan is dat wanneer je op een aanbieding van een brouwerij klikt, je automatisch doorverwezen wordt naar de website / verkooppunt van de brouwer zelf. Hierdoor kun je dus ook gelijk kijken of jouw favoriete website een gelikte website heeft!

Meer informatie kun je uiteraard op www.steundebrouwer.nl vinden en je kunt zelf ook meewerken aan de website. Je kunt namelijk zelf ook een brouwerij of pakket aanbevelen, als je toch bezig bent, like de Facebookpagina en even volgen op Instagram natuurlijk!

Artikel door: Bas de Goede – TheDutchBeerDad in samenwerking met Eve Maessen van Steun de Brouwer.
#beergeeksunite @fsommagazine #geen18geenalcohol.

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

fsom banner tv thedutchbeerdad in gesprek met steun de brouwer over dit mooie initiatief.

Dit is echt iets voor jou!

De Peanut butter nitro milk stout VS Geitenkaas!
Netflix brouwt met de Brew Brothers!
Wat Proeven we vandaag? De Grolsch Kruidige Tripel! + YouTube video
De hemelse knoflookdip!
Bruschetta met gegrilde perzik door Bierliefde!
Volg de bier en spijs cursus bij de bierbutler!
Bestel jij je bieren al bij BEERWULF.com?

Please follow and like us: