Volbeat rehashed sound op nieuwe album

Naast Skillet’s Victorious kwam op 2 augustus ook het nieuwe album van Volbeat op de markt. Over Skillet waren we erg tevereden maar of we dit ook zijn over Rewind, Replay, Rebound zijn?

Rock the roll

Volbeat staat bekend om hun stevige rock met invloeden uit hillbilly rock, metal, reguliere rock en mixen dat met een sound van Johnny Cash vocals. Deze unieke blend van geluiden maakt Volbeat tot wie Volbeat is.

Het echt grote publiek hebben de heren echter weten te pakken met het album Outlaw Gentlemen and Shady Ladies uit 2003. De band sleepte al eerder prijzen in de wacht maar met dit album scoorden ze meerdere Platina en Gold. Dat is ook wel een moment geweest in de sound van de band die sindsdien steeds verder afglijd naar radio rock.

Meer van hetzelfde

Met Seal the Deal uit 2016 was er nog voldoende metal aanwezig om fans van het eerste uur en nieuwe fans vast te houden. Dat de heren zich volharden in die sound en steeds verder richting rock of zelfs poprock gaan is te merken op dit nieuwe album. Dit maakt dan ook dat het album niet voor iedereen is.

Sommige nummers lijken qua riffs zo op werk van eerdere albums dat het jammerlijk genoeg meer van hetzelfde is. Dit maakt het album niet perse een slecht album want waarom een werkende formule op zijn kop zetten. Toch mist het album hierdoor de boost die het wel had kunnen gebruiken. Het voelt allemaal een beetje hetzelfde aan. Hopelijk gaan de heren op een volgend album weer iets meer richting de sound gaan van eerdere albums en iets minder rehashen als op Rewind, Replay, Rebound. What’s in a name?

Rewind, Replay, Rebound?

Al met al is het nieuwe album geen slecht album. De nummers zijn solide en klinken vrolijk. Wel is het allemaal wat meer van hetzelfde. Het lijkst alsof de heren een beetje vast zitten in een patroon van herkenning. Hopelijk weten ze dit patroon te doorbreken.

FSOM cijfer: 6

Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde / DutchPlayStationGamer Ook mijn YouTube video’s check je op FSOM TV!

Final Symphony II in Het concertgebouw FSOM
Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op!
Info@fsom.nl

Meer lezen van DutchPlayStationGamer?

Weet Skillet weer te boeien met Victorious?
Stephen King – Verlichting & Gwendy’s Knoppenkist
Spider-Man – Far From Home Review
Final Symphony II in het concertgebouw was een groot succes!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram