Spider-Man No Way Home is een episch avontuur

Spider-Man No Way Home is een episch avontuur

2 februari 2022 3 Door Peter van de Velde

No Way Home | Toen Spider-Man No Way Home de bioscoop in slingerde kwam de overheid al vrij snel op de proppen met de ergste vijande die hij ooit heeft moeten bestrijden: De Lockdown! Hierdoor heeft het een aantal weken langer geduurd dan gepland alvorens ik de stap naar de bioscoop heb kunnen maken. Maar de vijand is verslagen, de bioscopen gingen weer open en afgelopen week zat ik dan ook eindelijk in de zaal om deze film eens te bekijken. En dat het een episch avontuur is geworden, dat moge duidelijk zijn. LET OP: Kleine en grote spoilers als je de Homecoming en Far From Home niet hebt gezien!

Welkom in het multiverse!

Het multiverse is een concept waarover we angstwekkig weinig weten. Deze woorden spreekt Dr. Strange op het moment dat Peter Parker, aka Spider-Man, hem vraagt of hij er voor kan zorgen dat niemand nog weet wie Spider-Man is. Want de bekendmaking van Mysterio dat Peter Park Spider-Man is sloeg in als een bom en is nogal een issue wanneer je ook nog een beetje een normaal leven wilt leiden.

Dr. Strange kan echter wel helpen maar wanneer hij is begonnen de de spreuk uit te voeren die er daadwerkelijk voor zorgt dat iedereen hem vergeet vraagt Peter of zijn vrienden en familie hem echter nog wel kunnen herinneren. Een spreuk aanpassen terwijl je hem uitvoert blijkt een hele opgave en dat is dan ook het moment waarop het mis gaat. Want in plaats van ervoor zorgen dat niemand hem nog herinnert zorgt de spreuk ervoor dat iedereen die Peter Parker kent naar hen toe komt. En niet alleen in hun eigen universum, ook in alle andere universums!

Hello Peter

Dit zet de deur natuurlijk wagenweid open voor een mengelmoes van eerdere vijanden om het Tom Holland’s Spider-Man het erg moeilijk te gaan maken. En laat dat ook gebeuren! Doc Ock, Green Goblin, Sandman, Reptile en Electro komen gezellig buurten in het universum die we ondertussen kennen als het MCU!

Het is aan Peter om deze fout recht te zetten en deze badguys te vangen en de balans tussen de universums te herstellen. Maar wanneer ze op het punt staan iedereen terug te sturen naar hun eigen universum wordt een lot onthuld waar Peter moeite mee heeft en hij stopt het terugsturen en trekt een eigen missie. Met alle gevolgen van dien…

Er gebeurd een hele hoop!

Waar er in Spider-Man 3 commentaar was dat er teveel vijanden in een film waren gestopt voor Tobey McGuire’s Spider-Man om tegen te strijden werd het in deze film nog vele malen erger. Maar wel in een zeer positieve manier omdat het verhaal dit keer toestond dat er zoveel vijanden aanwezig waren. Dit zorgt voor een aantal grote verrassingen die stiekem toch wel een big smile op je gezicht toveren terwijl het verhaal zich ontpopt.

Het multiverse is echter opengezet en deze gevolgen zullen voelbaar zijn en blijven voor Dr. Strange wanneer we in mei kunnen gaan kijken naar Dr. Strange and the Multiverse of Madness. Ik zeg: Bring it on!

FSOM grade: 9/10

Artikel door: Peter/ @dutchplaystationgamer
After Life – met een lach en een traan!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us: