Resident Evil: Welcome to Raccoon City is toch niet zo welkom

Resident Evil | Met ‘Welcome to Racoon City’ is het tijd om de gamefranchise opnieuw naar het witte doek te brengen. De filmserie met Mila Jovovich was relatief succesvol met zeven films, maar echt goed waren de films nooit. En om direct met de deur in huis te vallen, vergeleken met deze film waren dat pareltjes.

Van het niveau drama

Ik had hoge hoop voor deze nieuwe Resident Evil film. Een verhaal die meer eer aan de games doet, de zombies en gemuteerde monsters die meer vergelijkingen hadden met de game. Ik had er zin in. Ook de cast deed me niet direct huiveren dus er was ergens wel reden om aan te nemen dat deze film iets in zijn mars had. Helaas blijkt niets minder waar te zijn. Het acteerwerk is van een zeer laag niveau, de karakters komen niet geheel (geheel niet) overeen met hun in-game counterparts en het script laat zoveel te wensen over dat het gewoon een over de top flop is geworden.

De eerste twee games

Met deze film heeft men geprobeerd om de eerste twee games samen te voegen tot een enkel nieuw verhaal. Kortom, we krijgen delen van de mansion te zien en we gaan op verkenning is het politiebureau en delen van Raccoon City. Het nadeel van dit proberen te doen is dat men teveel hooi op de vork neem. En dat blijkt ook wel uit de rommelige editing en vertolking van het verhaal. Als liefhebber van de games is er wel veel herkenning maar als je de games niet kent zul je je vaak afvragen wie nu wie is en wat het allemaal met elkaar van doen heeft.

Ik zou hier nu een samenvatting kunnen geven van het verhaal maar die is zo flinterdun dat het min of meer het plot van de film zou verklappen. Dus die laat ik even voor wat het is.

Het is niet alleen maar ellende

Maar het lijkt er wel heel erg op. Bij een zombiefilm of game verwacht je of over the top actie of spanning. Helaas biedt deze film beide niet. Ze hebben wel een poging gedaan om het spannend te maken met bepaalde monsters uit de game en die komen goed tot hun recht. Het nadeel, ze zitten maar extreem kort in de film waardoor de impact dan weer erg laag is. Maar het is wel leuk om de monsters uit de eerste twee games daadwerkelijk terug te zien in de film. Ook zijn er een aantal iconische gamemomenten terug te vinden in de film wat ze dan ook wel weer leuk hebben gedaan.

Helaas blijft het daar bij en als ik je een eerlijk advies mag geven, blijft dan alsjeblieft weg bij deze film. Ben je echt groot fan dan ga je er wel iets leuks uit halen maar als filmliefhebber die vermaakt wil worden ga je dat hier niet vinden. Eeuwig zonde. Zo sterft deze opleving al snel weer uit…

Fsom grade: 4/10

Artikel door: Peter/ @dutchplaystationgamer
Spider-Man No Way Home is een episch avontuur
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram