Smaakvol kennis maken met Dahmer op NEtflix bij FSOM Magazine

Dahmer | 21 september ’22 is, na lange en heftige aankondigingen, op Netflix, de release van de Faction- Misdaadserie “Monster: The Jeffrey Dahmer Story”. En natuurlijk wilde ik die kijken, maar eerst even goed voorbereiden natuurlijk!

Overal op media werd er dagenlang nergens anders over gesproken. Wat zou het heftig, gruwelijk, walgelijk moeten zijn. Mensen zouden de serie na enkele minuten al afgezet hebben. ‘Dit kan het daglicht niet verdragen!’

Netflix slaat de plank enorm mis, er is Sprake van een dubieus verdienmodel. Er zou sprake zijn van
verheerlijking en stereotyperen van moordenaars, secundaire victimisatie, de nabestaanden zouden geen
toestemmingen hebben gegeven. Slachtofferhulp Nederland bemoeit zich er mee en opperen dat het per direct van de buis gehaald moet worden.

Dát moet ik dus zien! Al sinds mijn jeugd, ben ik enorme horrorfanaat en zijn crime- en gevangenis series/docu’s de programma’s die mij enorm aan de buis gekluisterd kunnen houden. Dahmer: een serie, gebaseerd op een waargebeurd drama; That’s My kind-a-television! En dus is het tijd voor…

Netflix & Beer

“ Omg!”, bedacht ik me ineens. “Ik heb in juni de Murder box™, van Adroit Theory, besteld! Eens even
gluren….. JA! Dahmer zit erbij!”

Hoe mooi is het om in de juiste sfeer een bier, te drinken. Mijn gedachten gingen nog even uit naar de comments die de afgelopen dagen de ronde deden; “als het maar niet té onsmakelijk gaat worden en mijn bierbeleving verpest?!

Maar, als doorgewinterde, snack-etende, horrorliefhebber, moet het toch wel meevallen?”, en dus ging ik ervoor zitten!

dahmer op netflix bij fsom

Evan Peters & Jeffrey Dahmer

Geniaal vind ik het dat de serie begint met een flash-forward, dus eigenlijk bij de arrestatie..

En zonder al te veel te spoileren, voor de mensen die de serie nog niet gekeken hebben; ik vind het echt heel erg meevallen, hoe traumatisch, realistisch of onsmakelijk en goor het ook gesitueerd is.

Maar wow, wat is Evan Peters een fenomenale acteur! Leef je maar eens in, in een dergelijke rol. Mijn gedachten waren eigenlijk meer: “Hoe nailed hij die blik, die gezichtsuitdrukkingen!? Zou het zo ECHT gegaan zijn, of is er veel gebruik gemaakt van overromantisering? Wow, hoe kan een mens zo denken en handelen en zo doorgaan?”

Door Evan Peters word je meteen vanaf minuut 1 meegetrokken in de gedachten, ogen en handelingen van Jeff. Zoiets kun je toch alleen maar een fantastisch knap stukje acteerwerk noemen?
Voor mij werd het pas erg, onsmakelijk en ongelooflijk toen ik naar de Netflix; “Conversations with a killer: The Jeffrey Dahmer Tapes”, ging kijken. Hier zie je de werkelijke beelden van de crime scene, de mensen die nauw betrokken waren en de echte woorden van Jeff.

Budweiser

Jeffrey Dahmer raakte al als jonge puber al ernstig alcohol verslaafd en in de serie is meermaals te zien dat Evan Peters, dit in beeld brengt, met het merk Budweiser. Daar waar ik eerst dacht dat het om een PP (product Placement) ging, heb ik bij de tapes en ‘real footage’, ook ontdekt dat er op meerdere foto’s blikjes Budweiser te zien zijn.

dahmer aan de budweiser bij fsom magazine

Toeval? Sponsoring, PP voor sluikreclame? Humor? Of bewust zo gekozen?
Naar verluidt, loopt er een rechtszaak tegen Budweiser, door de nabestaanden, omdat zij vinden dat het merk staat voor, verheerlijkt en profiteert van de seriemoorden van Dahmer.

Naar Amerikaans onderzoek * lijkt het zo te zijn dat Budweiser het meest gekozen biermerk is van
seriemoordenaars, verkrachters en pedofielen. (* Dr. Samuel Adams van Behavioral Beer Science at Boston University ). Waarheid? Of, omdat Budweiser toch wel een van de grootste biermerken van de VS is?


Tijdens het kijken van de serie en de tapes, vond ik een sixpack van Bud, nou laat dat nu toeval zijn!
Ik zal eens in de huid kruipen van een seriemoordenaar en, of dit inderdaad ‘beer-2-die-for’ of juist ‘killing- because’, is…

Ik had Adroit Theory gemaild en een aantal vragen gesteld over hun keuze voor pilsner, bij de Dahmer-versie, daar waar ik via Instagram nog reactie kreeg, blijft het op de mail verdacht stil… Zou er dan expres een sneer, of knipoog richting Budweiser zijn? Hoe dan ook, Amerikaanse brouwerijen kunnen het brouwen van pilsners beter overlaten aan ons Europeanen; of beter gezegd aan ‘ons Limburgers’!

De Conclusie

Concluderend kan ik met overtuiging zeggen dat zowel de serie, als de officiële tapes, indrukwekkend zijn om naar te kijken. Je zult je inlevingsvermogen moeten uitschakelen, want zeker de letterlijke uitspraken van Jeff Dahmer, ​zullen je doen huiveren…

Pak een goed Nederlands, ijskoud pilsje erbij, want warm zul je het zeker zo nu en dan krijgen, tijdens het kijken van de gruwelijke daden van deze Jeff….. Proost!

Artikel door: Nathalie Verdonschot

Instagram: beergirl_1985
Facebook: bierliefhebbers 2.0 (founder / Füherin), dit is de groep waar jij natuurlijk ook je bier avonturen wilt gaan delen! Volg ook gelijk de Facebookpagina van FSOM!
Untappd: nverdonschot

Motto: “Live sucks, and then you die, so make sure you suck better!”

Liever iets anders dan een pilsje? In onze rubriek ‘De Thuisbar’ vinden bierliefhebbers alles over bieren en andere lekkere dranken, weet jij eigenlijk wat een stout is?

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

2 reacties

  1. […] een spraakmakende serie gesproken. Wij gingen recent kennis maken met Dahmer! Deze serie van andere streamingdienst Netflix, hield de gemoederen ook nogal bezig. Verder lees je […]

  2. […] Nou, dan is dat in ieder geval gelukt. Maar niet getreurd, er komt gewoon een vervolg! Wist je dat je bij FSOM Magazine ook smaakvol kennismaken met Dahmer? […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram