Schneider Weisse drink je nu ook gewoon uit blik!

schneider weisse in blik thedutchbeerdad op fsom magazine

Schneider Weisse | Het is eindelijk zover, na al die veranderingen in de bierwereld. Al die nieuwe brouwerijen die erbij zijn gekomen en alle trends die aan deze ontwikkeling vast zitten laten we even voor wat het is. Want voortaan drink je Schneider Weisse ook gewoon uit blik!

Dat een Duitse bierbrouwerij bier in blik omarmt is toch wel vrij uniek te noemen, of althans, het is in ieder geval vooruitstrevend te noemen. Het gaat om de Schneider Weisse Helle Weisse TAP 1 en daarnaast kun je ook de Schneider Weisse Aventinus TAP 6 in een blikje scoren. Uiteraard blijven deze bieren blijven ook gewoon leverbaar in fles en fust zoals we gewend zijn.

Laat het voorjaar maar beginnen!

Nu we in het voorjaar zijn aanbeland en we de eerste mooie dagen hebben mogen verwelkomen, is er tussen alle Corona ellende door hopelijk ook wat ruimte op te genieten. We kunnen niet op een terrasje zitten en de ober roepen voor een drankje, dus moeten we het zelf doen. En dat is helemaal niet erg als je het mij vraagt, bij Schneider Weisse hebben ze daarom een goede zet gedaan om de bieren ook in blik af te gaan vullen. Niets geeft mij een zomerser gevoel dan bier uit blik!

Make no mistake, tegenwoordig zitten vele speciaalbieren volkomen terecht in blik. Maar vroeger in een grijs en ver verleden lag er bij ons toch nog een taboe op bier uit blik. Want alleen goedkoop smerige bier zat in blik. En toch namen we het mee naar het strand op een zomerse dag…

Pexels free stock Johan Petersson op fsom magazine door thedutchbeerdad

Toch heeft Schneider Weisse de introductie van de bieren in blik aangepast en sober weggezet. Door de corona crisis zijn veel afnemers dicht en gaan we er minder op uit dan we graag zouden willen. Maar blijf vooral binnen! Geukkig heeft Schneider Weisse nu ook in Nederland een mooie operationele webwinkel, dus mocht je de bieren toch willen bestellen. Doe dat dan vooral!

Nieuws voor de fijnproevers!

Je kunt de blikken sowieso in huis halen om wat nieuwe untappd check-ins te scoren, maar natuurlijk ook gewoon omdat je een fijnproever bent. Voor mij zijn de Schneider Weisse bieren altijd een mooi uitstapje geweest. Een heerlijk bier gebrouwen volgens het Rheinheitsgebot is soms een welkome afwisseling tussen al het craftbeer geweld.

Schneider weisse is er vanaf nu oo in blik. Door thedutchbeerdad op fsom magazine

Er worden bij het brouwproces enkel lokale ingredienten gebruikt, hiermee heeft de brouwer een sterke band met de lokale bevolking en kan het van daaruit werken aan de verspreiding van haar producten over de hele wereld.

Bij het brouwproces is er sprake van open vergisting, hierdoor komt het speciale weizengist unieke aroma’s ontwikkelen en heeft dit bier een prachtige mooie diepgang en volle smaak. Voor mij is het drinken van een Schneider Weisse dan ook even een momentje van ultiem geluk waarin even helemaal niets ertoe doet, behalve het samenzijn van ik en mijn Schneider!

Artikel door: Bas de Goede – TheDutchBeerDad
#beergeeksunite @fsommagazine #geen18geenalcohol.

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

fsom banner tv thedutchbeerdad Thedutchbeerdad verteld over de schneider weisse bieren in blik

Dit is echt iets voor jou!

De Peanut butter nitro milk stout VS Geitenkaas!
Wat Proeven we vandaag? De Grolsch Kruidige Tripel! + YouTube video
De hemelse knoflookdip!
Vier seizoen speciaalbier van Grolsch!
Begin het voorjaar bij VidaXl!
Bruschetta met gegrilde perzik!
Volg de bier en spijs cursus bij de bierbutler!
Bestel jij je bieren al bij BEERWULF.com?

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram