Rocktober special: Bullet for my Valentine

Radioactive | Rocktober is in volle gang en zoals jullie ondertussen van ons gewend zijn schrijven we wel eens eens stukje om een band of nummer nog even wat extra’s bij te zetten. En vandaag gaan die credits naar een band waar ik sinds het debuut fan van ben: Bullet for my Valentine!

The Poison

3 oktober 2015. Dat is de datum waarop het album The Poison uit kwam. Ik zat nog op het MBO, was 18 jaren jong en kende wel rock bands maar ik had het nooit zo op het stevigere werk. Voor mij al snel schreeuwen en al met al tyfusherrie. Maar een andere metal/rockhead in die tijd die veel tijd spendeerde aan muziek zie: dit moet je eens luisteren. Een nieuwe band uit Wales. Wellicht vind je het niets, wellicht vind je het awesome.

Zo gezegd, zo gedaan. Dat eerste nummer though, Intro (feat. Apocalyptica), zorgde er al voor dat ik met een geheel geopend vizier de rest van het album ging luisteren. Maar wanneer je dan Her Voice Resides in wordt geslingerd, dan weet je dat je te maken hebt met het heftigere werk. Normaliter zou ik daar afhaken maar ik heb het een kans gegeven. En wat een goede keus is dat geweest. Want ondanks dat deze band zeker metal is kende het ook de rustigere kant en werd het schreeuwen (bij gebrek aan een beter woord) nooit zo erg dat ik mij er aan begon te ergeren. Het echte grunten bleef achterwege zullen we maar zeggen en dat stond mij als ietswat soft/oldskool rocker wel aan.

Imagine Dragons?

Daar mijn muzieksmaak redelijk breed is over verschillende genres vind ik naast Bullet for my Valentine ook Imagine Dragons gewoon een toffe band. Iets minder mijn genre en soms qua lyrics niet helemaal mijn ding of toch muzikaal wat te soft/poppy. Maar desondanks kunnen nummers als Gold, Thunder, Believer, of Radioactive mij wel bekoren.

Maar met Bullet’s laatste album stond er wel een heel verrassende track op de deluxe edition van het album! Bullet for my Dragons! Of Imagine Valentines! Whatever you want to call it, Bullet covert gewoon even keihard Radioactive!

Een iets ruwere versie, iets harder ook, maar zo ontzettende gruwelijk en een waar eerbetoon aan het origineel. Het zou toch wel vet zijn als de zanger van Imagine Dragons nog eens live op het podium komt bij Bullet en dan Radioactive ter gehore brengen. Als je daar bij mag zijn, dan is dat toch wel een speciaal momentje.

Daarom kon deze track in de coverweek van Rocktober natuurlijk niet ontbreken! Dus rock on en enjoy!

New album incoming!

Na rocktober gaan wij als FSOM natuurlijk gewoon door met rocken maar dan wellicht iets minder heftig op de voorgrond. Maar met het nieuwe album van Bullet for my Valentine die uitkomt op 5 november wordt het zeker een heavy november. Althans, als Knives, Parasite en Shattered enige indicatie mogen zijn. Want die tracks zijn toch wel erg lekker. Maar over dat album later meer. Want voor nu rocken we nog even verder met Rocktober!

Artikel door: Peter van de Velde / @dutchplaystationgamer / @fsomwhiskyguy
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Rocktober 2021 gaat bijna beginnen en wij gaan onze content daar een beetje op aanpassen. Hoe? Dat lees je in dit artikel. Check it out! Lees er alles over bij FSOM!

Meer DutchPlayStationGamer

Rocktober 2021 komt snel dichterbij!
Dan Brown’s Het Verloren Symbool nu een tv serie!
Op ontdekkingsreis met… Spotify!
Gratis upgrade naar PS5 – hooray or nay
Eldest Souls Review

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] weer los laat. En dan heb ik het over Bullet for my Valentine’s The Poison. Ik schreef voor Rocktober hier meer over maar dit is een band die ik vanaf het begin van een commerciele succes volg. Eens […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram