Pintje? Na 50 jaar eindelijk weer pils van Piedboeuf

Pintje? Na 50 jaar eindelijk weer pils van Piedboeuf

9 maart 2024 Uit Door Bas de Goede

Piedboeuf Extra Pintje | Geweldig nieuws van onze Zuiderburen! Piedboeuf komt na 50 jaar weer met een pilsje op de markt. Hiermee hervatten ze de strijd, met Jupiler, waar ze ooit nog eens het bijltje bij neergooide!

Brouwerij Piedboeuf stopte zo’n 50 jaar geleden met het brouwen van pils, maar ze komt nu terug op de markt met ‘Extra pintje. “We willen de klanten een ruimere keuze bieden”, zegt Aron Wils van brouwerij AB Inbev. “En we willen een goedkopere pils aanbieden.” ‘Waarmee ze het gat op willen vullen tussen de huismerk pilseners en vooral het grote Jupiler!

Piedboeuf Extra Pintje

Wij schreven eerder al meerdere artikelen over laag alcoholische bieren en interessante tafelbieren die wel indruk maakte. Maar bovenal is Piedboeuf vooral bekend van de tafelbieren met een laag alcoholpercentage. Dit is bij uitstek een markt die naast het alcoholvrije segment, flink aan het groeien is.

Wat een tafelbier precies is, lees je in het artikel ‘Wat is een tafelbier?‘.

De toenmalige brouwerij Piedboeuf, intussen opgegaan in AB InBev, stopte zo’n 50 jaar geleden met brouwen van hun eigen pils. Dit kwam vooral door het enorme succes van Jupiler. Ze legden het destijds af en gingen zich richten op andere projecten, niet geheel zonder succes, maar de herlancering van dit pilsje geeft wel een signaal af richting de grote merken.

We willen de mensen een pintje aanbieden met een prijs tussen de huismerken en de klassieke merken.” aldus Wils.

Het prijsverschil met een 6 pack Jupiler is stevig, waar Piedboeuf in België natuurlijk eerst de strijd aan gaat met Jupiler, kost een 6 pack Jupiler inmiddels een kleine 8 euro. Als we kijken naar de prijs van een 6 pack Jupiler in Nederland, is dat verschil nog groter!

extra pintje van piedboeuf bij fsom magazine

Het verschil is dus stevig. Zes blikjes Piedboeuf Extra kosten op de webshop van Carrefour op dit moment 3,95 euro. Voor zes blikjes Jupiler betaal je met 7.99 euro iets meer dan het dubbele. Dit is een bizar verschil en geeft het pintje van Piedboeuf natuurlijk een flinke boost! Benieuwd of en wanneer het pintje van Piedboeuf ook in Nederland te vinden is…

Op het Pintje van Piedboeuf moeten we nog even wachten, of afreizen naar de Carrefour in België. Waar je niet voor hoeft te reizen, is het ideale cadeau voor bierliefhebbers!

het cadeau voor bierliefhebbes

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad 
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!
Wil jij weten wat een West Coast IPA is? Lees dan vooral het artikel ‘Wat is een West Coast IPA?’

Lees ook over de smaakbeleving van ‘Death By IBU‘ uit Kroatië! Op deze pagina kun je meer over TheDutchBeerDad lezen en natuurlijk is FSOM Magazine altijd op zoek naar leuke samenwerkingen! Ideeën, of wil je zelf over je passie schrijven? Mail dan naar info@fsom.nl.

Please follow and like us: