TheDutchBeerDad Proeft Death By IBU Van Pulfer Brewery Uit Kroatië

death by ibu west coast ipa pulfer brewery bij fsom magazine door thedutchbeerdad

Death By IBU | FSOM is natuurlijk een veelzijdig online magazine bomvol entertainment, maar wij vergeten wel eens dat we ooit zijn begonnen met het maken van een bierpaspoort voor bijzondere bieren die de revue passeerden. Hier gaan we naast onze YouTube video’s weer volop mee aan de slag zodat je altijd ons magazine kunt raadplegen voor nieuwe of bijzondere bieren. Of welke je juist moet skippen! TheDutchBeerDad proeft vandaag Death By IBU!

Wie heeft Death By IBU gebrouwen?

Death By IBU is een West Coast India Pale Ale gebrouwen door de Kroatische brouwerij ‘Pulfer Brewery’. Dit is een brouwerij die vrij populair is in de schaduw van een brouwerij als The Garden Brewery, welke meer naamsbekendheid bij ons heeft. Maar onderschat deze veel kleinere brouwerij niet, ze brouwen dan misschien veel minder liters, maar ze staan bekend als zeer populaire brouwerij in Kroatië.

Pulfer is opgezet door vier lokale beergeeks uit Zagreb, Kroatië. De naam Pulfer is afkomstig van de bumper aan de trams in Kroatië. Vroeger profiteerde rebelse tieners van een gratis ritje met de tram door op de ‘Pulfer’, oftewel bumper van de tram mee te liften en er spoedig weer vanaf te springen als ze bijna betrapt zouden worden.

Dankzij de HopShop kwamen de bieren van Pulfer een paar maanden geleden voor het eerst naar Nederland. Al spoedig waren bieren als Hopped As F*#k en Hike My Beer verkrijgbaar bij de betere bierwinkels en slijterijen. Gelukkig hield het daar niet mee op en kwam vrij recent een nieuw bier van Pulfer naar Nederland. Dan heb ik het in dit geval over Death By IBU inclusief proper glassware!

Bierpaspoort: Pulfer Brewery Death By IBU West Coast IPA

Nu we iets weten over de brouwerij, gaan we uiteraard door met het bier. Want daar draait het tenslotte om. Wanneer je bier gaat proeven beoordeel je dit op zicht, geur en als laatste smaak. Dit bier heeft dus een IBU van 100 en een alcoholpercentage van 8%. Op papier is dit een Imperial Double West Coast style India Pale Ale.

Zicht: Het bier is vrij helder met een kleine, maar mooie compacte witte schuimkraag. Het bier heeft een lichte kopergloed en je ziet weinig koolzuurbelletjes in de schuimkraag.

Geur: In de neus komen direct flinke hopbitters binnen. Bloemig, dennig en een dikke bak citrus gevolgd door iets harsigs. Er komt een soort combinatie naar voren waarin sinaasappels vergezeld wordt door een soort dennige ondertoon en een granig karakter. Mijn eerste ingeving is dan ook… Wow! Wat lekker!

Smaak: Zodra de smaken van de eerste slok via de smaakpapillen doorgestuurd worden naar je brein. Voel je gewoon die bitters! In alles! Niet omdat het heel erg bitter is, ondanks zijn IBU van 100, maar bovenal door de fruitige tonen. Sinaasappelschilletjes, citrus en die harsige ondertoon komen mooi naar voren. Het bier heeft door die dennige ondertoon een soort groen karakter die ik het beste kan omschrijven als nat gras dat de smaak van zoet, rood fruit ontmoet. Het bier is dan ook vrij bitter, maar bovenal erg fruitig met in het mondgevoel zelfs een plakkerig zoetje.

Het zoetje is gelukkig op aangename wijze aanwezig en is slechts een prettige aanvulling op al die heerlijke bitterheid. Op Untappd heb ik dit bier dan ook een rating gegeven van 4,25/5 sterren. Wanneer ik een bier incheck op Untappd, doe ik dat bovenal op basis van mijn eigen smaak. Daarnaast beoordeel ik of een bier doet wat ‘ie beloof en dus moet doen, dat is bij deze zeer zeker het geval. Op naar de volgende hopbom van Pulfer!

Wil jij ook kennis maken met de bieren van Pulfer? Neem dan eens een kijkje in de online slijterij van Van Erp Dranken.

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!
Wil jij weten wat een West Coast IPA is? Lees dan vooral het artikel ‘Wat is een West Coast IPA?’

Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer! Iedere donderdag een nieuwe aflevering van ‘Wat Proeven We Vandaag?’.

Het is tijd om bier te proeven! En wat voor eentje! Een hele dikke West Coast IPA met de toepasselijke naam Death By IBU van Pulfer uit Kroatie. Uiteraard gaat TheDutchBeerDad even goed voor dit bier zitten en verteld je er alles over bij FSOM!

Scoor gelijk de bieren van Flying Dutchman met een dikke kortingscode!
Met de code ‘FSOM10’ scoor je de Flying Dutchman bieren met 10% korting.
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

5 reacties

  1. […] IPA die ik heb gedronken was een zeer aangename van Pulfer Brewery uit Kroatië. Met een naam als Death By IBU kun je je allicht voorstellen dat hij extreem hoog in zijn bitterheid zat. Of dat zo is, lees je in […]

  2. […] ➽➽➽ TheDutchBeerDad proeft Death By IBU van Pulfer! […]

  3. […] ook over de smaakbeleving van ‘Death By IBU‘ uit Kroatië, of neem samen met mij de recente White Labels van Emelisse onder de loep! Op […]

  4. […] ook over de smaakbeleving van ‘Death By IBU‘ uit Kroatië, of neem samen met mij de meest recente White Labels van Emelisse onder de […]

  5. […] ook over de smaakbeleving van ‘Death By IBU‘ uit Kroatië, of neem samen met mij de recente White Labels van Emelisse onder de loep! Op […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram