Pegasus is het eerbetoon aan Market Garden

Pegasus is het eerbetoon aan market garden op fsom.

Pegasus is het bier met misschien wel het mooiste eerbetoon uit onze vaderlandse historie. Het bier is gebrouwen door De Heidebrouwerij uit Ede ter nagedachtenis aan een van de meest imponerende gebeurtenissen uit de historie van ons kleine landje. De Heidebrouwerij brouwde een biertje ter nagedachtenis aan Operatie Market Garden, welke plaatsvond in September 1944. Pegasus is het eerbetoon aan Market Garden.

Market Garden

Dit geallieerde offensief was niet per direct een succes te noemen, maar was wel degelijk een kentering tegen de tirannie van onze bezetters.  De Pegasus was het embleem van de 1e Britse Luchtlandingsdivisie die in September 1944 landde in de omgeving van Arnhem, Wolfheze en Ede. Rond 15.00 in de middag van 18 September verschenen 121 Dakota’s aan de horizon. Even later dropte deze Dakota’s in 10 minuten tijd maar liefst 1900 parachutisten van de “4th Parachte Brigade.  

Een verhaal, een waargebeurd verhaal dat een kentering betekende in de tweede wereldoorlog. In een serie als Band of Brothers  weten ze dit subliem te laten zien, maar een extra eerbetoon kan zeker geen kwaad!

Pegasus het bier van de heidebrouwerij met een historisch tintje op FSOM.

Het Bierpaspoort

Brouwer: De Heidebrouwerij 
Herkomst: Ede, Nederland .
Soort: English Brown Ale
ABV: 5,5%
Kleur: Donkerrood / Amberkleurig
Geur: Zuur / Moutig
Smaak: Dit bier heeft een licht pittige/hoppige smaak met een zachte moutige afdronk.
Verkooppunten: Op dit moment niet meer in productie.
Untappd: 2,5/5

Het bier is gebrouwen met lokale gerst en heeft een licht pittige smaak. Deze komt een beetje hetzelfde over als de frisse hoppige smaak van een vrolijke Pale Ale. De mout laat een soort zoetige geur achter in je neus. Deze mouten geven ook daadwerkelijk een moutig karamelachtige karakter aan dit bier. Echter vond ik dit bier toch wel een beetje plat smaken. Er zit niet heel erg veel diepgang in, zoals uiteraard wel in het verhaal achter dit bier ziet…

Niet slecht, maar we zijn uiteraard ook kritisch als het moet. De conclusie is dan ook dat het niet per definitie een slecht biertje is, maar er had absoluut meer ingezeten.

Artikel door: Bas – TheDutchBeerDad
#beergeeksunite @fsommagazine

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

fsom banner fsom tv  in het artikel over een eerbetoon aan market garden. Pegasus.

Dit is echt iets voor jou!

Bierproef op bezoek bij TheDutchBeerDad in Friesland!
Volg de bier en spijs cursus bij de Bier butler!
Vijf heerlijke Whisky tips voor deze herfst!
Bestel jij je bieren al bij Beerwulf?
The Watchlist episode 1
Volg de bier en spijs cursus bij de bierbutler!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram