Muziekjaar 2021 – Killer of filler deel 2

Muziekjaar 2021 – Killer of filler deel 2

14 november 2021 0 Door Peter van de Velde

Muziekjaar 2021 deel 2 | Vorige week kwam het eerder deel van Muziekjaar 2021 – Killer of Filler? online en daarin besprak ik een aantal albums die het afgelopen jaar zijn uitgekomen. Of artiesten nu door Corona in hun creatieve sferen zijn gekomen of omdat ze nu gewoon zin hadden om een album uit te brengen, het maakt allemaal niets uit. Muziek is namelijk van alle tijden! Vandaag zomaar nog een aantal albums en natuurlijk antwoord op de grote vraag: Is muziekjaar 2021 killer of filler?

Draken uit Las Vegas!

Dit tweede deel trap ik af met Imagine Dragons. Deze band is sinds hun monsterhit Radioactive gewoon altijd aanwezig. Een herkenbare sound die eigenlijk direct in contact gebracht kan worden met de band. Maar dat wil niet zeggen dat alles slaagt natuurlijk. Ik heb een klein beetje een haat/liefde verhouding met deze band. Geen groot fan maar toen ik met vrienden naar een concert ging werd het wel tijd om een beetje de muziek te leren kennen. Dit was in de tijd van Evolve, een fantastisch album om in te stappen. Het eerdere werk greep ik wel wat op terug toentertijd maar buiten de hits wisten die albums weinig te boeien. En dat gevoel bekroop met ook weer met hun album Origins. Het album is wel leuk maar wist toch niet een blijvende indruk achter te laten.

Maar in september was daar ineens Mercury – Act 1. Voordat het album uit kwam heb ik enkel de single Follow You gehoord en na een keer luisteren had ik er stiekem al een beetje genoeg van. Ik was gewoon niet helemaal in de stemming toendertijd zullen we maar zeggen. Maar 3 september kwam het album en die heeft als geheel een tijdje op repeat gestaan! Dit is het album die Origins had moeten zijn! Toffe afwisseling in sound zorgt er voor dat je blijft luisteren en door de harde teksten op toch wel vrolijke muziek krijg je een draak van een album. Pun intended.

The Bizkit’s Back!

Ken je die band nog? Ik ben de naam even kwijt, die band die in de 00’s een aantal hit scoorde met onder andere My Generation en Take a Look Around. En met Rollin’ natuurlijk! Ik heb het natuurlijk over Limp Bikzit! Ook na hun epische Chocolate Stafish and the Hotdog Flavoured Water brachten ze nog een aantal albums uit maar in na Gold Cobra uit 2011 was het stil. Ja, nog een aantal singles vanuit hun nieuwe label, maar verder was het akelig stil. Het album Stampede of the Disco Elephants zou moeten komen en we hebben er lang op gewacht maar die kwam gewoon niet. En tot de dag van vandaag is dat album nooit uitgekomen.

Maar een aantal dagen voor Halloween kwam de band ineens met het nieuws dat het op Halloween hun album zou uitbrengen! Een grote verassing voor fans die toch al tien jaar wachten op een full album van de heren. De line-up is weer compleet en met Still Sucks zijn de heren weer helemaal terug! Het kortste album uit het repertoire maar desondanks wel 100% Bizkit.

Here comes the Bullet

5 november was het zover, het nieuwe album van Bullet for my Valentine! De heren uit Wales hebben hard gewerkt en hun ruige kant laten zien. Want dit album knalt letterlijk en figuurlijk uit je speakers. Vanaf de eerste YOU F*CKING PARASITE tot de laatste Death by a Thousand Cuts blijft het heavy. Natuurlijk zakt het qua heavy wel een klein beetje in maar een rustige track ga je op dit album niet terugvinden! Voor metalheads een feest maar ook voor rockers met een ruw randje zeker de moeite waard!

Persoonlijk vind ik dit een van de betere albums die ze de laatste jaren hebben uitgebracht. Voor een volledige review klik je natuurlijk gewoon HIER!

More to Come!

Dit zijn wel de albums die ik tot dusver veel heb beluisterd en die me om verschillende redenen weten te imponeren. En dan te weten dat Volbeat ook nog met een nieuw album gaat komen dit jaar! We moeten nog even geduld hebben tot 3 december maar de eerste singles wassen bij mij de vieze nasmaak van Rewind, Replay, Rebound wel een beetje weg. Hopelijk weten ze op het album dit niveau vast te houden. Dan vergeef ik ze hun vorige poging.

Killer of Filler?

De grote vraag die nog onbeantwoord blijft nu: is muziekjaar 2021 Killer of Filler? Wellicht dat jullie door mijn enthousiasme over de verschillende albums in de verschillende genres al wel weten waar mijn stem naar toe gaat, maar ik zeg snoeihard Killer! Of het nu John Mayer is of Bullet for my Valentine, alle muzikanten waar ik met enige regelmaat naar luister hebben knallers van albums uitgebracht dit jaar. En nieuw werk van Limp Bizkit was niet alleen een verrassing maar ook nog eens een hele toffe verrassing! Hopelijk gaan deze bands de komende tijd wat tourdata aankondigen in ons kikkerlandje, dan gaan we toch eens kijken of we er bij aanwezig kunnen zijn. Want wat nu staat is uitverkocht!

Wat vinden jullie van de nieuwe muziek dit jaar? Is het voor jullie ook killer of toch meer filler? Let me know! En tot de volgende muzikale reis!

Artikel door: Peter/ @dutchplaystationgamer
Muziekjaar 2021 – Killer of Filler deel 1
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us: