Imagine Dragons – Origins (Deluxe) Album Review

Imagine Dragons – Origins (Deluxe) Album Review

9 november 2018 3 Door Peter van de Velde

Origins Deluxe | Vandaag is het zover, het nieuwe album van Imagine Dragons is op de markt. Na het succesvolle Evolve van vorig jaar komen de heren al vrij snel met een opvolger. Smeed het ijzer wanneer het heet is zullen we maar zeggen. Maar is de kwaliteit van het album hier ook naar? Lees het in deze review!

In mijn review van het album Evolve gaf ik aan dat ik niet een heel groot fan ben van de band maar dat ik naar een concert van ze zou gaan en daarom natuurlijk iets meer moest verdiepen in de muziek.   We zijn al even verder en stiekem ben ik wel een klein beetje fan geworden. Live sterk en meeslepende muziek. Maar waar sta ik met dit nieuwe album?  

The Good

Zoals elk album die je luistert zijn er altijd nummer die meer aanspreken dan anderen en daar is dit album niet anders in. Het album opent met Natural, de eerste single van dit album. Eerlijk gezegd ben ik vanaf het moment dat ik het nummer voor het eerst hoorde fan van dit nummer. Kortom, een sterke opener!   https://www.youtube.com/embed/0I647GU3Jsc   Het nummer die voor mij bijna een trip wordt is Bullet In A Gun. De stijl is Imagine Dragons maar ook vernieuwend. Wat mij betreft wel een van de beste vernieuwingen op het album.

The Ugly

Natuurlijk zijn er altijd nummers op een album die minder aanspreken. Dat betekent niet perse dat het slechte nummers zijn maar het zijn minst favorieten. The Ugly, om ze zo te noemen. Soms moet een nummer ook gewoon bij je groeien en vind je het eerst niets maar later vind je het wellicht een van het beste wat het album te bieden heeft.   Het nummer Digital is echter wel het lelijke eendje in de vijver en past ook niet echt in het geheel van de rest van het album. Ik hoop ook niet dat dit een stijl is die ze meer gaan toekennen aan toekomstige albums.   https://www.youtube.com/embed/1aWguqSme14  

The Verdict

Dan Reynolds, de zanger, heeft in een interview aangegeven dat Origins in het verlengde zit van Evolge. Qua sound zit het ook zeker in die lijn maar. Het album staat vol met echte Imagine Dragons nummers, soms met de bekende sound en soms iets meer vernieuwend. Overall is het album niet de kraker zoals Evolve. Echte toppers zoals Believer & Thunder missen op dit album. Desondanks laten ze hun eigen unieke sound niet achter en dat zal de fan van Imagine Dragons zeker niet tegenstaan.  

 1. Natural 10/10
 2. Boomerang 7/10
 3. Machine 6.5/10
 4. Cool Out 7/10
 5. Bad Liar 7.5/10
 6. West Coast 5/10
 7. Zero 6.5/10
 8. Bullet In A Gun 8.5/10
 9. Digital 5/10
 10. Only 7/10
 11. Stuck 6/10
 12. Love 7.5/10
 13. Birds 7/10
 14. Burn Out 7/10
 15. Real Life 7.5/10

#FSOM Cijfer: 7/10   https://open.spotify.com/embed/album/3JfSxDfmwS5OeHPwLSkrfr

Help me, help you

Ben je nu geinsteresseerd in het album? Koop het dan door te klikken op onderstaande link!   Bol.com: Imagine Dragons – Origins (Deluxe) Dit artikel is geschreven door: Peter / CloudStrifeNL / DutchPlayStationGamer  

Wil jij ook wat lekkers koken? Pak dan dit geweldige pasta recept mee uit het FSOM receptenboek!

Please follow and like us: