Hij wordt vanzelf moe van Bert Visscher

hij wordt vanzelf moe door bert visscher bij fsom

Hij wordt vanzelf moe | Bert Visscher, de drukke komiek uit Groningen pakt wederom lekker uit met Hij wordt vanzelf moe. De show was zaterdag 20 november op TV. Dit was de opname van 21 september 2021 vanuit zijn stad, Groningen. Bert speelt een zigeuner en zijn woonwagenkamp moet verkassen. De komst van een strijkijzerfabriek bedreigt de oude zigeuner en dat zorgt voor een trip down memory lane. Dat moet wel een doldwaas avontuur zijn zoals alleen Visscher dit kan.

Fan sinds Fijne Nuances

Meisje! Meisje! Kijk eens wat ik voor je je heb gemaakt… De routine lijkt in mijn hoofd te zitten als een foto in een frame. Maar toch kan ik er telkens als ik het zie smakelijk om lachen. Bert Visscher is een icoon. Een show voor jong en oud en eigenlijk is niet lachen gewoon geen optie. Ik keek mijn eerste Bert Visscher show op videoband en dat was Fijne Nuances. Hij mocht niet in slaap vallen want dat verandert hij in een pompoen.

Na die show was ik verkocht en heb ik alle shows gezien. Van Jammer tot Hij wordt vanzelf moet, geen show heb ik links laten liggen. Dus afgelopen weekend heb ik zijn laatste show meester gemaakt. Maar wist ik die lach vast te houden?

Ik word er vanzelf moe van

Misschien verraad ik het al wel een beetje maar Hij wordt vanzelf moe kun je eigenlijk samenvatten met een woord: veilig. Geen vernieuwing en veel herhaling brengen Bert Visscher zijn laatste show nooit naar hoogtepunten en een matig haha. Wanneer je bekend bent met zijn eerdere shows dan weet je dat Bert niet vies is van een stukje herhaling. Ik meen dat het Nee, dan Lourdes was waarbij ik, bij de eerste keer kijken, het volledige segment over het kamperen mee kon praten. Woord voor woord! Het stuk kwam volledig uit Fijne Nuances. En als dat een stukje is over een gehele show, dan is dat natuurlijk ook niet zo erg. Maar de herhaling wordt bij Visscher wel erg duidelijk als hij wederom oude typetjes van stal haalt en die heel mager opnieuw opzet. Zo komt de oude oorlogsveteraan voor de 3e show terug alleen is het dit keer een verwarde biker. Leuk, maar het verrassingselement is volledig weg. Ik begon al te praten als de oude veteraan en mijn gezelschap keek mij aan alsof ik gek was. Totdat Bert begon te praten en de verwarring over ging in verbazing: hoe wist je dat hij zo ging praten?!? Tja…

Ben ik dan wellicht Bert Visscher moe aan het worden?

Leuk maar geen hoogtepunt

Al met al was Hij wordt vanzelf moe een vermakelijke show maar daar is het ook wel mee gezegd. Het is natuurlijk moeilijk om na al die jaren nog met nieuw en fris materiaal te komen omdat je een bepaald type bent. Maar de herhaling van zetten werd hier zo duidelijk dat je te snel afhaakt waardoor het verhaal van de zigeuners niet weet te boeien. Ook was het gebruik van de acteurs voor twee extra typetjes onnodig. Het voegde niets toe en in de huiskamer bleef het ook vooral stil als ze “grappig” waren. Wellicht ben ik Bert Visscher moe, wellicht was ik gewoon niet in de stemming, maar het was helaas een tegenvallende avond waarop de lach veel had kunnen betekenen.

Artikel door: Peter/ @dutchplaystationgamer
Muziekjaar 2021 – Killer of Filler deel 1
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

hij wordt vanzelf moe door bert visscher bij fsom
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram