Heerlijke weekendjes weg in de wijngaard!

heerlijke weekendjes weg in de wijngaard bij fsom magazine

Weekendjes weg | Wandel heerlijk met Nicolas door de golvende wijngaarden rond Domaine Des Hêtres in de buurt van Luik. Of snuif de heerlijke Zeeuwse ziltige lucht op wanneer je bij Johan op bezoek bent, die vol passie de lekkerste wijnen maakt in ons eigen land. Slechts enkele voorbeelden uit een heel bijzonder boek.

Dat je niet ver weg hoeft te gaan voor lekkere weekendjes weg of andere korte vakanties leren we toch steeds beter. Het is zo’n beetje het enige voordeel dat de maatregelen van de afgelopen twee jaar hebben opgeleverd, we zijn namelijk veel meer onze eigen regio en ons eigen land gaan ontdekken.

Het boek ‘Dichtbij vakanties en weekendjes weg in de wijngaard‘ van Gido van Imschoot is dan ook een pareltje voor iedereen die al het moois van dichtbij wil ontdekken. Gido is zelf master sommelier, Belgisch Wijnambassadeur, erevoorzitter van de Vereniging Vlaamse Sommeliers en Culinari journalist. Hij is onder andere bekend van zijn boeken ‘Ontdek Bourgogne‘ en ‘Ontdek Piëmonte‘.

Heerlijke weekendjes weg!

Weekendjes weg was bij ons tijd altijd een grote hobby. Niet te ver weg, maar wel lekker ontdekken. Met de nadruk op lekker! Genieten van alle lokale lekkernijen en de prachtige omgeving, waar je ook zat. Op deze manier is Gido ook aan de slag gegaan met het boek ‘Dichtbij vakanties en heerlijke weekendjes weg in de wijngaard‘.

Wandel heerlijk met Nicolas door de golvende wijngaarden rond Domaine Des Hêtres in de buurt van Luik. Of plan andere heerlijke weekendjes weg. Lees alles over het boek Dichtbij vakanties en weekendjes weg in de wijngaard door thedutchbeerdad voor fsom magazine

Genietend van het uitzicht over Maastricht op het terras van de Apostelhoeve. Of reis af naar Antwerpen en laat je verrassen door de ‘urban Winery’ dat gevestigd is op amper 100 meter van de ‘Onze lieve vrouwe toren’ in de prachtige stad Antwerpen. Want ook voor wijnen kun je terecht bij onze Zuiderburen. Op mijn Instagram, die je onderaan dit artikel kunt vinden, deelde ik al eerder mijn enthousiasme over een mooie wijn uit België.

In dit boek ga je dus (korte) reisjes maken naar de mooiste locaties van gastvrije wijnbouwers uit België, Nederland, Luxemburg en Duitsland. Zij laten je uiteraard kennismaken met hun domein, hun wijn en hun passie. De wijnboeren delen ook tips aan over alle unieke plekken in de regio. Denk natuurlijk aan de mooiste plekjes om te eten, maar ook de mooiste wandel- en fietspaden in de regio.

Het boek ‘Dichtbij vakanties en weekendjes weg in de wijngaard‘ is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en verschijnt vanaf vandaag bij Sterck & De Vreese. Wil je meer weten over wijn, lees dan ‘The Bright Side Of Wine‘ van mijn grote vriend Robbert. Uiteraard lees je ook alles over dé Wijn vakbeurs bij FSOM magazine.

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram