Mannen worden steeds later volwassen

mannen worden steeds later Volwassen Lees erover bij fsom magazine

Volwassen | In 2016 bleek uit Brits onderzoek nog dat mannen pas vanaf hun 43e volwassen worden. Gemiddeld gezien dan, er zijn natuurlijk altijd uitzondering. Uit recent onderzoek blijkt nu dat het onderzoek uit 2016 de prullenbak in kan. Mannen worden steeds later volwassen namelijk.

Het is geen verrassing (of misschien juist wel) dat zowel mannen als vrouwen onvolwassen blijven tot ze op zijn minst over de 30 zijn. Mannen zouden minder of geen kinderachtig gedrag meer vertonen op hun 43ste en vrouwen op hun 32ste, bleek uit het Britse onderzoek enkele jaren geleden.

Uit dat onderzoek bleek dat Acht op de tien vrouwen gelooft dat hun partner het kinderachtige gedoe nooit zal ontgroeien. Mannen zouden het nog altijd fijn vinden om ’s avonds frikandellen in de frituur pan te gooien tijdens het gamen. Natuurlijk hoort daar dan ook een drankje bij en dat het op een dinsdagavond gebeurd is ook maar bijzaak.

Andere tekenen van onvolwassenheid die werden uitgelicht in dat onderzoek; zijn zwijgen tijdens ruzies, niet kunnen koken en steeds dezelfde moppen en verhalen vertellen. Mannen beschrijven zich ook twee keer zo vaak als kinderachtig in vergelijking met vrouwen. Nu betwist ik het meeste in deze laatste alinea, maar laten we dat voor een ander artikel bewaren. Nu komt het nieuwe onderzoek namelijk om de hoek!

Breaking News bij FSOM Magazine! Recent onderzoek naar het volwassen worden van mannen, maakt alle voorgaande onderzoeken nutteloos!

Volwassen worden is onontkoombaar

Laten we voorop stellen dat het onontkoombaar is dat je volwassen wordt, althans voor het gros van ons. Helaas zou ik zeggen, want ook ik verlang toch wel regelmatig terug naar de tijd dat ik gewoon nog met een luier om kon lopen en zorgeloos op avontuur kon gaan. Allicht komt die tijd op latere leeftijd weer terug, maar dat zijn zorgen voor mijn nageslacht!

Uit recent onderzoek blijkt nu dat vooral het verschil tussen mannen en vrouwen groter wordt. Vrouwen nemen steeds eerder afscheid van hun jeugdigheid, waar mannen dit steeds vaker en langer uitstellen. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen nu gemiddeld op 26-jarige leeftijd volwassen worden en mannen pas op hun 54e! Dat is nogal een verschil met 32 en 43 jaar uit het onderzoek enkele jaren geleden. (Ja, wij weten dat je niet zomaar ieder onderzoek naast elkaar kunt leggen. Toch vinden we dat af en toe leuk, wij zijn ook maar mensen!)

Het onderzoek

Bij dit onderzoek zijn 1000 mannen benadert om deel te nemen. De verklaring? De mannen zeggen zelf geldproblemen, hierdoor wordt vaker naar ontspanning gezocht. Ook is de liefde een reden om niet snel volwassen te worden, het onderzoek geeft namelijk aan dat overwegend de vrouwen de belangrijke beslissingen nemen binnen het huishouden. Mannen zouden vooral de zorgen dragen over praktische zaken.

Uit het onderzoek blijkt ook dat mannen vaak wat humoristischer ingesteld zijn. Dat wordt, zeker door vrouwen en ouderen, gezien als puberaal gedrag. Evenals dat mannen egoïstischer ingesteld zijn. Persoonlijk vind ik dat natuurlijk onzin, maar goed. Ik ben ook maar een man!

Vrouwen dus vanaf 26 jaar volwassen en mannen pas vanaf 54. Daarom moeten wij als mannen gewoon nog even herinneringen ophalen met dit prachtige plaatje van Alpahville! (Dit liedje is ook Tune of The Day! Check it out op Facebook en Instagram!)

Artikel door: Joshua S.
Lifestyle en meer op @fsommagazine

Volg ons snel op Social Media en vergeet je niet te abonneren op FSOM tv! Lees hier snel hoe je een opgeblazen gevoel kunt voorkomen na een avondje doorhalen! (Niet alleen voor “volwassen”mannen!)
Wil je een goede tip? Shop dan eens bij H&B voor volwassen cadeautjes op het gebied van gezondheid en voeding.

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram