Doe Maar Lekker Duurzaam en het Gevecht Tegen Kalk

De weateropntharder. Doe maar lekker duurzaam en het gevecht tegen de kalk op fsom door thedutchbeerdad

Waterontharder | Kalkaanslag. Wanneer je het mij vraagt is dit de grootste vijand van die mooie dure douchekraan en superstrakke wasbak die ik, in mijn geval. Heb gemonteerd in onze pas aangekochte woning. Eeuwig zonde en haast om te janken als je na enkele maanden ziet wat voor terreur acties de kalk keer op keer uitvoert op je badkamer. Daarom, doe maar lekker duurzaam en het gevecht tegen kalk.

Waarom ik dit met jullie wil delen is eigenlijk vrij eenvoudig. Ik vind het leuk om te klussen, dingen bouwen en soms daaraan voorafgaand slopen. Superleuk! Je kan het zelfs een hobby noemen. Zodoende heb ik dus ook mijn eigen badkamer gedaan, heel erg leuk. Shoppen voor de kraan, de beste deal vinden voor een badkamermeubel en ga zo maar door.

Toen wij enkele maanden in ons huis woonde, bleek dat het water vrij rijk is aan calcium. Om een heel lang verhaal kort te maken, er is bij ons sprake van hart water. Dit kom je nou eenmaal tegen in sommige delen van ons land, no worries maar gewoon goed opletten en veel schoonmaken. Althans, dat dachten wij.

Hoe zit dat nou?

Wat wij allemaal dachten te weten, leek niet helemaal te kloppen. Er zit namelijk een verhaal achter, waarmee je automatisch bij bepaalde oplossingen uitkomt, zoals bijvoorbeeld een waterontharder.

Hard water is iets waar je niets tegen kunt doen dachten wij. Hard water is iets wat veel kalk bevat en dat is vooral bij warm water, en dus in je badkamer, een groot probleem. Het gaat namelijk ook in je apparatuur zitten. Heb jij je wel eens afgevraagd waarom je wasmachine stuk is gegaan? Of dat je kraan helemaal verrot was aan de binnenzijde, zoals bij ons het geval was!

De waterontharder. Doe maar lekker duurzaam op fsom

Nu is kalk niet schadelijk voor je gezondheid, maar het kan wel flink wat irritaties opwekken wanneer je een huidaandoening hebt. Nu is dit bij ons gelukkig niet het geval, maar in korte tijd sneuvelde mijn regendouche, mijn badkamerkraan en had ik een peperdure reparatie aan mijn CV ketel. Dit wilde ik in de toekomst voorkomen en ik ben op zoek gegaan naar oplossingen. Bij voorkeur natuurlijk duurzame oplossingen, een eenmalige investering waar ik zo lang mogelijk profijt van heb. Wederom kom ik terug op de titel van dit bericht. ‘Doe maar lekker duurzaam en het gevecht tegen Kalk’!

De oplossing

Toen wij op jacht waren naar de oplossing voor ons probleem, of in ieder geval het achterhalen van de oorzaak. Kwamen wij er toch achter dat alleen het structureel en haast obsessief schoonmaken van je badkamer gewoon dweilen met de kraan open is. Nu denk je dat de badkamer de minst erge plek is om te dweilen met de kraan open, maar niets is minder waar. Het kan namelijk een godsvermogen gaan kosten.

De waterontharder. Doe maar lekker duurzaam en de strijd tegen kalk op fsom.

Daarnaast is het ook nog eens zo, dat wij elke jaar een flinke verhoging van onze energierekening op de deurmat kregen. Nu weet ik heus wel dat de belastingen hierop exorbitant gestegen zijn, ( Dankjewel Mark!) maar ook de kosten zijn stiekem gewoon omhoog gegaan en dat terwijl wij juist bezig zijn met duurzame oplossingen. Helaas voelde wij dit nog niet in de portemonnee!

Toen kwamen we bij de waterontharders terecht. Een relatief goedkope investering die, zoals de omschrijving en fabrikanten heel hard riepen, een zeer duurzame oplossing is voor ons probleem. Voor €169,- scoor je de AMFA4000 waterontharder die wij dus in gebruik hebben genomen. Een investering met verstrekkende gevolgen…

De Waterontharder

De AMFA4000 waterontharder was een schot in de roos. Wij merkte al vrij snel dat bij de nieuwe keukenkraan we veel minder hoefde schoon te maken en ook de douchekop bleef aanzienlijk langer blinken. Letterlijk is het dus zo dat je op korte termijn een groot effect ziet van een relatief kleine investering.

De installatie van het apparaat was een makkie. De foto hieronder laat zien wat je binnen krijgt en dus ook dat de installatie die in een oogwenk gefikst is.

De waterontharder. Doe maar lekker duurzaam en de strijd tegen kalk op fsom. De montage is super eenvoudig en zo gefikst!

En wij zijn hier zeer content over, ik sta niet meer om de haverklap van die zeefjes te vervangen, het schoonmaakwerk in de badkamer hoeft nu niet meer zo vaak en zo obsessief te gebeuren. Een verademing! Tevens moet de AMF4000 Waterontharder een enorm besparend effect hebben op je energierekening. Het apparaat veranderd de samenstelling van het water dat je gebruikt in huis. Er komt dus geen kalk meer op verwarmingselementen van je apparaten te zitten en omdat kalk waterleiding vernauwend werkt, zul je ook hiermee geen problemen meer ondervinden. Eurootjes besparen dus! En apparaten!

Daarnaast is er ook nog eens de belofte dat je co2 uitstoot aanzienlijk vermindert kan worden en doordat je een soort duurzame investering doet in al je apparaten tegelijk. Beweerd men dat je zelfs tot €500,- per jaar kunt besparen. Hopelijk kom ik daar snel achter!

Mijn ‘Doe maar lekker duurzaam’ tip is dan ook deze waterontharder. Seriously! Het is een relatief kleine eenmalige uitgave, maar op korte termijn bespaar je sowieso op je schoonmaakwerkzaamheden!

Artikel door: Bas de Goede – TheDutchBeerDad
#doemaarlekkerduurzaam #lifestyle bij @fsommagazine

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

fsom banner fsom tv  thedutchbeerdad  Doe maar lekker duurzaam het gevecht tegen de kalk waterontharder.

Dit is echt iets voor jou!

Vijf Whisky tips die jou de winter door gaan helpen!
De ValFather van HighLand Park door Confessions of A Whisky Freak!
De hemelse knoflookdip!
Bruschetta met gegrilde perzik!
Volg de bier en spijs cursus bij de bierbutler!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] toch hetgeen wat zorgt voor een prettig klimaat in je woning. We schreven al eerder over zaken als lekker duurzaam met je drinkwater en dan mag natuurlijk een frisse lucht ook niet […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram