De Vlierbloesem IPA van Brouwerij ’84

vlierbloesem ipa van brouwerij b4 door thedutchbeerdad op fsom

De eerste vlierbloesem IPA uit Wolvega is een feit. Ongegarandeerd te gebruiken als aromatisch badwater of massageolie. Dit vroeg om een nader onderzoek en daarom ben ik op bezoek gegaan bij Guido van Pub’84 en tegenwoordig ook Brouwerij ’84. In het altijd prachtige Friese Wolvega proefde ik de vlierbloesem ipa van Brouwerij ’84 van de tap en dat was een zeer aangename verrassing…

Misschien heb je recent al iets voorbij zien komen op mijn Instagram kanaal, toen ik namelijk op bezoek was bij Guido in zijn pub. Proefde ik de vlierbloesem IPA van de tap. Een heerlijk biertje dat ik een Untappd rating gaf van 3,75. Wanneer je het biertje nu opzoekt op Untappd, kom je erachter dat mijn rating gewoon beneden het gemiddelde ligt!

Maak kennis met de vlierbloesem IPA met Friese roots van Brouwerij '84. In het Friese Wolvega sprak ik Guido Niehaus van Pub '84 over zijn liefde voor het gerstenat, foodpairing en natuurlijk zijn nieuwe bier!

In totaal heeft d vlierbloesem ipa van Guido nu ruim 130 check-ins met een gemiddelde rating van 3,83! Not bad voor een eerste biertje van Brouwerij ’84 dacht ik zo, gedurende het gesprek blijkt echter dat dit helemaal niet het eerste biertje is!

Naast het runnen van zijn Pub ’84 en het combineren van hapjes bij de drankjes, Stibon behalen, heeft Guido nog een passie. Namelijk, bier brouwen! Het recept dat gebruikt werd voor de Vlierbloesem IPA was bij de derde poging al geslaagd, driemaal is scheepsrecht is dus met recht van toepassing op dit bier.

Vlierbloesem IPA met Nieuw-Zeelandse Hop

Er is bij het brouwen daadwerkelijk gebruik gemaakt van gedroogde vlierbloesem, dat in de laatste fase van het brouwproces is toegevoegd voor een maximaal effect op het bier. Verder is het bier gebrouwen met Nelson Sauvin en is de Amarillo en Centennial hop toegevoegd voor een beetje extra aroma. Een Nieuw-Zeelandse hopsoort dat zich uitstekend leent voor het brouwen van dit soort bieren.

De smaak van het bier is zeker bloemig te noemen, het unieke dna van de vlierbloesem bepaald dan ook zeker in grote mate het dna van dit biertje. Een fris biertje, waarin de zoetigheid en bitterheid die je wilt vinden in een IPA, harmonieus samengaan.

Het bier word gebrouwen in de ketels van Brouwdok te harlingen. Hierdoor kunnen we met recht spreken over een lokaal Fries biertje. Iets wat voor Guido ook zeker een afweging was. ‘Je kunt wel elders gaan brouwen omdat het misschien net wat goedkoper is, maar het is voor mij veel meer waard om te weten wie mijn bier brouwt. Het is dan ook mooi meegenomen dat dit lokaal kon.” Aldus Guido, eigenaar Pub ’84 en Brouwerij ’84.

Maak kennis met de vlierbloesem IPA met Friese roots van Brouwerij '84. In het Friese Wolvega sprak ik Guido Niehaus van Pub '84 over zijn liefde voor het gerstenat, foodpairing en natuurlijk zijn nieuwe bier! Een stoer logo is passend in de door Guido z'n vriendin zelfbedachte huisstijl.

Is this it?

Is this it? Is dit het enige biertje wat er is, of komt er toch meer aan? Dit biertje smaakte naar meer namelijk! De verhalen over brouw avonturen van een Russian Imperial Stout gebrouwen met echte drop. Een American Pale Ale gebrouwen met échte kardemon, schuwt Guido niet om met mij te delen. Één ding is zeker, het gaat hier om een echte liefhebber met een passie voor het gerstenat.

Een mooie toevoeging op dit artikel is iets wat ik meemaakte, toen ik op de bewuste doordeweekse middag bij Guido was in zijn pub. Er kwam een man en vrouw van middelbare leeftijd binnengewandeld. Het accent waarmee de man sprak was duidelijk, het was iemand uit Brabant. Een gezellig gesprek was het gevolg, want deze man had gehoord dat Pub ’84 onder de vlag van Brouwerij ’84 haar eerste eigen biertje had gelanceerd. Die moest hij hebben natuurlijk…

Mocht je eens in de buurt zijn van Wolvega, neem dan zeker even een kijkje bij Pub ’84 en bestel die Vlierbloesem IPA. Vergeet ook niet in Februari van volgend jaar, de tweede editie van het speciaalbierfestival in Wolvega weer op de planning staat. Maar daarover later meer…

Artikel geschreven door: Bas – TheDutchBeerDad
Met speciale dank aan: Guido Niehaus van Pub’84 / Brouwerij ’84.
Geen18GeenAlcohol – Beergeeksunite @fsommagazine

Wil je meer zien van mijn bieravonturen? Neem dan snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram! See you there!

Meer lezen van TheDutchBeerDad?

BREAKING NEWS! Win 2 kaarten voor Biertest Drachten!
Biertest Drachten is op zoek naar de bierkenner!
Ga lekker zelf brouwen! Bezoek Brouwland!
Er is bier van Eigen Bodem binnen gekomen!
Grolsch komt met alcoholvrij Hefstbier! Ga jij ‘m proeven?
Wat proeven we vandaag? Aflevering11!
Bestel jij je bieren al bij Beerwulf?
Family Man meets Family Man!

Maak kennis met de vlierbloesem IPA met Friese roots van Brouwerij '84. In het Friese Wolvega sprak ik Guido Niehaus van Pub '84 over zijn liefde voor het gerstenat, foodpairing en natuurlijk zijn nieuwe bier!  FSOM Logo.
Wil jij meer weten over FSOM, wil je adverteren of zie jij een samenwerking wel zitten? Aarzel dan niet en neem contact op met Bas de Goede via info@fsom.nl
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

3 reacties

  1. […] De Vlierbloesem IPA van Brouwerij ’84Wat proeven we vandaag? In Aflevering 11 een Mermaid Elixer! Bierproef op bezoek bij TheDutchBeerDad in Friesland!De tapperij van de Eeuwige jeugdLagerbieren van Bierverbond uit AmsterdamKennismaken met Arvid Bergström […]

  2. […] Valhalla is een logisch vervolg voor Vikings!Wat proeven we vandaag? In Aflevering 11 een Mermaid Elixer! Bierproef op bezoek bij TheDutchBeerDad in Friesland!De tapperij van de Eeuwige jeugdLagerbieren van Bierverbond uit AmsterdamKennismaken met Arvid Bergström […]

  3. […] Valhalla is een logisch vervolg voor Vikings!Wat proeven we vandaag? In Aflevering 11 een Mermaid Elixer! Bierproef op bezoek bij TheDutchBeerDad in Friesland!De tapperij van de Eeuwige jeugdLagerbieren van Bierverbond uit AmsterdamKennismaken met Arvid Bergström […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram