De ontdekking van de nieuwe George Orwell

de nieuwe george orwell fsom

George Orwell | We hebben allemaal wel eens gehoord van 1984. Deze dystopische roman werd vlak na de Tweede Wereldoorlog geschreven door George Orwell. Wat ooit als een roman bedoelt was, althans, dat vermoeden wij. Werd wel heel erg realistisch op sommige vlakken, hoe wist Orwell dit te voorspellen?

De door George Orwell geschreven roman 1984 heeft uiteindelijk heel veel zaken “goed” voorspelt. In het verhaal zijn een hoop zaken gebaseerd op het Sovjetregime en natuurlijk het Nazi-Duitsland. Orwell beschrijft een samenleving waarin de overheid ieder aspect van het leven bewaakt, controleert en zelfs aanstuurt.

Het boek gaat natuurlijk erg ver en beschrijft een soort van politieke hersenspoeling waarin er een politieke staat ontstaat en er sprake is van totalitarisme. Vooral na de Tweede Wereldoorlog kreeg “totalitarisme” een nieuwe betekenis: het diende vanaf dat moment vooral het doel om overeenkomsten tussen nazi-Duitsland en het stalinisme mee aan te duiden.

Van deze situatie maakte Orwell in 1het boek 984 gebruik om een blik in de toekomst te werpen, of beter gezegd. Een voorspelling te doen in de vorm van een roman. Het leuke is nu, zeker voor de liefhebbers van scifi boeken. Dat we in ons eigen land gewoon een opvolger hebben…

We hebben wel gehoord van 1984. De dystopische roman van George Orwell van eind jaren 40. Maak nu kennis met de nieuwe George Orwell! Lees er alles over bij FSOM!

De ontdekking van…

De ontdekking van de nieuwe George Orwell hangt samen met de Ontdekking van de mens. De Ontdekking van de mens is een trilogie dat eind 2021 uit kwam en verteld het verhaal van Jack. Deze trilogie komt uit het creatieve brein van Frank van Dongen.

Frank van Dongen is een evolutiebioloog die al vanaf jonge leeftijd gefascineerd werd door de oorsprong en de toekomst van de mens. ‘Ontdekking van de mens‘ is een driedelige toekomstroman waarin Frank van Dongen schetst hoe de wereld zich vanaf nu tot het einde van deze eeuw zou kunnen ontwikkelen, gezien door de ogen van alter ego Jack Newman, een ‘intelligent genetic design’ kloon die in 2048 wordt geboren.

De conclusie is al snel dat de veranderingen in de wereldmaatschappij die wij de afgelopen decennia hebben zien gebeuren, niets zijn vergeleken bij de dramatische ontwikkelingen waarvan Jack deelgenoot is in de tweede helft van deze eeuw.

Het Duizend Eilanden Experiment

Deze trilogie over de ontdekking van de mens heeft in mijn optiek veel raakvlakken qua visie van de schrijver, met de dystopische roman 1984 van George Orwell. Bijna 75 jaar na de publicatie van 1984 hebben we nu een trilogie in handen die de Ontdekking van de mens op ongekende wijze zal beschrijven.

Ik ga dankzij een mooie samenwerking met Frank van Dongen beginnen aan deze prachtige trilogie. De recensies zullen spoedig in ons magazine verschijnen. Wil je de recensie niet afwachten? Scoor dan de Ontdekking van de mens trilogie zelf en beginnen aan dit ongekende avontuur.

Lees hier alles over de Libris geschiedenis prijs en de genomineerden, of ga lekker de wereld rond in 80 glazen!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
#neverstopreading

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

2 reacties

  1. […] Frank van Dongen is de bedenker van de Ontdekking van de mens trilogie. Hij is evolutiebioloog van beroep en al van jongs af aan geïntrigeerd door de oorsprong en de toekomst van de mens. Een interesse die ik met hem deel en ook de reden dat hij eerder in ons magazine omschreven werd als de nieuwe George Orwell. […]

  2. […] schreef ik al over de vergelijking tussen Frank van Dongen en George Orwell. De tijd zal het leren of dit uit gaat komen, voor nu kunnen we alleen nog met een eindbeoordeling […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram