Scoor die proefles en ga je rijbewijs halen!

Scoor die proefles en ga je rijbewijs halen!

23 augustus 2022 0 Door Bas de Goede

Proefles | Je rijbewijs halen, dit was altijd vanzelfsprekend. De laatste jaren is hierin veel veranderd en ook de benadering ervan, in tegenstelling tot in “mijn tijd”, is het niet zo eenvoudig meer…

Net zoals met vrijwel alle andere zaken, is het behalen van je rijbewijs steeds duurder geworden. Het aanbod van rijscholen varieert enorm en waar wij vroeger stonden te popelen om 18 te worden, kun je er nu al veel eerder mee beginnen. Mijn vader heeft al jaren zijn eigen rijschool, maar die luxe heb ik helaas niet gekend in “mijn tijd”.

Daarom hieronder een aantal tips die je absoluut kunt gebruiken bij het uitkiezen van je rijschool!

De aller belangrijkste als eerste natuurlijk!

Ga te allen tijde voor een rijschool die je een gratis proefles aanbiedt. Je moet nooit voor je proefles gaan betalen. Je hebt namelijk geen idee of het klinkt met je instructeur en vaak zijn de kosten van een proefles ook niet mals.

Als voorbeeld pak ik een rijschool in Dordrecht erbij. Ze bieden gewoon netjes een gratis proefles aan, hiermee maak je dus niet gelijk kosten!

Ten tweede

Wanneer je een proefles neemt, hebben de meeste rijscholen ook nog een actie waarbij je direct profiteert van wat korting als je direct na je proefles beslist. Uiteindelijk draait het toch allemaal om de eurootjes.

Toen ik meer dan 15 jaar geleden mijn rijbewijs ging halen, scoorde ik de proefles en kon ik daarna gewoon zonder een pakket te nemen… Toch een beetje korting krijgen op mijn praktijkexamen. Daarmee komen we gelijk bij het derde voordeeltje.

Ten derde en direct de vierde!

Wanneer je een proefles neemt, kun je direct kijken of je een click hebt met je instructeur. Dit is niet geheel onbelangrijk, aangezien je vele uren met je instructeur doorbrengt in de auto. Dit is misschien wel de belangrijkste tip en het mooiste voordeel van zo’n proefles. Het is tegenwoordig bijna geen uitzondering meer wanneer je als leerling over moet stappen, omdat het toch niet helemaal bevalt.

Tijdens de proefles krijg je ook nog eens duidelijkheid. Een goede instructeur kan adequaat inschatten hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt en in negen van de 10 gevallen krijg je er ook nog een gratis herexamen bij. Alhoewel ik hoop dat je deze niet nodig hebt natuurlijk!

Net zoals met vrijwel alle andere zaken, is het behalen van je rijbewijs steeds duurder geworden. Scoor daarom altijd een GRATIS proefles!

Last but not least!

Een groot voordeel, sterker nog, een enorm groot voordeel van een proefles is natuurlijk dat je direct zelf achter het stuur mag kruipen. Je krijgt een korte uitleg over hoe de auto werkt en daarna ga je gewoon! Voor het eerst (als het goed is!) zelf het stuur in handen en dat de instructeur je een beetje moet helpen met schakelen, dat is helemaal niet erg!

Dus wacht niet langer en ga op zoek naar een rijschool die een gratis proefles aanbiedt, dit is absoluut een graadmeter van een kundige rijschool en instructeur!

Artikel door: Bas

Bekijk hier de vijf redenen om nu je buitenkeuken te scoren!

Please follow and like us: