Best Friends Day moet je vieren!

Best Friends Day | Vandaag is een dag zoals vele anderen, althans, dat is vast wat je dacht toen je wakker werd. Toch is dat niet helemaal zo, want vandaag is het Best Friends Day! Absoluut een dag om te vieren en te koesteren, maar waarom eigenlijk?

Binnenkort is het natuurlijk Vaderdag, maar wist je dat het op woensdag 8 juni Best Friends Day. Een dag om aan je beste vrienden te vertellen dat je van ze houdt, dat je zin hebt om iets te doen of simpelweg dat je ze mist en uit je plaat wilt gaan. Maar waarom hebben we eigenlijk vrienden?

Beter een verre vriend dan een…

Mensen zijn sociale wezen en zoeken altijd naar intimiteit. Dan bedoel ik natuurlijk niet per sé seks (Dit kan het gevoel van intimiteit wel versterken), maar wel de sociale contacten, de communicatie, bij elkaar terecht kunnen wanneer er problemen zijn. Het verwerken van trauma’s en het vieren van het leven. Daar heb je nou allemaal vrienden voor.

Uit recente studies blijkt ook dat vrienden een goede invloed hebben op je gewoontes. Echt waar! Je denkt daar misschien anders over, maar dan hebben we het over je zuipbuddy’s vermoed ik zo. Echte, beste vrienden staan er altijd en schromen niet om je af te raden iets te doen of je te motiveren om aan de slag te gaan.

Op 8 juni koesteren en vieren we de mooiste vriendschappen die we hebben. Dit is overgewaaid vanuit de VS, zoals zoveel zaken. En dit hebben we zelfs te danken aan het ‘U.S Congress”. Ze besloten om er een mooie dag voor uit te trekken in 1935 en tot op heden wordt dat gevierd. Op deze dag zijn er in de VS vaak veel buiten activiteiten in wijken en buurten, maar ook in Europa wint deze dag enorm aan populariteit. En terecht!

Vandaag is een dag zoals vele anderen, of toch niet? Nee! Dat is helemaal niet zo! Want vandaag is het Best Friends Day! Lees er alles over in ons magazine!

Feiten en fabels

Dat je geen vrienden nodig hebt en beter in je eentje af bent of met je familie. Dat is gewoon gelul. Dus de eerste fabel hebben we vastgesteld! Leuke feiten zijn vooral dat, blijkt uit recent onderzoek, je over het algemeen je beste vrienden leert kennen op school! Ondanks dat Starbucks in 2015 een enorme campagne lanceerde om je werkvrienden te eren op de ‘Best Friends Day’, blijkt nu dat in minder dan 10% van de gevallen je een vriend overhoudt aan je werk.

De middelbare school en je studietijd zijn het meest vruchtbaar om vrienden voor het leven te maken, maar ook de basisschool legt vaak al een mooie basis voor een vriendschap. Dit kan ik zelf beamen, omdat het gros van mijn vrienden inderdaad van de basisschool en middelbareschooltijd zijn.

Uit een poll van nationaltoday.com blijkt dat maar liefst 19% van de ondervraagden denkt dat ze in hun hond de beste vriend hebben gevonden. Maar liefst 75% vind dat je niet maar één beste vriend kunt hebben en dat meerdere heel goed mogelijk is. Toch ook weer een feitje om te onthouden als het gaat om onze sociale aard en verlangens.

46% van de ondervraagden gaf aan dat hun wederhelft als beste vrienden (of één van de) te zien. En maar liefst 54% ziet hun beste vriend als een familielid of zelfs belangrijker dan familie. Omdat ‘Best Friends Day’ overgewaaid is uit de VS, hebben we hier in Europa zelf ook iets bedacht. Op 30 juli vieren we in Europa de Internationale Dag van de Vriendschap. Deze dag werd door de Verenigde Naties uitgeroepen om het belang van vriendschappen voor de bevordering van de vrede te benadrukken.

Ik stel dus voor dat je vandaag ‘Best Friends Day‘ viert en even een grandioze borrel of BBQ (of beiden, want dat is een grandioze combinatie!) gaat regelen met je vrienden. Zo kun je het op 30 juli nog eens dunnetjes over doen!

Wist je dat wij met ons magazine ook mooie vriendschappen hebben opgebouwd de afgelopen jaren? Bekijk het overzicht van onze vrienden maar eens. Hier scoor je misschien zelfs wel een leuke kortingscode!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram