Alles wat je wilt weten over het universum van Dune in één overzicht!

De trailer van DUNE is er eindelijk fsom magazine

Dune universe | De cinematografische parel van Denis Villeneuve is er eindelijk! De premieren was 16-09-2021 en wat keken wij hier op de redactie uit naar dat moment! Denis Villeneuve droomde al sinds zijn 13e ervan om Dune een passende verfilming te geven, maar hoe zit het eigenlijk met Dune? In dit artikel hebben we het beste overzicht geplaatst van de uitleg over ‘Dune Universe’!

Voor iedereen die nog niet zo goed weet wat Dune nou eigenlijk is, is het makkelijk om te weten dat Dune een boekenreeks is. Het avontuur in deze reeks kan bestempeld worden als sciencefiction. Dit mede doordat het zich ongeveer 20.000 jaar in de toekomst afspeelt. De boekenreeks staat bekend om zijn meeslependheid, maar het is ook een reeks boeken wat zelfs voor de meest doorgewinterde boekenworm een hele uitdaging is.

De boekenserie bevat in de eerste hoofdstukken dusdanig veel uitleg over het ‘Dune universe’ en er komt dusdanig veel op je af, dat men claimt dat dit boek met regelmatige pauzes en stukken herlezen begonnen moet worden. Niet zozeer vanwege de hoge moeilijkheidsgraad. Die overigens wel redelijk te noemen is, maar dan vooral door de hoeveelheid informatie en de gedetailleerde omschrijving van omgeving en karakter.

Dune Universe in het kort!

Gelukkig kwamen wij op het Youtube kanaal van ‘Quinn’s Idea‘s’ een reeks fenomenale video’s tegen. In deze video’s krijg je een perfecte uitleg over deze zesdelige boekenreeks. Uiteraard sprong er één video uit en dat is de video waarin je in ruim 5 minuten wordt bijgepraat over ‘Dune universe’. Na het kijken van deze video ben je helemaal voorbereid om de film te gaan kijken. De video bevat GEEN spoilers!

De trailer van Dune is er eindelijk schreven wij meer dan een jaar geleden. Aan het begin van deze maand kregen we ook al vanuit Venetië al te horen hoe de film in de smaak viel bij de criticasters. Maar het gaat er natuurlijk om wat jij ervan vindt! Wij moeten nog naar de bios toe om hem te gaan kijken, maar als jij hem al hebt gezien na de première op 16-09-2021 dan horen wij graag wat jij ervan vond!

De Tomatometer van Rotten Tomatoes staat inmiddels op 90%!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad

Lees in ons magazine ook over de terugkeer van Thomas Shelby!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

FSOM Magazine is jou online magazine.
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] het een zeer uitgebreid en complex verhaal betreft. Er spelen diverse karakters een prominente rol, alles wat je wilt weten over het Dune universum vond je bij ons al eerder in één overzicht, maar dit artikel gaat over de serie die er komen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram