Dune The Prophecy komt eraan!

Dune the prophecy komt eraan bij fsom magazine

Dune the propecy | Voor de fans van Frank Herbert’s ‘Dune’ zijn het tijden om de vingers bij af te likken. Na de eerste succesvolle verfilming volgde er al snel een deel twee, wederom een groot succes volgens onze redactie. Frank Herbert begon in 1965 aan het schrijven van ‘Dune’ en zijn dood in 1986 betekende pas het einde van de reeks die vandaag de dag bekend staat als de ‘Dune Saga’.

Het eerste deel van “Dune” legt de basis uit voor de thema’s die voorbij gaan komen. Een grote rol hierin spelen uiteraard macht en politiek, ecologie, en het lot. Het lot is namelijk onvermijdelijk!

Complexe machtsdynamieken

In het eerste boek gaat de lezer op onderzoek in complexe machtsdynamieken tussen de grote huizen en de keizer, evenals de rol van ecologie in het voortbestaan van een beschaving op een woestijnplaneet.

Deze introductie bereidt de lezer voor op de epische en diepgaande verhaallijnen die zich verder ontvouwen in de rest van het boek. Deze introductie is goed vertaald naar de film en in de film maken we dan ook snel kennis met de Bene Gesserit, maar daarover later meer!

dune is binnenkort beschikbaar. Lees er alles over bij fsom

Wie is wie dan?

Iedereen die één of meerdere boeken heeft gelezen in de ‘Dune saga’ weet dat het een zeer uitgebreid en complex verhaal betreft. Er spelen diverse karakters een prominente rol, alles wat je wilt weten over het Dune universum vond je bij ons al eerder in één overzicht, maar dit artikel gaat over de serie die er komen gaat. Dus nog even snel bij wat karakters langs…

Paul Atreides: De jonge erfgenaam van het Huis Atreides, de zoon van Leto, die al vroeg het slachtoffer wordt van verraad. Hij wordt voorbereid op een toekomst vol gevaren, politieke intriges en zijn onvermijdelijke lot.

Duncan Idaho: Duncan is een naam die verweven is in de gehele Dune saga. Hij is een zwaardmeester in dienst van het Huis Atreides, loyaal aan Hertog Leto Atreides en diens zoon, Paul Atreides. Duncan staat bekend om zijn uitzonderlijke vechtvaardigheden, eergevoel en loyaliteit. Ook in de latere boeken, na ‘Dune Messias’, speelt hij een belangrijke en bovenal bijzondere rol.

Lady Jessica: Pauls moeder en een lid van de Bene Gesserit, een geheimzinnige orde van vrouwen met buitengewone mentale en fysieke capaciteiten. En, laten we het daar nu eens over gaan hebben!

Dune The Prophecy

Over boeken die al geschreven zijn en films die je natuurlijk al hebt gezien hoeven we het niet langer te hebben. We gaan het namelijk over de teaser trailer van Dune: The Prophecy.

Het verhaal speelt zich af voordat Paul Atreides überhaupt geboren wordt, heel erg ver voordat hij geboren wordt. Namelijk 10.000 jaar terug in de tijd. De tijd waarin de Bene Gesserit ontstaat, check eerst de trailer maar eens even. Dat belooft wat namelijk…

De Bene Gesserit is een invloedrijke en geheimzinnige orde van vrouwen die je in de gehele ‘Dune’ verhaallijn terug ziet komen. Hun vaardigheden en doelen zijn misschien wel een van de meest intrigerende elementen van de Dune Saga, het is dan ook volkomen terecht dat dit een eigen serie krijgt!

De Bene Gesserit werken in het geheim om politieke en sociale gebeurtenissen te beïnvloeden ten behoeve van hun eigen langetermijndoelen. Ze plaatsen vaak leden in invloedrijke posities door strategische huwelijken en andere middelen. Dan moet je niet denken aan kleinigheden, ze werken namelijk aan een supermens!

Een van hun langetermijndoelen is de creatie van de Kwisatz Haderach, een mannelijke supermens met buitengewone mentale en fysieke vermogens, die de toekomst kan zien en grote macht heeft. Lady Jessica, weet je nog wel, die we eerder hierboven hebben genoemd.

Ze is de concubine van Hertog Leto Atreides en moeder van Paul Atreides. Zij is een belangrijke figuur in de serie en een getraind lid van de Bene Gesserit. Haar gaan we natuurlijk niet in ‘de serie ‘Dune the Prophecy’ zien, deze speelt zich immers 10.000 jaar eerder af. Wel gaan we een aantal andere prominenten ontmoeten of hun voorvaderen… Wij kijken ernaar uit! In de herfst is de serie op het scherm te zien!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad

Lees in ons magazine ook over de terugkeer van Thomas Shelby!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram