Feiten & Fabels over de wedergeboorte van de Renault 5

De wedergeboorte van de Renault 5 bij FSOm

Renault 5 | Daar stond ik dan, leunend op de motorkap van mijn rode Honda Prelude 2 liter met dubbele weber carburateur. Een sigaret op mijn lippen en even turend in de verte. De mist deed het zicht beperken, maar had geen invloed op mijn gehoor. Het schelle, brullende geluid van een mooie vierwieler kwam spoedig naderbij door de mist.

Dit is een sfeerimpressie van het moment dat mijn maatje zo’n 14, of misschien al wel 16 jaar geleden in een dikke Renault 5 Turbo aan kan scheuren, wat een machine was dat zeg! Daar koester ik meer dan goede herinneringen aan. Zeker omdat hij daarvoor ook al een Renault 5 GTX had waarin ik stiekem leerder autorijden nog voordat het roze papiertje een feit was. Dat maakt dit bericht extra leuk, want de Renault 5 gaat binnenkort een wedergeboorte krijgen!

Fabels over de Renault 5 wedergeboorte

Laat ik voorop stellen dat niemand denk ik de illusie heeft dan bij de wedergeboorte van de Renault 5 we daadwerkelijk teruggaan naar die goede oude tijd. Verder kan ik je meedelen dat er echt geen fabels zijn, want de Reanult 5 komt er echt aan in 2024!

Feiten & Fabels over de wedergeboorte van de Reanult 5 lees je natuurlijk bij FSOM. want deze retrobak gaat wel heel erg gaaf worden!

Afbeelding van een witte Renault 5 turbo!

Feiten over de Renault 5 wedergeboorte

De prototype van de Renault 5 die in het begin van 2021 werd bekendgemaakt aan de wereld was er eentje met een zeldzame reactie. Er waren namelijk alleen maar positieve reacties! De hoekige vormen, die vierkante lichten. Alles deed met weemoed terugdenken aan die goede oude tijd. Een echte retrobak die we misschien pas in 2024 in het echt kunnen gaan zien, maar dat de productie echt gaat beginnen heeft Renault dus nu echt bekend gemaakt!

Er zijn nog helemaal geen specificaties bekend van deze ultieme retrowagen, maar wel is het bekend dat hij volledig elektrischt gaat worden! Dus dat gegrom in de verte blijft een te koesteren herinnering die niet terugkeert. Bij Renault hebben ze de ambitie om in 2030 maar liefst 90% van de nieuwe auto’s die afgeleverd worden, volledig elektrisch te maken.

Feiten & Fabels over de wedergeboorte van de Reanult 5 lees je natuurlijk bij FSOM. want deze retrobak gaat wel heel erg gaaf worden!

Feiten & Fabels

Renault heeft de EV-smaak overigens goed te pakken,. Dat werd tijdens de IAA van München al merkbaar toe Renault het merk met de Mégane E-Tech Electric (bron: Autoweek) presenteerde als nieuw elektrisch lid van de Mégane-familie. Deze auto komt volgend jaar al op de markt. Daar blijft het niet bij. Zo heeft Renault naast de Mégane in 2022, de Renault 5 in 2024 ook de ‘4ever’ op de planning staan. De 4ever  (bron: Autoweek) wordt een cross-over-achtig model dat is overladen met designverwijzingen naar de Renault 4.

Wij zijn in ieder geval enthousiast en als je kijkt naar dat prachtige retrodesign van de Renault 5, groeit het enthousiasme alleen maar en kijken we uit naar de wedergeboorte van de Renault 4!

Lees alles over de ultieme Rally voor de klassieke auto liefhebber. Dan hebben wij het natuurlijk over de Funcarrun! Momenteel is de route langs de Hanze handelssteden aan de gang!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad

Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] Hieronder kun je een aantal van mijn artikelen vinden die ik voor FSOM Magazine heb geschreven.Abdijbier van Texel, De Paradox van zoet ontleden, De Nieuwe White IPA van Bax, Bierpaspoort van Derail Olde Ale, of gewoon iets heel anders zoals artikelen over digitaal vermaak! Bijvoorbeeld over Vikings Valhalla of feiten en fabels over de Renault 5! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram