Een nieuwe karakteristieke look voor de Texelse bierbrouwerij

Een nieuwe karakteristieke look voor de Texelse bierbrouwerij door thedutchbeerdad op fsom.

Texelse bierbrouwerij | Midden op het eiland, aan de rand van natuurreservaat De Hoge Berg staat dé het gebouw van de Texelse bierbrouwerij. Dit is de plek waar al sinds 1999 op ambachtelijk wijze en met natuurlijke ingrediënten, zoals Texelse gerst, bieren worden gebrouwen. Vandaag de dag heeft de brouwerij op Texel 12 verschillende speciaalbieren waarvan de meest bekende natuurlijk de Texelse Skuumkoppe is. De nieuwe look komt niet zomaar uit de lucht vallen en er is dan zeker sprake van evolutie in plaats van revolutie.

De nuchtere en no-nonsen houding in combinatie met het waarborgen van dat echte Texelse eilandgevoel is waar de Texels bierbrouwerij voor staat en voor wil blijven staan. De recente overname heeft daar geen enkele invloed op en dat blijkt wel uit de evolutie die de karakteristieke look van de Texelse bierbrouwerij ondergaat.

Evolutie van Texels speciaalbier

De Texelse Bierbrouwerij is niet over één nacht ijs gegaan: meer dan een jaar geleden is de brouwer gestart met onderzoek: wie zijn wij, hoe ziet de consument Texels en past onze merkidentiteit daar nog wel bij.

Tijdens de ontwikkeling van het nieuwe logo heeft Texels bewust gekozen voor een evolutie in plaats van een revolutie. Laurens Pot (marketing manager bij Texels) “Niet alleen onze verpakkingen hebben een nieuwe uitstraling, ook onze communicatie zal anders worden. We zijn trotse eilandbewoners en we brouwen bier op onze manier: vol van smaak, eigenzinnig en toch zeer toegankelijk.” De nieuwe uitstraling wordt vanaf week 20 uitgerold en zal zichtbaar worden in de horeca, in supermarkten en bij slijters.

Wat is Texels speciaalbier?

Het bier van de Texelse Bierbrouwerij met de grootste naamsbekendheid is natuurlijk Texels Skuumkoppe. Texels Skuumkoppe is een bovengistend donker tarwebier, gebrouwen van natuurlijke ingrediënten, waaronder Texelse gerst. Dit speciaalbier, dat zijn naam ontleent aan de witte koppen op de golven van de zee, is vol en rijk van smaak. Je krijgt misschien wel een zomers gevoel bij de Skuumkoppe, maar dit bier is eigenlijk gewoon een smaakvolle en toegankelijke keuze gedurende alle vier de jaargetijden.

Vanaf week 20 zal Texels Skuumkoppe ook in 33cl blik in de nieuwe uitstraling verkrijgbaar zijn in horeca, supermarkten en slijters. Sinds 1999 brouwt de Texelse Bierbrouwerij met trots haar bieren. Al jaren herkent men Texels speciaalbier aan het rode schild met die typische witte letters en uiteraard de vuurtoren. In de nieuwe uitstraling zijn deze belangrijke herkenningspunten behouden.

De Texelse Bierbrouwerij heeft een nieuwe karakteristieke look. Verwacht geen revolutie in de huisstijl van de brouwerij, maar wel evolutie!

Thedutchbeerdad voor FSOM.
Klik op de foto en scoor jouw pakket met Texelse bieren!

Inmiddels heeft de Texelse bierbrouwerij 12 verschillende bieren die ieder worden voorzien van een eigen kleur. Een herkenbare, frisse en eigentijdse uitstraling, passend bij het merk Texels. Cor Honkoop (algemeen directeur) “We zijn hier allemaal trots op het eiland en laten graag heel Nederland genieten van een mooi glas Texels speciaalbier” Nog even geduld en de bieren in blik zijn overal op het vasteland te koop. Proost alvast!

Wist jij dat Brouwerij Van Moll ook een volledige nieuwe look heeft? Bij FSOM lees je alles over de vernieuwde core range lijn bieren van de brouwerij uit Eindhoven.

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Welke heerlijke kazen kiezen ze bij Pluk de Kaas uit voor de kaasbox van mei? En, wlke bieren passen er volgens TheDutchBeerDad bjij? Lees het allemaal bij FSOM!
‘Gebruik ‘degoedekaas‘ voor een awesome kennismakingskorting.
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram