Grolsch en Qredits slaan de handen ineen om horecaondernemers niet te laten stranden met de haven in zicht!

Grolsch en Qredits slaan de handen ineen om horecaondernemers niet te laten stranden met de haven in zicht!

12 mei 2021 0 Door Bas de Goede

Grolsch en Qredits | Zojuist kwam bij ons op de redactie het bericht binnen dat er een unieke samenwerking is beklonken tussen Grolsch en Qredits. Ze komen met een plan waarin horecaondernemers laagdrempeliger en tegen interessantere voorwaarden steun kunnen krijgen in deze bizar zware tijd.

In een markt die grotendeels volledig op slot is geweest en nog altijd maar op een fractie van haar mogelijkheden mag functioneren. Is het tijd voor extra steun. Niet zomaar steun in allerlei vage pakketjes vanuit een overheid die zichzelf vaker verkijkt op zaken dat je lief is, maar gewoon vanuit de branche zelf. Er zal nog altijd geld verdient worden door de partijen die dit opzetten, maar het is wél degelijk een initiatief met een sociaal gezicht en mogelijk voor velen zelfs het laatste redmiddel.

Uit de berichtgeving van deze partijen en het kleinbedrijf index blijkt dat er bovenop alle gesneuvelde ondernemers, nog vele zullen stranden met het haven in zicht. Moet je je voorstellen dat je het na die loodzware maanden eindelijk bijna hebt gehaald en je uiteindelijk toch sneuvelt omdat je niet kunt of zelfs durft. Want wie zal zeggen wat de nabije toekomst brengt in deze fragiele tijden.

Bierproef meets TheDutchBeerDad
Een volle kroeg is een aangezicht dat we lang niet hebben gezien. Foto: Bierproef.

Unieke samenwerking!

Zowel Grolsch als Qredits merken bij hun zakelijke doelgroep dat voor steeds meer ondernemers het betalen van de rekeningen lastiger wordt, zelfs bij ondernemers die een geweldige staat van dienst hebben. 

Ondernemers snakken naar liquiditeit, maar kunnen die veelal niet vinden. ”Dat is natuurlijk ook lastig voor een branche die al maanden letterlijk (deels) op slot. Zit zonder enig perspectief. Want hoeveel risico wil en mag je nemen? Toch zien Qredits en Grolsch het vanuit hun kernwaarden als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om in de kern gezonde bedrijven niet kapot te laten gaan. Door het samen te doen hebben we toch een prachtige oplossing gevonden.”, aldus Roy Spit, operationeel directeur bij Qredits. 

“De crisis heeft een enorme impact op horecaondernemers: hun reserves raken op. Het wordt voor veel ondernemers steeds moeilijker om hun financiering rond te krijgen. Dat gaat ons aan het hart”, vertelt Jacco Potkamp, Sales Director bij Koninklijke Grolsch. ‘Daarom hebben we de samenwerking opgezocht met Qredits. Samen beschikken we over nog meer kennis en expertise en zijn we in staat om kansen en risico’s goed en verantwoord in te schatten.’.

De samenwerking tussen Grolsch en Qredits moet op een verantwoorde wijze licht brengen in de donkere tunnel waar heel veel horecaondernemers in zitten. “We zijn ervan overtuigd dat we met deze samenwerking meer horecaondernemers mogelijkheden kunnen bieden om gezond uit deze crisis te komen. Wat ons betreft zijn alle horecaondernemers welkom om gezamenlijk te bekijken of deze kredietvorm te realiseren is in hun specifieke situatie”, besluit Potkamp.

Grolsch heeft een finance afdeling in eigen beheer en is specialist op het gebied van de horecabranche. Door de krachten te bundelen kunnen ze ondernemers nu concrete steun bieden waar nodig. Naar mijn mening is geld lenen nooit een interessante optie of in ieder geval de laatste optie. Maar stel dat het je net in leven kan houden. Zeker wanneer je nergens anders steun kunt vinden voor de situatie waarin je als ondernemer noodgedwongen zit.

De hoofdlijnen van de financiering

Door deze unieke samenwerking kan Qredits 1% rentekorting bieden over een bedrag van maximaal €250.000,- met een looptijd van vijf jaar. Waar normaliter behandelings- of verwerkingskosten in rekening gebracht worden, zal Grolsch nu deze kosten voor haar rekening nemen. Uiteraard zijn er verschillende kredietvormen mogelijk. Neem hiervoor een kijkje in dit overzicht.

De steun is niet alleen financieel want er wordt ook alvast gekeken naar de toekomst. Hoe kun je wanneer je kwetsbaar bent toch verantwoord ondernemen. Kwetsbaar zijn werd voorheen als een zwakte gezien, maar wanneer je in een situatie als de huidige wordt gedwongen is het haast onontkoombaar. Op de website van duurzamehoreca.nl kun je ook terecht voor meer informatie over dit onderwerp.

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen (en mede-avonturen!) ook op Untappd! Let’s share!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Het BBQ seizoen gaat van start! Of misschien is 'ie wel nooit gestopt, anyway. Ben jij er klaar voor? Met deze tips komt het helemaal goed!

The Flying Dutchman Nomad Brewer op FSOM door TheDutchBeerDad. 

Het mysterie van Mede. Er hangt een zeker mystieke waas om dit drankje. Waar komt het vandaan? Wie dronk het? We gaan het uitzoeken!
Met de code ‘FSOM10’ scoor je de Flying Dutchman bieren met 10% korting.
Please follow and like us: