Baxbier is jarig en trakteert op dikke Koudvuur Anniversary Giftset!

Baxbier Koudvuur Anniversary Giftset FSOM Magazine

Koudvuur Anniversary Giftset | Jaren geleden ergens in Groningen zat ik in goed gezelschap de tijd te verdrijven met gezelligheid en leuke bieren. Een tijd waarin alles nog iets eenvoudiger was, een tijd waarin bier nog bier was en het aanbod maar een fractie van wat het heden ten dage is. In die tijd was ik net speciaalbier aan het ontdekken en tijdens die reis belandde er ineens een Koudvuur van Baxbier in mijn glas…

Je kunt dit vanuit verschillende perspectieven bekijken. Ging het vanaf dit moment ‘mis’, of juist de goede kant op. Ik dronk in dit tijd net de mooie Belgische bieren, Duvel was nog een hele speciale voor mij en het uithangbord van Palm aan de zijkant van Slijterij Van Erp Dranken aan de Grote Kromme Elleboog had ook nog gewoon aantrekkingskracht.

Daar was Koudvuur ineens!

In de medische wereld is Koudvuur iets onprettigs, maar in de kroeg. In je glas. Dan wordt het ineens heel anders. De eerste kennismaking met Koudvuur was een hele gekke. Op papier is dit gewoon een lichte Porter met een alcoholpercentage van 6,5%.

In realiteit was de eerste kennismaking een heftig, het bier had wat chocolade, koude koffie, laurier en daarna kreeg je ineens het idee dat je een asbak aan het leeg likken was. Wat bizar! Nu, jaren later. Is Koudvuur toch vooral een mooi bier dat je altijd kunt schenken en in kunt zetten bij proeverijen. Zeker in combinatie met een lekkere brownie of een mooi stukje kaas. (Of tijdens een te gekke Kopstoot Proeverij!)

In 2024 gaat Baxbier haar 10e verjaardag vieren en ze hebben zelf bedacht daar niet vroeg genoeg mee te kunnen beginnen. Daarom hebben ze de Koudvuur Anniversary Giftset alvast voor de Kerst klaargemaakt! Dat is nog eens boffen!

Koudvuur is het bier van Baxbier dat zo’n beetje vanaf dag 1 onderdeel van de vaste bieren is geweest. Destijds stond het bier bekend als een gewaagd experimenteel bier, maar inmiddels staat Koudvuur te boek als een mooie Porter, met verschillende hoofdstukken in de smaakbeleving.

In de Koudvuur Anniversary Giftset vind je vier bieren. Uiteraard een verse Koudvuur als referentiebier. Daarnaast zit er een Koudvuur in van zo’n 2,5 jaar oud. Zo kun je ontdekken hoe de smaak van dit bier zich ontwikkeld na verloop van tijd. Dus, doe lekker relax, pak je hangmat met standaard en ga er even lekker relax voor hangen!

Baxbier is jarig en trakteert op de Koudvuur Anniversary Box. TheDutchBeerDad praat je even bij!

Barrel Aged Koudvuur!

Dat is nog niet alles. Koudvuur heeft namelijk ook op twee verschillende vaten mogen rijpen!

In de Koudvuur Anniversary Giftset vind je twee vatgerijpte varianten van Koudvuur, eentje heeft op Calvados vaten mogen rijpen. “Calvados Barrel Aged Koudvuur. We hebben ongeveer een jaar geleden verse koudvuur afgevuld op Franse voormalig calvados vaten. Deze appel brandy geeft een zoet, appelachtig en verwarmend randje aan het bier. Samen met het eikenhout geeft het een prachtige extra dimensie aan het bier. ” aldus de brouwer. Uiteraard ga ik deze snel proeven!

Om de traktatie voor het feest compleet te maken is er een Koudvuur op Bourbon vaten weggelegd. Dit bier heeft maar liefst 12 maanden de tijd gekregen om de smaken harmonieus samen te voegen. “De kenmerkende vanilletonen van het eiken en het zoete van de bourbon leveren na 12 maanden vatrijping een prachtige rond, zacht en verwarmend bier op” aldus de brouwer. Ook dit moeten we zelf maar snel gaan proeven!

De Koudvuur Anniversary Giftset is sinds 14 december in beperkte oplage verkrijgbaar bij de betere slijters en bierspeciaalzaken. Wij gaan er snel langs in ieder geval! Proost op alle nieuwe smaakavonturen!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!
Wil jij weten wat een West Coast IPA is? Lees dan vooral het artikel ‘Wat is een West Coast IPA?’

Lees ook over de smaakbeleving van ‘Death By IBU‘ uit Kroatië, of neem samen met mij de recente White Labels van Emelisse onder de loep! Op deze pagina kun je meer over TheDutchBeerDad lezen en natuurlijk is FSOM Magazine altijd op zoek naar leuke samenwerkingen! Ideeën, of wil je zelf over je passie schrijven? Mail dan naar info@fsom.nl.

Biercheque is het cadeau voor bierliefhebbers!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram