The Flying Dutchman Nomad Brewer Story

The Flying Dutchman Nomad Brewer op FSOM door TheDutchBeerDad

The Flying Dutchman Nomad Brewer | Een nomad brewer is letterlijk wat het zegt, een nomadische brouwer. Een brouwer zonder vaste stek om te brouwen en iemand die niet op één plek te vinden is. Wat binnenkort wel een plekje in jouw hart gaat krijgen, zijn de funky bieren van deze nomad brewer. Hieronder lees je dé Nomad Story van Ronald…

Ronald de Waal is beter bekend als de ‘Flying Dutchman‘. Hij is een brouwer met een geschiedenis, heden en toekomst als nomade. Hij heeft meer dan 20 jaar brouwervaring en is een van de fakkeldragers van de speciaalbier beweging. Hij heeft bieren gebrouwen in Finland, België en Nederland en heeft samen gewerkt met de meest fantastische brouwers die er heden ten dage zijn!

Hij houdt ervan om te zwerven door de wereld en gaat van de ene brouwerij naar de andere. Hij droomt elke nacht weer over spannende nieuwe bierrecepten, maar schuwt ook andere uitdagingen niet. Hij waardeert zijn vrijheid en dat voedt zijn vrije creatieve geest. Daar proost ik ook op trouwens!

Een nomad brewer is letterlijk wat het zegt, een nomadische brouwer. Dit is het verhaal van The Flying Dutchman Nomad Brewer. TheDutchBeerDad praat je bij en noemt één van zijn favoriete bieren van The Flying Dutchman Nomad Brewer.
Éen van mijn favoriete bieren van TFD

De Zeemeerman

Als er ooit een man geschikt is geweest om het leven van nomade brouwer te gaan leven, is het Ronald de Waal wel. Hij is altijd op zoek naar de essentie van het leven, reist rond en is constant bezig met observeren van alles wat hij ziet en gebruikt dat om nieuwe dingen te ontdekken. Ook in deze lastig tijd weet hij toch van de kleine dingen in het leven te genieten.

Ronald is een ware Nomade brouwer en wanneer je hem voor het eerst ontmoet valt als eerste zijn heerlijk rustige zen uitstraling en wanneer zijn aanstekelijke lach voor het eerst de ruimte vult… Voel je je direct op je gemak. Hij is een tevreden en gelukkig mens, dat doet wat hij het liefst doet.. Hij brouwt fenomenale en funky bieren die je een gevoel van vrijheid bezorgen!

Het is een lange weg vol splitsingen om een nomade brouwer te worden. “

Aan het einde van de jaren ’80 studeert hij in Nederland ‘Food technology‘ en hij gaat stage lopen bij Brouwerij ‘de Raaf‘. Na zijn stage wordt hij gevraagd om brouwer te worden bij deze brouwerij, zo gezegd zo gedaan en Ronald werkt 1,5 jaar bij ‘de Raaf’.

Op dat moment komt er ineens een zeer aantrekkelijke blonde vrouw tevoorschijn… Liefde zo prachtig als het is, is het begin van een nieuw leven voor hem en hij verhuisd naar Finland. Dit gebeurd in het begin van de jaren ’90. Dan heeft niemand in Finland nog gehoord van speciaalbier en de “BOOM” die langzaam gaat ontstaan. Dit betekent dat er niet veel baantjes zijn voor een Nederlandse brouwer.

Gelukkig is Ronald een knappe jonge man en al gauw scoort hij toch een baantje in het thuisland van zijn grote liefde. Hij gaat namelijk de rol vertolken van zeemeerman in een pretpark! Dit is zeker geen natte droom van een bier brouwer, maar je kan er wel de rekeningen van betalen!

De Nomad Brewer

Ronald merkt dat de markt niet echt veel interessante bieren heeft en besluit om zelf een prachtig brouwsel te creëren. Het is 1994 en dit bier genaamd ‘Bergzigt’ roept nog altijd fijne herinneringen op. Het is sterker en hoppiger dan welk biertje dan ook op de markt en de Finnen vallen spontaan voor bier.

Kan bier echt zo smaken!? ‘Bergzigt’ wordt gebrouwen in Nederland bij een oude bekende ‘de Raaf’ en brouwerij ‘de Hemel’ en dit is voor hem de eerste kennismaking met het bier brouwen de nomade-stijl.

Het is inmiddels 1997 en hij is gaan werken voor een kleine brouwer uit Expoo in Finland en creëert hij nieuwe recepten. Hij merkt aan zichzelf dat hij klaar is voor de volgende stap en hij start de ‘Diamond Beer Brewing Company’.

Het bier brouwen krijgt een vervolg in België en Ronald verwerft zichzelf de status van ‘Trendsetter‘ en introduceert vele nieuwe bieren in Finland. Hij heeft zelfs een officiële award mogen ontvangen voor de invloeden die hij heeft gehad op de Finse biercultuur. Ronald blijft uiteraard zijn eigen bieren brouwen maar wordt ook nog eens de belangrijkste importeur van speciaalbieren naar Finland. Hij introduceert in korte tijd meer dan 1000 nieuwe bieren op de Finse markt. ‘Diamond beer’ wordt een enorm succes, maar omdat hij graag zichzelf blijft en zich wil focussen op zijn essentie van het leven, verkoopt hij het bedrijf in 2008. Daarna is hij 2 jaar lang ‘Business Developer‘.

The Flying Dutchman Nomad Brewing Company logo en kortingscode op fsom door thedutchbeerdad

Goodbye Corporate Life!

Zoals hierboven de alinea al deed vermoeden, was hij klaar met het bedrijfsleven. Hij wilde gaan doen wat hij leuk vind en springt in een camper en volgt zijn hart op een ontdekkingsreis door Europa en Noord Afrika. Het is tijd om naar de sterren te kijken en van het leven te genieten. Een paar jaar verstrijken en een plan ontvouwt zich… Bieren brouwen met een groots gevoel van vrijheid!

Nu wordt Ronald pas echt een ware nomade brouwer.

The Flying Dutchman Vaart Uit

The Flying Dutchman is een legendarisch schip dat nooit ergens zijn anker kan uitgooien en is verdoemd voor eeuwig de oceanen te bevaren. Ronald de Waal is een brouwer die nooit een saai of doorsnee bier wil brouwer en daardoor is hij voor eeuwig reis om de meest unieke bieren te brouwen.

De eerste bieren zijn sinds 2015 beschikbaar op de markt en ook in Nederland zijn er diverse verkooppunten van Ronald zijn bieren, maar nog veel belangrijker is zijn webwinkel. Je kunt nu naar de webwinkel van The Flying Dutchman toe en onze kortingscode ‘FSOM10‘ te gebruiken voor een leuke kennismakingskorting.

Ronald zit als echte nomad brewer nooit stil en daarom is er al een brede range aan bieren structureel verkrijgbaar. Meer zullen er absoluut volgen en ze zijn stuk voor stuk met passie en liefde gebrouwen. Deze ga ik zeker proeven en keren terug hier bij FSOM Magazine en natuurlijk op mijn eigen Social Media Proost!

Een nomad brewer is letterlijk wat het zegt, een nomadische brouwer. Dit is het verhaal van The Flying Dutchman Nomad Brewer. TheDutchBeerDad praat je bij over deze award winning nomad brewer.

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd! Let’s share!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

5 reacties

  1. […] Flopped White Socked Strong Hopped White IPA… Hoe de beste man (Ronald de Waal) hier überhaupt op komt, is al fenomenaal op zich. En wanneer je dit brouwsel proeft, wordt dat […]

  2. […] jij Nomad Brewer ‘The Flying Dutchman‘ al? Bestel de bieren via deze link en gebruik de kortingscode ‘fsom10‘ voor een […]

  3. […] tijdens VI Vandaag? Klik dan snel op het plaatje van dit prachtige schip en scoor de bieren van Flying Dutchman inclusief uniek […]

  4. […] tijdens VI Vandaag? Klik dan snel op het plaatje van dit prachtige schip en scoor de bieren van Flying Dutchman inclusief uniek […]

  5. […] het koken thuis? Klik dan snel op het plaatje van dit prachtige schip en scoor de bieren van Flying Dutchman inclusief uniek glas en dikke […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram