Next Gen High Performence Supercar McLaren Artura komt naar Nederland!

mclaren artura op fsom magazine

Mclaren Artura | Binnen 8,3 seconden 200 kilometer per uur rijden kan in de allerzuinigste McLaren ooit! De Mclaren Artura is de Next Gen High Performance Supercar met een drooggewicht van 1395 kilogram. Dit betekent dat de Mclaren Artura een vermogen van bijna 500 pk per ton en je kunt er ook nog eens 100% elektrisch mee rijden!

De geheel nieuwe McLaren Artura is het begin van zowel een nieuw hoofdstuk voor McLaren als een nieuw tijdperk in supercar-technologie. Deze technologie is uiteraard prestatiegebonden namelijk, het maximale resultaat uit de wagen halen… En een beetje meer!

Binnen 8,3 seconden 200 km/h rijden kan in de allerzuinigste McLaren ooit! De Mclaren Artura is de Next Gen High Performance Supercar! - FSOM

McLaren’s eerste in serie geproduceerde high-performance hybride Supercars brengt meer dan een halve eeuw van race- en straatauto-ervaring en expertise van het bedrijf samen in een Supercar van de volgende generatie.

Duizelingwekkend

Met de Artura debuteert de nieuwe McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA). Het ingewikkelde verhaal besparen we je, maar dit betekent onder andere een reductie van 10%. Hierdoor heeft de McLaren Artura een drooggewicht van 1395 kilogram. Dit is vergelijkbaar met een 15 jaar oude Opel Zafira en tevens lichter dan veel niet-hybride supercars.

Doordat de hybride componenten slechts 130 kilogram in totaal wegen, kan de Artura dus prima mee in de Supercar klasse. Daarnaast is de 15,4 kg zware en 95 pk sterke E-motor ook nog eens geschikt om 30 kilometer 100% elektrisch te rijden! Hoe freaking gaaf!

Binnen 8,3 seconden 200 km/h rijden kan in de allerzuinigste McLaren ooit! De Mclaren Artura is de Next Gen High Performance Supercar! - Engine bij FSOM

“Alle ervaring en expertise van McLaren is in de Artura gestopt. Onze geheel nieuwe, krachtige hybride aandrijflijn levert indrukwekkende prestaties, betrokkenheid van de bestuurder en dynamische excellentie waar McLaren bekend om staat, met als bijkomend voordeel de mogelijkheid om elektrisch te rijden. De introductie van de Artura is een mijlpaal – voor McLaren, voor onze klanten die deze auto op elk emotioneel en rationeel niveau zullen waarderen en ervan zullen genieten – en voor de supercarwereld.”
 Mike Flewitt, CEO, McLaren Automotive.

Het kloppende hart van de Artura wordt gevormd door de geheel nieuwe, 2.993 cc V6-benzinemotor met dubbele turbocompressor. Deze benzinemotor heeft een vermogen van 585 pk! WOW! Dit is bijna 200 pk per liter en geeft een koppel van 585 Nm. Hij weegt 50 kg minder dan een reguliere McLaren V8. Bovendien is hij ook nog eens aanzienlijk korter.

Next Gen

In de cockpit is aan alles gedacht, deze is ergonomisch ingericht en de focus ligt volledig op de bestuurder. Alle niet essentiële data kan met de stealth modus in de cockpit worden verborgen waardoor je optimaal geconcentreerd auto kunt rijden. Ook zijn alle onnodige schakelaars en knopjes naar het instrumentenpaneel, hierdoor ligt de focus echt op het autorijden.

Binnen 8,3 seconden 200 km/h rijden kan in de allerzuinigste McLaren ooit! De Mclaren Artura is de Next Gen High Performance Supercar! - Cockpit Mclaren bij FSOM

Het infotainment- en connectiviteitssysteem (MIS II) dat geheel nieuw is bij de McLaren Artura, maakt gebruik van twee high-definition schermen. Uiteraard communiceert deze met je smartphone! MIS II bevat verder bekende McLaren-apps, waaronder McLaren Track Telemetry en Variable Drift Control, en bevat ook een opnieuw ontworpen navigatiekaart.

Allemaal leuk en aardig. Maar wanneer komt deze Next Gen High Performence Car naar Nederland? Nou, de brute Mclaren Artura is vanaf april verkrijgbaar in Nederland en zal in drie verschillende uitvoeringen beschikbaar zijn… Voor een prijs een flink prijskaartje van €235.500,-!

Ik ga even checken wat mijn bitcoin waard is!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Ken jij Nomad Brewer ‘The Flying Dutchman‘ al?
Bestel de bieren via deze link en gebruik de kortingscode ‘fsom10‘ voor een leuke kennismakingskorting!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

3 reacties

  1. De Duitse perfectie van het Italiaanse concept van super sportwagens als Ferrari Maseratie etc.

    1. En je kunt zelfs 30 kilometer 100% elektrisch rijden 😉

  2. […] door: Bas / @thedutchbeerdadWist jij dat de McLaren Artura Next Gen High Performance Car naar Nederland komt?Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram