Ode Aan De La Trappe Trappist Oak Aged Bieren

Ode Aan De La Trappe Trappist Oak Aged Bieren

11 januari 2023 Uit Door Marvin Beltman

La Trappe Trappist Oak Aged | We beleven allemaal de mooiste bieravonturen en vandaag vertel ik je graag mee in mijn ode aan de La Trappe Trappist Oak Aged bieren. Deze bieren zijn wat mij betreft het neusje van de zalm en iedere bierliefhebber moet ze een keer geproefd hebben!

Over de brouwerij

De naam La Trappe is afkomstig van de Franse abdij ‘Notre-Dame de la Grande Trappe’, in het Normandische Soligny-la-Trappe ook wel ‘La Trappe’ genoemd.

La Trappe Trappist wordt sinds 1884 in stilte gebrouwen op het terrein van Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven abdij in het Brabatse Berkel-Enschot. Bierbrouwerij de Koningshoeven is daarmee één van de weinige brouwerijen die het ‘Authentic Trappist Product’ mag voeren. Een keurmerk dat over de hele wereld indruk maakt.

Om een label zoals dit te krijgen van de International vereniging Trappist, moet je aan een drie criteria voldoen. Allereerst moet de productie is zijn geheel plaatsvinden binnen de muren van de trappistenabdij. Deze productie moet onder toezicht van de monniken staan en de opbrengst moet voor de abdij zijn en de goede diensten die ze verlenen en de goede doelen die ze steunen.

Op Spotify kun je ook een fantastische podcast vinden ‘Proef de stilte’. Een absolute aanrader om eens te beluisteren, zeker onder het genot van een mooie La Trappe Trappist Oak Aged! Op de website van La Trappe vind je prachtige informatie over de historie van La Trappe, iets wat je absoluut meeneemt bij het proeven van de La Trappe Trappist Oak Aged bieren.

Daarover gesproken, laten we dat maar snel doen!

la trappe door marvin beltman bij fsom magazine

La Trappe Trappist Oak Aged Batch Smaakbeleving

Iedere drie tot zes maanden brengt La Trappe een mooie Oak Aged variant uit. Alle batches komen slechts beperkt uit en zijn vrij vlot uitverkocht. Ze laten de Quadrupel rijpen op verschillende vaten en vullen de flessen pas als de smaken uitgebalanceerd tot zijn recht komen. Voorbeelden van vaten zijn; calvados, cognac, rum, whisky, wijn en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Naast het brouwen van bier, houden de monniken zich bezig met het maken van diverse etenswaren. Kaas, paté, jam, chocolade en andere lekkernijen. Het mooie van deze producten is dat ze er vaak hun bier in verwerken!

Op mijn foto zie je de La Trappe Trappist Oak Aged batch 24. Deze batch is gebotteld en mei 2016 en voor de vatrijping is er een blend gemaakt van 85% uit een Kirsch-Schnapps vat, 10% nieuw eiken en 5% acaciahout.

Dit bier biedt een uitgebalanceerd en complex pallet aan smaken. Onder andere komt er kers, vanille en karamel naar boven. Ook de typische Quadrupel smaak proef je nog. Naast dit bier nam ik de Quadrupel paté en de Quadrupel kaaskoekjes en kwam ik niet meer van de bank af!

Heb jij nou ook een leuke combinatie, of ga je deze proberen? Let me know! Voor meer combinaties kun je uiteraard terecht in ons receptenboek! Zo schreef ik eerder al over de combinatie krokante coppatoast met blond bier.

Artikel door: Marvin Beltman (@beer.food.life)

Wat is een tafelbier eigenlijk? Lees er alles over in ons magazine, inclusief de lekkerste die wij recent hebben geproefd!

winter bbq tips bij fsom magazine in het artikel over La Trappe Trappist Oak Aged

Wij hebben een aantal te gekke Winter BBQ tips voor je op een rijtje gezet. Wekelijks komen wij met nieuwe recepten en tips die je ook weer terug kunt vinden in ons receptenboek!

Please follow and like us: