Mijn eerste bottle kill! – A true story

Bottle kill | Ja, dat klinkt heftig he, een bottle kill. En dat is het ook wel. Zeker als het de eerste keer is. Optimistisch de fles openen, af en toe een glaasje inschenken en dan ineens zie je de bodem in zicht komen en is het einde nabij. Dan, op een avond, is het ineens zo ver. Je pakt je glas, je pakt de fles en schenkt de laatste druk uit de fles en in je glas. Het einde is gekomen, de moord gepleegd. De bottle kill…

Mijn avontuur begint

Jullie vragen jullie nu natuurlijk af, waar gaat dit over?! Nou, dit gaat over mijn avontuur in de wondere wereld van de… wait for it… Whisky! Iets maar dan een jaar geleden ben ik ingestapt met een fles Monkey Shoulder op aanraden van Robbert, beter bekend als Confessions of a Whisky Freak, en ondertussen meerdere flessen in huis staan.

Maar gelukkig kan ik jullie vertellen dat bovenstaande intro wel een hele dramatisch weergave is van mijn eerste bottle kill en gelukkig is het niet zo slecht met mij of de fles gesteld. De fles is nog heel en ik heb wat betreft de laatste inhoud mijn emoties in check kunnen houden.

Van apen naar Vikingen

Wanneer je denkt om de wondere wereld van de whisky in te stappen kun je, net als ik, snel het gevoel te hebben dat je volledig ondergedompeld wordt in de verschillende soorten, smaken, landen, voorkeuren, prijzen en al dat soort dingen. En je kunt wel om adviezen vragen bij anderen, dat is zelfs zeer aan te raden, maar smaken verschillen en dat is bij de whisky niet anders. En om nu te beginnen met een fles van €300 of meer is wel iets te veel van het goede.

Zoals gezegd ben ik begonnen met de drie apen van Monkey Shoulder. Een mooi instapwhisky aldus onze Whisky Freak. Persoonlijk vond ik hem als instapper nog best heftig en na her en der wat te hebben geproefd kwam ik tot de ontdekking dat voor mij de Glenlivit Founder’s Reserve en de Highland Park 10 year old Viking Scars geschikter waren.

Zo ging ik van apen naar Vikingen en dat heeft me uiteindelijk nog geen €100,- gekost. Geen verkeerde prijs voor 3 flessen whisky! Maar goed, ik dwaal af want we gingen het over de bottle kill hebben.

Kill or be bottle killed

Ondertussen heb ik mijn collectie uit weten te breiden met nog twee whisky’s maar het werd eigenlijk ook wel tijd voor mijn eerste lege fles (en een reden om weer een nieuwe te halen). Omdat er zo verschrikkelijk veel verschillende soorten en smaken zijn in whiskyland is het wel aan te raden om meerdere flessen te hebben om zo aan je “mood” toe te geven en te drinken waar je op dat moment zin in hebt. Dat is wel de beste tip die ik tot dusver heb gekregen. En het is natuurlijk ook helemaal prima om meerdere glazen te drinken op een avond en zo af te kunnen wisselen.

Het blijkt wel dat mijn voorkeur is uitgegaan naar de whisky met de meest badass naam. Mijn eerste bottle kill staat namelijk op naam van… Highland Park 10 year old Viking Scars! Een heerlijk zachte whisky met een kleine brander en licht rokerig. Heerlijke fruittonen die de overhand nemen en je toch stiekem in extase brengen. Een hele fijne instapper wat mij betreft en ook één waar ik zeker weten vaker een fles van ga kopen. Gewoon omdat deze erg lekker is. Als ik hem een rating zou geven dan wordt het 85/100.

Op naar de volgende!

Mijn eerste avontuur met Highland Park is dan wellicht ten einde, het is nog maar het begin van een heerlijk whisky avontuur. Zoals ik heb begrepen staat me nog een lange, leuke, interessante en vooral lekkere reis te wachten en ik lieg er geen woord van als ik zeg dat ik er enorm naar uit kijk. Let’s adventure on! Skol!

Artikel door: Peter van de Velde / @dutchplaystationgamer
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

ol verwachting klopt ons hart wederom! State Of Play is er en daar willen wij natuurlijk het fijne van weten. Gelukkig praat onze in-house Gaming specialist je helemaal bij in de nieuwe aflevering van GameBreak op ons YouTube kanaal!

Meer DutchPlayStationGamer

Alles over State of Play in GameBreak!
Griezelen in GameBreak met Resident Evil!
Lord of the Rings serie details gelekt!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

4 reacties

  1. […] a Viking – Vikingweek bij FSOM!Het verhaal van Ragnar LothbrokStephen King griezelt… LaterMijn eerste bottle kill! – A true storyGriezelen in GameBreak met Resident […]

  2. […] Like a Viking – Vikingweek bij FSOM!Het verhaal van Ragnar LothbrokStephen King griezelt… LaterMijn eerste bottle kill! – A true story […]

  3. […] King griezelt… LaterMijn eerste bottle kill! – A true storyGriezelen in GameBreak met Resident Evil!Lord of the Rings serie details […]

  4. […] Like a Viking – Vikingweek bij FSOM!Het verhaal van Ragnar LothbrokStephen King griezelt… LaterMijn eerste bottle kill! – A true story […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram