Hoppa! De Grolsch Weizen knalt lekker uit de klassieke beugelfles!

De Grolsch Weizen in Iconische bruine beugelfles met thedutchbeerdad op fsom

Grolsch Weizen | De bierstijl Weizen is misschien wel de meest klassieke en mooiste bierstijlen die we kennen, deze stijl heeft een rijke historie en is vooral bij onze buren in Duitsland mateloos populair. Met de lente in het vooruitzicht is het namelijk des te prettiger dat Grolsch bekend heeft gemaakt… Dat ze hun Weizen voortaan alleen nog maar laten ploppen!

Voor mij persoonlijk is de beugelfles van Grolsch een soort rode draad in mijn bier-drnk-gewoontes. Vanaf de puberteit met vrienden op de bank, tot aan vandaag de dag bij de bbq. Die groene beugelfles, voorheen bruin, plopt nog met enige regelmaat. Daarom is het leuk dat Grolsch bekend maakte dat óók hun Weizen voortaan lekker kan blijven ploppen!

De Geschiedenis van de Grolsch Weizen

De Grolsch Weizen werd in 2005 al voor het eerst gebrouwen door Grolsch. Bij de opening van de proefbrouwerij gingen Brouwmeesters Guy Evers, Marc Janssen en zijn vader Hennie Janssen voor het eerst aan de slag met de GrolschWeizen.

We kozen voor Weizen omdat een Duitse brouwmeester ons vertelde dat alleen Duitsers in staat waren een goede Weizen te brouwen. Voor de opening waren driehonderd Duitse brouwers uitgenodigd. Zij konden niet geloven dat wij zo’n mooie Weizen hadden gebrouwen’, aldus Marc Janssen.

Ook in de rest van Nederland viel het bier in de smaak en in 2007 won het bier een hoofdprijs bij de World Beer Award voor beste tarwebier ter wereld. Juan Pérez Nijhuis – Brand Manager Grolsch Speciaalbier – is trots op de vernieuwde introductie: ‘Grolsch Puur Weizen is een bier dat onze iconische beugelfles absoluut verdient. Het formaat van de fles past goed bij de Duitse Weizen stijl. Maar nog belangrijker: het bijzondere schenkritueel dat zorgt voor een optimale smaakbeleving kan met de beugelfles perfect uitgevoerd worden’. 

De Grolsch Weizen is volledig volgens het Reinheitsgebot gebrouwen en valt wat mij betreft in de categorie fris en fruitig. Mijn beoordeling van dit bier is 3,25/5 volgens de Untappd Rating. Fris en fruitig is ‘ie zeker, maar ik wil in mijn Weizen iets meer volume, volheid en natuurlijk dat kenmerkende banaantje!

Lekker ploppen! We doen het steeds meer sinds Grolsch haar iconische bruine beugelfles herintroduceerde. Nu ook met de Grolsch Weizen erin!

TheDutchBeerdad op FSOM

Ploppen en schenken

Dat er verschillende schenkrituelen zijn is bij de echte beergeek wel bekend, maar wist dat er ook eentje is voor de Grolsch Weizen?

Het advies is om na het ploppen het bier ongeveer tot halverwege de fles voorzichtig in een glas te schenken. Ik wil daaraan toevoegen dat je een Weizen eigenlijk altijd uit een hoog glas moet drinken! Wanneer je de helft hebt ingeschonken doe je de beugelfles weer dicht en rol je hem zachtjes rond. Hierdoor zit het gist goed in het bier verwerkt, want juist de gist soort voor de prachtige troebele kleur.

Daarna schenk je het bier volledig uit en kun je optimaal genieten van jouw Weizenbier.

Verkrijgbaar bij…

De Grolsch Weizen zal binnenkort overal in de schappen liggen en dan uiteraard enkel nog in de iconische bruine beugelfles. De “kleine” flesjes gaan de helemaal verdwijnen met uitzondering van de 0,0% Weizen.

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd! Let’s share!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

The Flying Dutchman Nomad Brewer op FSOM door TheDutchBeerDad
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] Grolsch heeft een finance afdeling in eigen beheer en is specialist op het gebied van de horecabranche. Door de krachten te bundelen kunnen ze ondernemers nu concrete steun bieden waar nodig. Naar mijn mening is geld lenen nooit een interessante optie of in ieder geval de laatste optie. Maar stel dat het je net in leven kan houden. Zeker wanneer je nergens anders steun kunt vinden voor de situatie waarin je als ondernemer noodgedwongen zit. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram