Design Meets Food en Siert Jouw Keuken

De SMEG Pannencollectie op FSOM Magazine

Design meets Food | Met het ontwerp dat is ontworpen door studio Deepdesign van Raffaella Mangiarotti en Matteo Bazzicalupo. Zij lieten zich  inspireren door de bolle vormen van de inmiddels iconische koelkast (de Fab28) en de bijbehorende collectie huishoudelijke apparatuur van SMEG in de jaren 50 stijl. Nu dus een extra stukje design in je keuken!

De collectie is ontworpen in de matte kleuren roomwit, rood en zwart en het klopt inderdaad dat je deze kleuren herkent uit de overige producten en apparatuur uit dezelfde collectie..

Ook technologisch gezien is deze nieuwe apparatuur wederom een hoogstandje. Met een dikke bodem van 4,5 centimeter (JA! 4,5 CENTIMETER DIK!), een antiaanbaklaag en roestvrijstalen handvatten zijn de designpannen geschikt voor alle warmtebronnen en is het ook nog eens duurzaam. Want ook dat is belangrijk in deze tijd.

Met de fonkelnieuwe en duurzame pannenset van SMEG haal je oprecht een stukje kunst in je keuken. Where design meets food!

Design Meets Food Meets Technologie

In de basis is het idee van SMEG; technologie met stijl. Dat is ook inhun eerste pannencollectie doorgevoerd. Vier pannen verfraaien de keuken: Een koekenpan, een smoor-pan, een wok en een kookpan. De koekenpannen zijn beschikbaar in vier maten (24-26-28-30 cm doorsnee), de kookpannen in twee maten (24-26 centimeter doorsnee), de wok in 30 centimeter doorsnee en de smoor-pan in 28 centimeter doorsnee.

Vooral het formaat van de wok spreek mij wel aan, want deze is pas echt goed te gebruiken als hij inderdaad ten minste 30cm is. Allicht speelt het ook een rol dat ik sta te wokken voor nog vijf andere mensen. 😉

De gepatenteerde bodem is van koud gesmeed aluminium en zorgt voor een perfecte verspreiding van de warmte. Hierdoor claimt SMEG dat er minder olie en bakvet nodig dus het draagt bij aan een gezondere levensstijl. Wat natuurlijk veel belangrijker is… Dat je gewoon veel beter je stukje vlees kunt bakken!

De antiaanbaklaag is niet poreus en daardoor bestand tegen schuren en easy to clean!. De dikte van de zijkanten voorkomt dat voedsel aan de pan gaat ‘plakken’ en ook dat draagt weer bij aan de kwaliteit van het voedsel op je bordje. Dus Designs Meets Food Meets technologie is perfect van toepassing!

Met de fonkelnieuwe en duurzame pannenset van SMEG haal je oprecht een stukje kunst in je keuken. Where design meets food!

Ken jij SMEG nog niet?

SMEG is in 1948 opgericht door Vittorio Bertazzoni Sr. Het bedrijf uit Italië begon als gespecialiseerd metaalbedrijf, maar al snel ontwikkelde het producten voor in de keuken.

In 1956 bracht SMEG het eerste fornuis op de markt, een innovatie voor die tijd. SMEG werd in 70 jaar het boegbeeld van passie, visie en design. 
Design Made in Italy tot op de dag van vandaag, want die te gekke hippe koelkast is eigenlijk waar Design meets Food al mee begonnen is voor SMEG!

Wil jij deze pannen in huis halen? Meld je dan aan via bijvoorbeeld Cookinglife of scoor ze via de website van de blauwe bol.

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Food & Drinks are my passion!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

The Flying Dutchman Nomad Brewing Company logo en kortingscode op fsom door thedutchbeerdad
pluk de kaas op fsom
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram