Let’s talk some Vikings! Wat gebeurde er met Rollo ná zijn verdwijning?

Wat gebeurde er met Rollo na zijn verdwijning uit Vikings? Lees er alles over bij FSOM

Rollo | Nu de geweldige hitserie Vikings tot haar einde is gekomen blikken we natuurlijk regelmatig vooruit richting haar vervolg dat de prachtige naam ‘Valhalla‘ zal krijgen. Naast een blik vooruit gaan we zo nu en dan ook even achterom kijken. Vandaag gaan we op onderzoek wat er eigenlijk met Rollo gebeurde na zijn verdwijning uit Vikings.

Let op! Dit bericht bevat mogelijk spoilers als je nog niet de volledige Vikings serie hebt afgekeken. Het einde van de serie was een prachtig einde als je het mij vraagt. De hereniging van Floki en Ubbe was natuurlijk fantastisch, die laatste scène op het strand bracht de serie misschien tot een abrupt einde, maar wel een mooie. (Want natuurlijk had de serie nog langer moeten duren!)

Wie was Rollo ook alweer?

De rol van Rollo werd vertolkt door Clive Standen in de serie. Hij was de broer van Ragnar en hij speelde vooral een grote rol in het begin van de serie. Hij was te zien in 45 aflevering en daarmee sluit hij de top tien af van karakters die het meest te zien waren in de hitserie Vikings.

De bloedband tussen Ragnar en Rollo leek onverwoestbaar ondanks dat er toch een soort jaloersmakende schaduw over hen heen hing, vooral vanaf Rollo zijn kant, mede daardoor scheidde uiteindelijk de wegen van de broers.

Ragnar Lothbrok de legendarische Viking. FSOM Magazine. Nu de geweldige hitserie Vikings tot een einde is gekomen blikken we natuurlijk regelmatig vooruit richting haar vervolg dat de prachtige naam 'Valhalla' zal krijgen. Naast een blik vooruit gaan we zo nu en dan ook even achterom kijken. Vandaag gaan we op onderzoek wat er eigenlijk met Rollo gebeurde na zijn verdwijning uit Vikings.

Waar Floki bijvoorbeeld wel het in de serie te zien was van begin tot het einde, lukte dit Rollo niet. In seizoen vier verdween hij en in het vijfde seizoen dook hij nog wel even op. Inmiddels was hij heerser in Frankia en getrouwd met Gisla, de dochter van Keizer Charles II. Hij had dus nogal wat macht vergaard in Frankia waar ze voor zijn komst (en ook tijdens zijn verblijf) nogal neerkeken op de barbaarse Noormannen.

Wat gebeurde er met Rollo na zijn verdwijning?

Na zijn grote rol in het begin van de serie werd Rollo zijn deelname spoedig kleiner, vooral toen hij besloot tijdens één van de plundertochten om in Frankia te blijven. Hij trouwde daar met de dochter van Keizer Charles II (Charles the Simple) met de prachtige naam: Gisla. Uiteraard betoverd door haar uiterlijk, maar ook haar gewiekste geest, werd Rollo een machtig man in Frankia.

Het was hoogst ongebruikelijk dat er een samenzijn beklonken werd tussen een barbaarse Noorman en edele vrouw. Uiteraard zaten er voorwaarden aan, want Rollo moest namelijk het Christendom “promoten” en beschermen. In de geschiedenisboeken komt zijn naam regelmatig terug met acties die altijd ten faveure van het Christendom waren. Wel hield hij zijn Viking code in ere. Zo regeerde hij over zijn land als een Viking en een Saillant detail is wel dat Rollo maar liefst 70 jaar oud was toen hij stierf in het jaar 930 na Christus. Dit is behoorlijk oud voor iemand met de Viking lifestyle!

In het vijfde seizoen keerde Rollo kort terug in de serie. Hij was nog een tijdje te zien aan de zijde van Björn en Lagertha totdat hij terugkeerde naar Frankia om nooit meer terug te keren in de serie. Ik twijfel nog altijd of dit vooraf ook de bedoeling was. Vooral omdat het verhaal zich verder ontwikkelde met de andere broers en de kennismaking met ‘Rus’. Natuurlijk moeten we ook de avonturen met Floki op Ijsland en uiteindelijk de ontdekkingsreis van Ubbe niet vergeten.

Toch weten we meer van Rollo! Zo gaat de NIEUWE VIKINGS SERIE over het nageslacht van Rollo. In Vahalla krijgen we namelijk het verhaal te zien van William The Conquerer. William was een directe afstammeling van Rollo en William staat centraal in de nieuwe serie waarvoor de verwachtingen enorm zijn na het succes van Vikings. Zo krijgt Rollo in zekere zin toch nog een klein rolletje in het geheel.

Nu de geweldige hitserie Vikings tot een einde is gekomen blikken we natuurlijk regelmatig vooruit richting haar vervolg dat de prachtige naam 'Valhalla' zal krijgen. Naast een blik vooruit gaan we zo nu en dan ook even achterom kijken. Vandaag gaan we op onderzoek wat er eigenlijk met Rollo gebeurde na zijn verdwijning uit Vikings.

Uiteraard komen we binnenkort met meer informatie over Vikings: Valhalla. Tot die tijd lees je hier het verhaal van Ragnar Lothbrok en scoor je voor iets meer dan €100,- de Blu-ray box van Vikings seizoen 1 t/m 5 via deze link. (Hiermee support je ons met een kleine vergoeding zonder dat het u iets extra’s kost!) Uiteraard zal deze box ook hoog op ons Vaderdag cadeau lijstje staan… Bij mij in ieder geval wel!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad

Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Nu de geweldige hitserie Vikings tot een einde is gekomen blikken we natuurlijk regelmatig vooruit richting haar vervolg dat de prachtige naam 'Valhalla' zal krijgen. Naast een blik vooruit gaan we zo nu en dan ook even achterom kijken. Vandaag gaan we op onderzoek wat er eigenlijk met Rollo gebeurde na zijn verdwijning uit Vikings. 

Scoor gelijk de bieren van Flying Dutchman met een dikke kortingscode!
Met de code ‘FSOM10’ scoor je de Flying Dutchman bieren met 10% korting.
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] over Vikings: Valhalla. Tot die tijd lees je hier het verhaal van Ragnar Lothbrok of hier het verhaal over de verdwijning van Rollo. Ook scoor je voor iets meer dan €100,- de Blu-ray box van Vikings seizoen 1 t/m 5 via deze link. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram