Jouw ballen verdienen het!

Jouw ballen verdienen het!

14 april 2021 1 Door Joshua di Regalo

Manscaping | Zomaar ineens floepte het in beeld. ‘Jouw ballen verdienen het‘! Maar wat dan eigenlijk? Het gaat hier niet over handbal, voetbal of Jeu de boules. Nee, het gaat hier over manscaping! Een term die meer en meer geadopteerd wordt en allang niet meer zo vreemd is in tegenstelling tot wat jij nu misschien wel denkt…

Waar je in ons magazine vaker artikelen voorbij ziet komen over een dresscode bij mannen en bijvoorbeeld het seksuele aspect van mannen en vrouwen, mannen en mannen, of vrouwen en vrouwen. Gaan wij eigenlijk nooit wat verder achter de schermen kijken. Want wat voor vrouwen misschien al heel erg lang normaal is, wordt nu ook voor mannen steeds normaler en zelfs mainstream geaccepteerd.

Wat is manscaping?

In de intro van mijn tekst las je het al. De term ‘manscaping’. Ooit een als grap bedoelde verbastering van de woorden ‘man’ en ‘landscaping’, maar nu toch echt een woord met serieuze betekenis. Het betekend niet meer of minder dan het “onderhouden” of “bijhouden” van je schaamhaar, of simpel gezegd het scheren van je schaamhaar. Of het nou boven je fluit zit of op je balzak, tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden en zoals de titel het al zegt: Jouw ballen verdienen het!

Jouw ballen verdienen het! Manscaping! Maar hoe doe je dat eigenlijk? 

Lees er alles over bij FSOM!

Er zijn verschillende resultaten mogelijk onder de noemer van ‘manscaping’. Je kunt natuurlijk voor volledig kaal gaan, dit was eerder altijd enorm populair voor mannen die geen gedoe wilde of mannen die dit gewoon mooi vonden. Daarnaast kun je bijvoorbeeld gaan voor ‘de slip’, dit is ongeveer hetzelfde als wat we bij een vrouw de bikinilijn noemen. Dus je laat alles zitten waar normaliter je slip of speedo zit!

De horizontale landingsbaan!

De horizontale landingsbaan is eentje die ik zelf niet eens kende, hierbij scheer je alles weg boven je fluit behalve eromheen en trim je de ballen kort. U begrijpt vast wel wat er dan als landingsbaan bedoelt wordt. Leeuwenmanen zijn misschien wel het populairst op het moment, hierbij scheer je alles weg met uitzondering van een solide bos aan de bovenkant van je fluit, Hoe groter de manen hoe groter de… Nou, in ieder geval zou dit de fluit optisch gezien een grotere omvang moeten geven.

Uiteraard kon je ook alles egaal strak trimmen of er een creatief meesterwerk van maken. Wat je voorkeur ook heeft, neem van mij de gouden tip aan. Ga NOOIT, echt NOOIT waxen. Dit is een methode die best bekend is. Een beetje warme wax een stuk papier eroverheen en eraf scheuren. Doe dit gewoon niet zelf, je kunt er ongelofelijk veel last van krijgen en zelfs ingegroeide schaamharen wanneer je dit niet goed doet. Ook is het erg pijnlijk afhankelijk van je pijngrens uiteraard. Wanneer je voor deze methode kiest, ga dan absoluut naar een professional.

Hoe kun je het beste manscapen?

Voor iedereen is het scheren van je schaamhaar een klus op zich. Denk altijd aan je hygiëne en gebruik vooral nooit je trimmer of schaar die ook voor je hoofd of gezicht gebruikt wordt. Dit brengt alleen maar risico’s op het gebied van hygiëne met zich mee en helemaal als iemand anders ook jouw trimmer of schaar gebruikt. Dus kom op! Jouw ballen verdienen het!

Je kunt je schaamhaar weg laten laseren, maar dit is vrij prijzig en kan alleen gedaan worden op afspraak bij een professional. In dit geval zal je haar niet tot heel langzaam terug groeien. Vaak is je schaamhaar dan veel fijner en lichter van kleur, een herhaling van deze behandeling komt dus niet snel voor. Je kunt ook een ontharingscrème gebruiken, maar dit raad ik je ook niet aan en zeker niet wanneer je een gevoelige huid hebt. Ook het scheren met een regulier scheermesje brengt gewoon te veel risico’s met zich mee. Je kunt je eenvoudig in je balzak snijden met alle gevolgen van dien en ook de huid van je fluit is erg dun. Just don’t do it.

Gebruik lekker een trimmer en welke maakt mij nog niet eens uit. Van de ManMower (toffe naam hè!) tot aan de goedkopere trimmer van de Action, het is simpelweg de beste methode. PUNT. Wanneer je echt voor glad wilt gaan zul je een goede schaamhaar trimmer aan moeten schaffen, maar daarmee maak je dan natuurlijk wel de beste indruk bij eenieder die jij het aangezicht van je edelen delen gunt.

Jouw ballen verdienen het! Manscaping! Maar hoe doe je dat eigenlijk? 

Lees er alles over bij FSOM!

Jouw ballen en baard!

Voor veel mannen is het al de normaalste zaak om hun baard onderhoud te geven. Zo schreef Robbert, die je beter kent van FSOM als ‘Confessions of Whisky Freak, een interessant stuk over de stijltang voor je baard Mede daarom is het ook de normaalste zaak in de wereld om je schaamhaar in good shape te houden. Waar het voor kort nog vooral iets was voor jonge mannen blijkt nu uit een gerenommeerde studie dat ruim 50% van alle ondervraagde mannen aan manscaping doet. In dit artikel maak ik geen onderscheid tussen schaamhaar, konthaar of de haren op je balzak omdat er helemaal geen taboe op hoeft te liggen dat je gewoon ‘je zaakje’ goed voor elkaar hebt!

Artikel door: Joshua S.
Lifestyle en meer op @fsommagazine

Volg ons snel op Social Media en vergeet je niet te abonneren op FSOM tv! Lees snel hoe je een opgeblazen gevoel kunt voorkomen na een avondje doorhalen!

Please follow and like us: