6 tips om de kunst van het scheren te leren!

scheren kun je leren

De kunst van het scheren | Scheren kun je leren. Dit rijmt natuurlijk voor een reden! Iedere man moet zich vroeg of laat een keer scheren. Daarom hebben wij voor jullie de 6 ultieme scheertips op een rij gezet, niets is zo vanzelfsprekend als scheren!

Mannen worden steeds ijdeler en besteden meer en meer aandacht aan hun uiterlijk, en terecht! Want jouw ballen verdienen het, jouw rug, je nekhaar en uiteraard je baard! Maar natuurlijk ook gewoon als je voor smooth gaat. Heerlijk zon gladgeschoren kaaklijn, want dat was een aantal jaren geleden toch nog gewoon de gouden standaard. Met deze zeven tips kun je dan ook direct aan de slag om de kunst van het scheren te leren.

De kunst van het scheren tip 1

De allereerste tip is de gouden regel in scheren kun je leren! Scheer altijd met twee handen! Niet achteloos met dat mesje aan de slag gaan, maar gebruik je dominante hand om het mesje vast te pakken en je andere hand om de huid strak te trekken. Hierdoor neem je alle haartjes mee wanneer je licht met het mesje over je huid glijdt.

Wanneer je begint met scheren pak je je bakkebaarden als eerst aan en uiteindelijk ga je via je hals naar je kin. Deze plek is namelijk het gevoeligst om te scheren en wanneer je deze als laatste pakt is het scheerproduct al goed ingewerkt.

De kunst van het scheren tip 2

Gebruik altijd scheerschuim! Vroeger was er een trend dat droog scheren heet, maar je krijgt er bultjes en wondjes van en dat is gewoon nasty! Koop goede scheerschuim dat bij jou past. Wrijf het bij voorkeur in met zo’n mooie borstel waarvan je altijd eerst het puntje van de haren nat moet maken.

De kunst van het scheren tip 3

Scoor de ideale mesjes! Natuurlijk is het handig om een scheerapparaat te hebben, maar het ouderwets scheren met scheerschuim en een scheermesje is toch gewoon heel erg mannelijk. Ik ben ook van mening dat je nog altijd het beste resultaat hiermee bereikt! Ik gebruik zelf altijd mesjes die bij de meeste wel bekend zijn; de Gillette Fusion. Dit zijn niet de goedkoopste mesjes, maar wel hele goede. Voor de beste prijs kun je op internet prijzen van de Gillette Fusion vergelijken.

Zorg altijd voor een scherp mesje! Wanneer je met een bot mesje scheert kun je namelijk haartjes uit de huid trekken. Vaak voel je dit bijna niet (en soms ook wel!) maar je epileert als het ware het haartje. Hiermee beschadig je de huid en het geeft een irritant gevoel. Een scherp mesje voorkomt dat je haren uit je huid trekt en door ook nog eens licht over de huid heen te glijden heb je de kunst van het scheren weer een beetje meer in de hand. Letterlijk!

Jouw ballen verdienen het! En scheren kun je leren fsom

De kunst van het scheren tip 4

Het is erg belangrijk om op het juiste tijdstip te scheren. Dit kun je het beste in de ochtend doen wanneer je net wakker wordt. Je bent zelf dan uitgerust na een goede nachtrust en je huid is dan ook heerlijk ontspannen.

Het beste kun je eerst even een warme douche nemen. Het warme water in combinatie met zeep maakt de huid net even wat zachter en mocht een rondje onder het gemalen water door niet in je ochtendritueel passen. Was dan eerst je gezicht goed met een beetje warm of lauw water voordat je de scheerschuim uit tip 2, zachtjes aanbrengt. Een goede after-shave balsem is dan ook ideaal om je scheerbeurt in de ochtend succesvol af te ronden.

De kunst van het scheren tip 5

Spoelen! Spoel je scheermesje tijdens het scheren regelmatig af en zorg dat er geen haartjes achterblijven tussen de mesjes. Uit een soort automatisme tik je vaak op de rand van de wasbak om de haartjes eruit te krijgen, maar dit is een bijzonder in-effectieve manier. Spoel gewoon op je gemak het scheermesje tussen het scheren door want het is sowieso belangrijk om er even rustig de tijd voor te nemen. Scheren kun je leren!

Wanneer je klaar bent met je scheerbeurt spoel je eerst een paar keer je gezicht af met lauw water. Dit voelt aangenaam, maar is nog zeker niet je laatste handeling. ls laatste spoel je je gezicht een paar keer af met ijskoud water. Hierdoor sluiten de poriën en krijg je een heerlijk verfrissend gevoel. Wel zo prettig in de ochtend!

De kunst van het scheren tip 6

Last, maar zeker niet least! Geef je huid wat rust! Naast het gebruik van een aftershave balsem of andere verzorgingsproducten is het ook van belang dat je niet te vaak scheert. geef je huid echt de rust die het zo hard nodig heeft.

Wanneer je voor die ‘smooth‘ look gaat is het ook van belang dat je af en toe een dag overslaat. Anders is de kans op een gevoelige huid met van die nare rode plekken onvermijdelijk en dat wil je niet. De stelregel is eigenlijk dat je je iedere twee of drie dagen scheert. Wanneer je gezegend of verloekt bent met een rappe haardgroei en dus ook baardgroei. Kun je er beter voor kiezen om een baard te laten groeien en deze gewoon regelmatig te trimmen.

Ook voor het onderhoud van je baard zijn een hoop tips te vinden. Zo is de man die je kent van Confessions of a whisky freak altijd op zoek naar mooie producten om je baard in top conditie te houden.

Artikel door: de Redactie
Lees hier over ‘Jouw ballen verdienen het‘!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram