Zo blijven je kruidenplantjes goed

Kruidenplantjes op FSOM.

Kruidenplantjes | In een tijd waarin het hebben van een moestuintje of kruidentuintje populairder dan ooit is. Ga ik mijn tips met jullie delen om die kruidenplantjes zo lang mogelijk goed te houden en zelfs te laten floreren!

Wat jouw motivatie ook is om aan je moestuin of kruidentuin vol kruidenplantjes te beginnen. Doe het gewoon! Trust me it’s worth it! Vandaag gaan we aan de slag met de kruidenplantjes en helpen we direct wat fabels uit de wereld.

Oorspronkelijk is het zo dat je beter je munt, basilicum, tijm en dergelijk bij tuincentra kunt kopen dan in de supermarkt. Deels is dit waar, alhoewel het gat niet meer zo groot is als dat het eens was. Het plantje dat je in de supermarkt koopt is onder meer dan perfecte omstandigheden in no-time opgekweekt en heeft dus hoge eisen om te blijven functioneren als kruidenplantje. Kun jij aan de eisen voldoen, door bijvoorbeeld het onderstaande toe te passen, dan is er niets aan de hand. Maar over het algemeen lukt het ons niet. Helaas geldt hetzelfde voor de plantjes uit de betere tuincentra. De laatste jaren hebben ze de concurrentie aan moeten gaan met de supermarkten en dus is eigenlijk de algehele kwaliteit wat meer genivelleerd.

Dit neemt niet weg dat je nog altijd gewoon hele goede kruidenplantjes kunt kopen, zeker wanneer je bereid bent om iets meer te investeren in een plant die al iets meer aandacht, tijd en liefde heeft gehad.

Baal jij er ook zo van dat die kruidenplantjes nooit in leven blijven? Wij hebben de gouden tips voor je om de kruidenplantjes te laten floreren!

FSOM is jouw magazine!

Hiermee helpt jij je kruidenplantje floreren!

Kruidenplantjes gedijen dus niet zo goed in de keuken en toch kopen wij ze massaal voor 0,99 of 1,29 bij de Lidl of andere supermarkt. Ze hebben simpelweg geen lang leven omdat ze opgekweekt zijn in ideale omstandigheden en er dus aan gewend zijn. Jij gaat ervan plukken en knippen en vergeten om de juiste hoeveelheid water met de juiste samenstelling te geven. Ook is zonlicht en vooral de hoeveelheid ervan i.c.m. de temperatuur van cruciaal belang.

De tips! Zoek een plekje waar voldoende daglicht is, maar waar zeker niet de gehele dag een volle zon op staat. Daarnaast geef je alle kruidenplantjes altijd water van onderaf. De wortels nemen van onderen vocht op en het is dus niet zinvol om van bovenaf water te geven. Wanneer je basilicum wilt “plukken”. Gebruik dan altijd een schaartje want basilicum kan niet zo goed tegen de zuren van je handen.

Baal jij er ook zo van dat die kruidenplantjes nooit in leven blijven? Wij hebben de gouden tips voor je om de kruidenplantjes te laten floreren!

FSOM is jouw magazine!

Heerlijk koken!

Je kunt natuurlijk snel het aangekochte kruidenplantjes consumeren en gebruiken bij het koken. Naast de beperkte levensduur kun je absoluut iets doen om ze te laten floreren en langer te gebruiken dan eenmalig. Water, zonlicht en temperatuur zijn van levensbelang. Maar vergeet niet dat op een bepaald moment dit plantje graag naar buiten wil.

Bij het kweken van kruidenplantjes voor tuincentra houden ze rekening dat de plantjes niet zogenoemde ‘plofplantjes’ zijn, maar een langer leven zijn beschoren. De allerbeste tip die ik je kan meegeven is om zelf te zaaien! Wow! Wat een twist! Ondanks dat je de kruidenplantjes heus wel kunt laten floreren, zullen ze nooit zo’n lang leven hebben als wanneer jij zelf de kruiden inzaait.

Baal jij er ook zo van dat die kruidenplantjes nooit in leven blijven? Wij hebben de gouden tips voor je om de kruidenplantjes te laten floreren!

Wanneer jij zelf gaat zaaien zullen de kruidenplantjes uiteindelijk beter floreren dan al haar concurrenten. De zaadjes zullen opkomen in dezelfde omstandigheden als dat ze verder zullen groeien en wanneer je goed met ze omgaat, zullen floreren. Plantjes zoals munt, peterselie en bieslook zijn relatief eenvoudig om te laten groeien en kunnen een mooie test zijn of je het kruidentuintje kunt laten groeien naar een niveau dat je ze altijd kunt gebruiken bij het koken!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad

Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

The Flying Dutchman Nomad Brewer op FSOM door TheDutchBeerDad. 

Baal jij er ook zo van dat die kruidenplantjes nooit in leven blijven? Wij hebben de gouden tips voor je om de kruidenplantjes te laten floreren!
uitgekookt fsom en Baal jij er ook zo van dat die kruidenplantjes nooit in leven blijven? Wij hebben de gouden tips voor je om de kruidenplantjes te laten floreren!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram