Heerlijke whisky van Terschelling

Saint brandarius whisky van terschelling door confessions of a whisky freak bij fsom magazine

Whisky van Terschelling | Vandaag gaan we een whisky van eigen bodem proeven. We bespreken namelijk de Saint Brandarius van de Isle of Schylge distilleerderij op Terschelling. Ook wel bekend van de Saint Brandarius genever. Dankzij de officiële ambassador store van Erp dranken van Saint Brandarius kon ik wat dieper in het verhaal van deze heilige duiken. En proeven natuurlijk!

De vuurtoren Brandaris op Terschelling is vernoemd naar de heilige Sint Brandaan. Vroeger stond op Terschelling de Sint Brandariuskerk, deze kerk dankt haar naam aan Brandaan, die na zijn heiligverklaring verder mocht als Sint Brandaan. Het uitgebreide stukje geschiedenis over deze man en wat hij heeft mee gemaakt lees je op mijn eigen website Confessions Of A Whisky Freak, de grootste whisky review site van Nederland.

Confessions of a Whisky Freak ken je natuurlijk als de grootste whisky review site van Nederland, hij proeft nu de whisky van Terschelling!

Hoe smaakt die whisky van Terschelling dan?

Alle verhalen eromheen maken de charme van de whisky natuurlijk alleen maar groter. Echter draait het allemaal om geur en smaak, daarom deel ik mijn smaaknotities met jullie!

N: ziltig, met in de verte geel fruit, nat turf, geuren die je doen denken aan een wandeling op het strand na een storm. 
P: ziltig en rokerig, vuurwerk, heerlijke invloeden van zee. Je waant je echt op het eiland!
F: Nat as, rook, gerookte ham.

De Saint Brandarius whisky van Terschelling doet je denken aan een wandeling op het strand tijdens nieuwjaarsdag na een storm. De whisky is ziltig en licht rokerig. Met nat as, gerookte ham en een vleugje vuurwerk. Mocht je mijn uitgebreide verslag willen lezen, ga dan naar mijn eigen website.

Confessions of a Whisky Freak ken je natuurlijk als de grootste whisky review site van Nederland, hij proeft nu de Saint Brandarius whisky van Terschelling!

Bedankt voor het lezen. Ik hoop dat ik jullie veel informatie heb mogen bijbrengen vandaag en dat jullie zelf ook deze whisky van Terschelling gaan proeven. Heb je aan de hand van dit artikel een flesje gekocht? Laat het dan vooral even weten. Vind ik leuk!

Regelmatig deel ik content op de website van FSOM magazine en het YouTube kanaal FSOM tv, maar wil je meer whisky gerelateerde posts? Volg mij dan op de Socials en check mijn eigen website vind je wekelijks nieuwe reviews.

Cheers, Robbert!

Lees alles over Whisky, Whiskey en nog meer Whisky!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

4 reacties

  1. […] in ons magazine ook over de Boomsma 10 jaar vatgerijpte parel, de heerlijke whisky van Terschelling of neem een kijkje in ons receptenboek voor de lekkerste hapjes! Neem ook eens een kijkje bij […]

  2. […] sessie, is je BBQ natuurlijk een mooie warmtebron, maar wat dacht je van een goed glas whisky. Een heerlijke whisky van Terschelling bijvoorbeeld. Deze whisky is heerlijk zacht in de mond en heeft een lichte turf in de afdronk. […]

  3. […] Voor meer verhalen en lekkere versnaperingen duik je natuurlijk in onze Drankenhoek, daar vind je namelijk altijd Fifty Shades of Drinks! Je leest er onder andere over een hele mooie whisky van Terschelling! […]

  4. […] Voor meer verhalen en lekkere versnaperingen duik je natuurlijk in onze Drankenhoek, daar vind je namelijk altijd Fifty Shades of Drinks! Je leest er onder andere over een hele mooie whisky van Terschelling! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram