De Tapperij van de Eeuwige Jeugd

De Tapperij van de Eeuwige Jeugd

5 november 2019 2 Door Bas de Goede

‘’We stoppen niet met spelen omdat we ouder worden, we worden oud omdat we op een gegeven moment stoppen met spelen. Want dat je ouder wordt is een gegeven. Hoe jong je blijft, dat is een keuze. We maken geen toverdrank waar je weer jong van wordt of grootse krachten van krijgt. Dat heb je allemaal ook niet nodig want je bent al een superheld. Maar zelfs Batman heeft soms een sidekick nodig.’’ Wat willen we eigenlijk zeggen? De Eeuwige Jeugd zit van binnen, dus haal er lekker uit wat erin zit. En met Geinponem gaan ze ook nog eens een nieuw bier lanceren!

Oud worden kan altijd nog

Oud worden kan altijd nog. Een kijkje binnen bij de Tapperij van de Eeuwige jeugd door Thedutchbeerdad op FSOM.

2016 was het jaar dat brouwerij de Eeuwige Jeugd werd opgericht. Door de droom om wat vaker het kind in mensen naar boven te halen. Het 6-tal bieren waar het assortiment inmiddels uit bestaat, hebben allemaal hun unieke eigen karakter. Hierdoor kan elk biertje je soms net dat zetje in de rug geven wat je nodig hebt. Zo kan de ‘Lellebel’ je helpen de bloemetjes buiten te zetten, is de ‘Gladjanus’ je steun en toeverlaat op de dansvloer en tovert de ‘Bullebak‘ je om tot absolute sfeermaker in al het feestgedruis.

Oud worden kan altijd nog…

Tapperij van de Eeuwige jeugd door Thedutchbeerdad op FSOM. Alle eeuwige jeugd bieren op een rijtje op de bar.

De Tapperij van de Eeuwige Jeugd

Ik was recent uitgenodigd voor de exclusieve opening van de tapperij van de Eeuwige Jeugd, een event dat ik voor geen enkele reden wilde missen. behalve de reden dat wij een prachtige dochter hebben gekregen in diezelfde tijd. Met een beetje hulp heb ik me gelukkig goed laten informeren over de tapperij, zodat jullie toch alvast even kennis kunnen maken. Uiteraard ga ik zo snel mogelijk zelf een kijkje nemen, want wat ik heb gehoord en gezien beloofd heel veel goeds!

Een kijkje binnen bij de Tapperij van de Eeuwige jeugd door Thedutchbeerdad op FSOM.

De tapperij de Eeuwige Jeugd is eindelijk open! De nieuwe stek van de Amsterdamse brouwerij is een tapperij, spelletjes café, cocktailbar, karaokebar en proeflokaal in één. Uiteraard vind je er Speciaalbieren op de tap, snacks uit de keuken, een ruim terras en maar liefst vier verschillende ruimtes waar je terecht kan voor ongedwongen borrelen, spannende duellen en af en toe een dansje. Vanaf 1 november 2019 kun je er van Maandag t/m Zondag terecht voor vertier, lekker eten en natuurlijk heerlijke biertjes!

Een kijkje binnen bij de Tapperij van de Eeuwige jeugd door Thedutchbeerdad op FSOM.  Lellebel

Amper een jaar geleden begon voor de mannen achter brouwerij de Eeuwige Jeugd dit nieuwe avontuur. Ze gingen de uitdaging aan om van een monumentaal pand aan de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost een thuis te maken. De oppervlakte van bijna 500 m2 is onderverdeeld in verschillende ruimtes die zijn ingericht aan de hand van de karakters van bieren uit het assortiment. Vrouwelijk en zoet is café de Lellebel, die met eigen ingang en tap perfect is voor verjaardagen, bedrijfsuitjes en afstudeerborrels. Een paar treden naar boven kun je terecht voor bordspelletjes of een potje darts. Je kunt ook helemaal naar benenden, naar de Gluiperd. Luidkeels zingen bij de karaoke, shuffleboarden, open mic, het mag allemaal in de tapperij van de Eeuwige Jeugd.

Wat Kunnen We Drinken

De hamvraag is natuurlijk ‘Wat kunnen we drinken?’. Naast de Gladjanus, Bullebak, Lellebel, Bokkelul, Nitwit, Gluiperd en Belhamel van de eeuwige Jeugd zelf. Die overigens allemaal op de tap verkrijgbaar zijn! Zijn er ook andere speciaal bieren van andere brouwerijen vanuit het hele land. Ook schenken ze er heuse biercocktails die zo de bar over vliegen.

Daarnaast is deze week ook nog eens de lancering van een heel bijzonder biertje. Geinponem is een grappenmaker! Maar natuurlijk ook de naam van dit nieuwe biertje dat samen met Bulleit Frontier Whisky tot stand is gekomen, dat beloofd veel! Die moet ik snel proeven!

Een kijkje bij de hapjes en biertjes, bij de Tapperij van de Eeuwige jeugd door Thedutchbeerdad op FSOM.

Voor de Tapperij is er nu voor het eerst een eigen pilsener gebrouwen en zijn er frisse homemade lemonades. Om de honger te stillen is er gekozen voor een menu met iets heel bijzonders erop. Naast jouw favoriete snacks serveren ze hier poutines. Deze biologische frieten kun je met verschillende soorten toppings bestellen. En op zondag eten we pannenkoeken… Smikkel je mee?

Een kijkje binnen bij de poutines van de Tapperij van de Eeuwige jeugd door Thedutchbeerdad op FSOM.

Binnenkort ga ik snel een kijkje nemen bij de tapperij van de Eeuwige Jeugd. De sfeer, de huisstijl (zowel online als offline) en natuurlijk de bieren, spreken mij enorm aan. Laat even weten of jij al een kijkje hebt genomen en wat je ervan vond natuurlijk! Wist je dat de bieren van Brouwerij de Eeuwige Jeugd ook gewoon thuis te bestellen zijn? Check snel Beerwulf.nl. Cheers!

Artikel door: Bas de Goede – TheDutchBeerDad
Geen18GeenAlcohol – Beergeeksunite @fsommagazine
Wil je meer bieravonturen zien? Neem dan snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS!
Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram! See you there!

Meer lezen van TheDutchBeerDad?

BIERTEST IS OP ZOEK NAAR DE ENIGE ECHTE BIERKENNER!
GA LEKKER ZELF BROUWEN! BEZOEK BROUWLAND!
ER IS BIER VAN EIGEN BODEM BINNEN GEKOMEN!
GROLSCH KOMT MET ALCOHOLVRIJ HERFSTBIER! GA JIJ ‘M PROEVEN?
WAT PROEVEN WE VANDAAG? AFLEVERING 11
TOPPERS VAN DE BIER TOPPER!
FAMILY MAN MEETS FAMILY MAN!

Biertest Drachten in het Smelnehus op fsom met Arvid Bergström.

Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op! 
Info@fsom.nlPlease follow and like us: