Boardgame of Bored Game?

Seven wonders duel booksbeersandbeyond op fsom

De winter… Als het even te koud is om op je fiets te stappen en een drankje te doen in de lokale kroeg, is het erg leuk om onder het genot van een alcoholische versnapering, een kneuterig bordspelletje te doen! In de nieuwe rubriek ‘Boardgame of Bored Game’ licht ik een spel uit: Ik vertel jullie hoe het werkt en of het een aanrader (boardgame) of afrader (bored game) is!

7 Wonders Duel

7 Wonders Duel is een variant op het spel 7 Wonders en word gespeeld door twee personen. Elke persoon is de leider van een beschaving en kan wonderen verrichten en gebouwen bouwen, geld verzamelen, wetenschappelijke ontdekkingen doen en op militair vlak de overwinning binnen slepen.

7 wonder duel. Speelt toch een stuk leuker met Better Half van Founders erbij! Maar is dit dan een Boardgame of een bored game?

Booksbeersandbeyond op FSOm.nl

Doel van het spel

Het doel van 7 Wonders Duel is om te winnen van de andere speler. Je speelt het spel in drie verschillende tijdperken en in die gegeven drie tijdperken kun je dus de overwinning binnen slepen.

Dit kun je doen op drie manieren: Een militaire overwinning, een wetenschappelijke overwinning of een burgerlijke overwinning. De militaire en wetenschappelijke overwinning kunnen gedurende het hele spel plaatsvinden, en de burgerlijke overwinning kan slechts op het einde van het spel plaatsvinden. Als niemand aan het einde van het derde tijdperk op één van de andere manieren heeft gewonnen, dan wint de speler met het meeste overwinningspunten (burgerlijke overwinning).

De inhoud van het spel:
1 speelbord
66 tijdperkkaarten
7 gildekaarten
12 wonderkaarten
4 militaire fiches
10 vooruitgangsfiches
1 pion
31 muntstukken
1 scoreboekje
1 helpblad
En natuurlijk de spelregels!

Het spel en alle eventuele toevoegingen scoor je onder andere bij bol.com.
Door via de link in dit artikel te bestellen bij bol.com, ontvangen wij een klein percentage van de aankoop (affiliate), zonder dat het product duurder word voor jou! Hiermee steun je FSOM.nl en de mensen die het entertainment verzorgen
!

Boardgame of Bored Game?

+ Het spel is altijd anders, doordat je altijd andere kaartjes heb liggen (zowel vooruitgangs-fiches, als gebouwen, als wonders) en je op verschillende manieren kan winnen
+ Je kunt het met twee spelers spelen. Niet alle spellen zijn daarvoor geschikt en de spellen die dat wel zijn, kunnen soms wat saai zijn. 7 Wonders Duel is dat zeker niet!
+ Hoewel het spel steeds anders is, is het niet moeilijk te leren. Alleen de eerste keer zal even doorbijten zijn, maar je hebt het snel door.
+ Het duurt niet té lang, ongeveer 30 minuten tot drie kwartier per potje.

— De eerste keer spelen zal lastig zijn, daar moet je doorheen bijten. Wil je een erg eenvoudig spel? Dan zal dit waarschijnlijk niet bij je passen.
— Je kunt het niet met meerdere mensen spelen, het is echt een spel voor twee spelers. Geen partygame dus. Maar aangezien ik mijn verhaal begon dat het zo koud buiten is, kan dit natuurlijk ook gewoon een pluspunt zijn!

Wat mij betreft is dit zeker een Boardgame!

In de volgende Boardgame of Bored Game ga ik aandacht besteden aan een van de volgende spellen. Mysterium, Azul, De Taveernes van de oude stad, de Hobbit of Het stenen tijdperk. Welke wil jij graag terugzien in Boardgame of Boardgame? Laat het weten in de comments onder dit artikel of op Social Media.

Dit artikel is geschreven door: Merel Kuitert – BooksBeersandBeyond
Op Instagram deel ik alles over mijn passie lezen, biertjes en natuurlijk Boardgames! Ook schrijf ik recensies voor Hebban, het boekenplatform van Nederland.

Meer BooksBeersandBeyond?

VIJF TIPS OM EEN KILLERRECENSIE TE SCHRIJVEN!
DE GEZELLIGSTE GEZELSCHAPSSPELLEN!
EVEN VOORSTELLEN: BOOKSBEERSANDBEYOND

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS!

Boardgame of Bored Game? Een nieuwe vaste rubriek op FSOM door iemand minder dan BooksBeersandBeyond.

Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op! 
Info@fsom.nl
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram