Sons Of Anarchy Maker krijgt Carte Blanche voor nieuwe Netflix serie!

kurt sutter op bij fsom new serie netflix the abandons

Kurt Sutter | Wanneer we het hebben over de maker van de Sons Of Anarchy serie, en de prequel The Mayans, dan hebben we het natuurlijk over Kurt Sutter. De maker die verantwoordelijk is voor de serie over bikers die bij ons op de redactie structureel in de top 10 bij iedereen staat. Het goede nieuws is daarom ook dat hij nu Carte Blanche heeft gekregen van Netflix om aan de slag te gaan met het maken van een bijzondere serie.

Jarenlang leek het Western genre langzaam dood te bloeden. Heel af en toe kwam er iets naar boven wat on eraan herinnerde dat het nog niet helemaal uitgestorven is. Denk bijvoorbeeld aan Westworld van HBO, of misschien zelfs wel de meest recente Netflix knaller met Luther, ehhh… Idris Elba in de hoofdrol: The Harder They Fall. Maar echt verwend zijn we toch niet.

Het is tijd voor Westerns!

Gelukkig gaat Kurt Sutter aan de slag om daar verandering in te brengen. De serie gaat de naam dragen The Abandons en zal op een zekere manier ingaan op het ontstaan van de Cosa Nostra. De Mafia. In een interview met het Amerikaanse platform Deadline zei Kurt Sutter hierover het volgende: “Het gaat om een idee dat al dateert van vóór het bedenken van Sons Of Anarchy. Een idee dat me heeft gevormd tot wie ik ben en hoe ik tegen zaken aan kijk. Daarom sta ik te popelen om met dit project aan de slag te gaan“.

Momenteel werkt Kurt nog aan The Beast en een saillant detail is wel dat hij opnieuw gaat samenwerken met Danielle Woodrow. Ze was voorheen executive bij FX, waar Kurt Sutter onder contract stond. En nu werkt ze bij Netflix en zorgde ze voor de razendsnelle goedkeuring van het project. Dit project is overigens ook deels gebaseerd op Deadwood, de western serie bomvol met criminaliteit en een serie die heel duidelijk in beeld heeft gebracht hoe het leven destijds was.

De serie gaat uiteraard over fictieve karakters die op een bepaalde manier de invulling gaan geven aan het ontstaan van de families zoals dat binnen de Cosa Nostra bekend is. Deze karakters worden outlaws om aan onderdrukking van bovenaf te ontsnappen, iets wat we ook in 2021 op een bepaalde wijze zien ontstaan en dit wil Kurt Sutter dan ook vertalen naar de serie. En zoals we gewend zijn van Kurt Sutter zien we allicht hem zelf ook wel terug in de serie of een andere oude bekende.

Sons Of Anarchy maker Kurt Sutter krijgt Carte Blanche van Netflix om het Western genre op sublieme wijze nieuw leven in te blazen.  Lees er alles over bij FSOM Magazine!

Billy The Kid

Wanneer de serie een tweede en zelfs derde seizoen gaat krijgen, zullen de karakters ook bekende outlaws tegenkomen zoals Billy The Kids. Mocht je dit verhaal nog niet kennen, dan zijn de Young Guns films een absolute aanrader voor jou en een geweldige kennismaking met het Western genre!

Netflix heeft eerder al aangekondigd dat Kurt Sutter in maart vervangen gaat worden door Jason Blum bij de serie The Beast en dan heeft hij dus helemaal zijn handen vrij om aan het project van The Abandons te beginnen. Of we meerdere bekenden tegen gaan komen in de nieuwe serie blijft nog even geheim, maar uiteraard houden we je op de hoogte bij FSOM.

Waar ken je Kurt Sutter nog meer van?

Kurt Sutter staat natuurlijk bekend als de bedenker van Sons Of Anarchy. Deze serie liep van 2008 tot 2014. Daarna begon hij met The Bastard Executioner. Deze serie kende in 2015 een korte looptijd omdat de stekker er helaas al snel uit ging, een beslissing die wij nog altijd betreuren!

Eerder was hij al betrokken bij The Shield en schreef hij later ook het script voor Southpaw, een film over bokser Billy die flink aan lager wal is geraakt en lijdt aan een heftige depressie. Toch vind hij een reden en kracht om zichzelf weer op te werpen en werken. Uiteraard is hij natuurlijk nauw verweven met The Mayans waar volgend jaar het vierde seizoen van gaat beginnen.

Wij kijken in ieder geval vast uit naar dit nieuwe (mogelijke) meesterwerk van (en met?) Kurt Sutter. Jij ook? We hoeven ons gelukkig niet te vervelen want vlak vlak voor kerst komt ook de geniale satirische film ‘Don’t Look Up‘ naar Netflix. Lees alles over deze film met Jeniffer Lawrence en Leonardo Di Caprio in dit artikel.

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad

Lees in ons magazine ook over Ambulance, de film dat een gezonde ouderwetse knaller moet gaan worden!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer! Iedere donderdag een nieuwe aflevering van ‘Wat Proeven We Vandaag?’.

Sons Of Anarchy maker Kurt Sutter krijgt Carte Blanche van Netflix om het Western genre op sublieme wijze nieuw leven in te blazen.  Lees er alles over bij FSOM Magazine!

Scoor gelijk de bieren van Flying Dutchman met een dikke kortingscode voor tijdens de film!
Met de code ‘FSOM10’ scoor je de Flying Dutchman bieren met 10% korting.
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] ook wie er ‘carte blanchè’ heeft gekregen om een nieuwe Netflix kraker te maken! Dat kan natuurlijk het beste wanneer je geniet van de Flying Dutchman zijn bieren. Klik […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram