Bourgondisch genieten met de Hertog Jan Bière du Soir vatgerijpt serie

biere du soir hertog jan grand prestige vatgerijpt fsom

Bière du Soir | Ieder jaar komt Hertog Jan met veel tromgeroffel en trompetgeschal met de vatgerijpt serie. De spanning wordt opgebouwd en daarna kan het echte proeven beginnen. Met een heerlijke traktatie vooraf, werd dit jaar de vatgerijpt serie al goed afgetrapt. En nu is bijna tijd voor het echte werk!

Hertog Jan is één van de populairste brouwerijen van ons land. Geef je een feestje? Dan kan Hertog Jan probleemloos de koelkast in, iedereen vindt dat lekker. Punt. Maar in Arcen hebben ze nog veel meer!

Bière du Soir

Wanneer we over meer bieren dan ‘het pils’ gaan praten, hebben we het niet over ‘Karakter’, dubbel of de Weizener. Nee, joh! Over de Grand Prestige natuurlijk en dan bovenal de jaarlijkse sensatie die zich afspeelt rondom de lancering van de vatgerijpt serie. De spanning wordt opgebouwd en dan is het nu eindelijk tijd voor de aankondiging.

Met ‘Bière du Soir’ reizen we af naar Frankrijk en hebben de brouwers zich laten inspireren door Frankrijk. De bourgondische smaken en natuurlijk alle lekkere dranken die er vandaan komen. Op woensdag 28 september lanceert Hertog Jan deze serie en iets eerde, vanaf zaterdag 24 september kun je ze scoren bij de brouwerijwinkel.

Met de Hertog Jan vatgerijpt serie is bourgondisch genieten een zekerheidje. Zeker met een naam als Biere du Soir!

Qu’y a-t-il dans la bouteille?

De oorsprong van Grand Prestige Vatgerijpt Bière dus Soir komt vanuit vier verschillende Franse streken. De brouwers reisden af naar het zuidelijke land om de mooiste vaten te selecteren en vulden deze in Arcen met Grand Prestige. In de vatenkelder van de brouwerij kreeg het bier de tijd om te rusten en in harmonie een ongekende smaak te ontwikkelen. De keuze voor de vaten zijn gevallen op bordeaux merlot, cognac, armagnac en calvados.

Volgens brouwer Micha zijn er veel overeenkomsten tussen Limburg en Frankrijk en dan vooral gericht op de geniet momenten in het leven en de bourgondische invloeden die daarbij horen.

“Als ze ergens weten hoe een bourgondische avond eruit ziet, dan is dat in Frankrijk. Toen ik hier samen met nestorbrouwer, en bovendien uitvinder van Vatgerijpt, Gerard van den Broek naar afreisde waren we het er al snel over eens dat we ons kroonjuweel dit keer op de oude vaten van bordeaux merlot, cognac, armagnac en calvados wilden laten rijpen. Stuk voor stuk dranken met een rijke geschiedenis die onze Grand Prestige verrijken met bijzondere smaken. Aldus Micha. Brouwer van hertog Jan en betrokken bij de Hertog Jan vatgerijpt serie.

Grand prestige vatgerijpt als digestief

Frankrijk is bij uitstek een land dat bekend staat om haar digestieven. Dranken met een hoger alcoholpercentage die na de maaltijd gedronken worden. Deze Franse traditie wordt qua gedachtegoed vertaald naar de Grand Prestige. Dit bier is namelijk bij uitstek ook geschikt om even rustig voor te gaan zitten.

Om het bier optimaal te ervaren, drink je de Bière du Soir vatgerijpt bieren op een temperatuur van 10 tot 12 graden uit een bierglas met een wijde opening aan de bovenzijde. Op deze manier komen de aroma’s goed vrij en kun je de vele smaken het beste ontdekken. “Onze Grand Prestige was al een gelegenheid op zich, maar met de invloeden van traditioneel Frans vakmanschap hebben we een nog unieker moment weten te brouwen.”, aldus Micha Peute.

Wil je meer weten over de vatgerijpt serie? Ga dan snel naar mijn Instagramaccount TheDutchBeerDad en blijf ons magazine goed in de gaten houden. Prijzen en voorwaarden vind je bij de brouwerij uit Arcen op de website, nog heel even geduld en dan kunnen we weer heerlijk genieten van de Hertog Jan vatgerijpt serie!

Lees in dit artikel de vatgerijpt smaakbeleving van Monica Etman, die jullie ook wel kennen als ‘Moon Loves Food’, van de voorproef editie van de Hertog Jan Grand Prestige Biere du Soir Vatgerijpt 2022.

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share! #beergeeksunite

Lees ook: Wie is die Nathalie van Bierliefhebbers 2.0? Of neem een trip down memory lane, naar de Grand prestige dag 2018 waar ik ook nog een unieke proeverij met Fione de Lange mocht bijwonen.

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

3 reacties

  1. […] bijvoorbeeld aan Manchego of een zachte blauwe schimmelkaas. Heerlijk bourgondisch genieten met de Bière du Soir is […]

  2. […] Liever iets heel anders? Ga dan mee op bourgondische reis met de nieuwe Hertog Jan vatgerijpt serie, met de prachtige naam: Bière du Soir! […]

  3. […] dag van 2018. En een tripje naar het heden kan ook geen kwaad! Neem in dit artikel alvast een bourgondisch kijkje bij de Hertog Jan Vatgerijpt van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram