Amazon daalt neer in Nederland en gaat stunten met Amazon prime!

Amazon daalt neer in Nederland en gaat stunten met Amazon prime!

10 maart 2020 2 Door Bas de Goede

Amazon Prime | Het was al enige tijd bekend, maar nu is het dan ook echt zover. Amazon daalt neer in Nederland en gaat de strijd aan met Coolblue en Bol.com. De Nederlandse website in vanaf vandaag online en Amazon begint direct met stunten. Amazon Prime voor maar €2,99 per maand!

Allereerst leggen we je even uit wat Amazon Prime is. Amazon Prime is een beetje vergelijkbaar met het worden van ‘select’ member bij BOL.com. Dit kost je momenteel €9,99 per jaar en levert je bijvoorbeeld het voordeel op dat je op Zondag ook je pakketje krijgt. Bij Amazon werken ze net even iets doortastender.

Bij Amazon Prime betaal je normaal gesproken €5,99 en om je te overtuigen van de overweldigende geweldigheid van Amazon, stunten ze nu met die prijs en kost het slechts €2,99 per maand. Nu is het eerste wat je denk ‘Ja, hallo. da’s toch veel duurder!?’. Ehhhh… Nope! Je krijgt namelijk veel meer!

Denk bijvoorbeeld aan: Maximaal twee dagen verzendtijd en je betaald géén verzendkosten. Diverse andere voordelen op producten en diensten waar je normaal gesproken extra voor betaald per aankoop. Amazon Photo en voor de gamers onder ons natuurlijk Twitch Prime. Dit is het gaming epicentrum van Amazon. Hier profiteer je van gratis games en krijg je ene gratis abonnement op Twitch.com. Maar het meest belangrijke is nog wel, het streamen van muziek en films. Want daar word het pas echt interessant door!

Netflix VS Amazon Prime

Je kent dat wel, je zit op een verjaardag en het gaat ineens in een hoekje over films en series die men kijkt. Dit is een gesprek waarbij je over het algemeen vrij snel aansluit en al gauw gaat het over de beste streamingdienst die er is.

Iedereen heeft het erover en iedereen heeft zijn of haar eigen favoriet.Netflix, Disney+, Videoland en nu dus ook Amazon Prime. Maar welke is nou eigenlijk het beste? Deze video van Consumer reports vergeleek Netflix en Amazon Prime en kwam tot een bijzondere conclusie.

Je kunt ook een tripje down memory lane nemen en deze iets serieuzere video kijken op de battle between streamingservices.

Profiteer nu van de stunt!

Amazon nesteld zich in de markt door te stunten met de prijs voor Amazon Prime. Dat is wel leuk, maar het is een Amerikaans bedrijf en dus kom je automatisch op de US website tijdens het registratie proces. Hier loop je tegen het eerste probleem aan voor veel Nederlanders. Waar wij vrijwel alles via iDeal betalen. Doen ze in de VS vrijwel alles met creditcards. Heb je deze niet, dan hebben we een kleine tip voor je.

Ga snel naar bunq.com en vraag je travel card aan. Deze travel card is op dit moment nog gratis, wanneer de actie is afgelopen betaal je eenmalig €9,99 voor deze pas. Maar dat is op zich te overzien, aangezien je dus van die dikke korte op Amazon Prime gaat profiteren.

Mocht je dit niet zien zitten is er natuurlijk nog een tweede optie. Deze optie kwamen wij tegen bij de helden van STREAMWIJZER.nl . Je kunt namelijk ook naar de Duitse site van Amazon gaan, hier kun je uiteraard de taal wel op Nederlands zetten. Hier doorloop je eenvoudig het registratieproces.

Wanneer je het proces volledig hebt doorlopen, log je in en klik je rechtsboven in je scherm op ‘Accounts en lijsten’. Hier kun je het kopje ‘iDeal‘ aanvinken en als betaalmethode selecteren. Daarna kun je gewoon je GRATIS proefabonnement aanvragen voor Amazon prime en profiteer je ook nog eens van de stuntprijs die Amazon momenteel hanteert!

Hoe zit het met het aanbod?

Ondanks dat ik niet zoveel tijd meer spendeert met het bekijken van films en series als voorheen. Komt het hier toch nog meerder keren per week voor dat we er even goed voor gaan zitten. Lekker op de bank op woensdag avond ( Mits er geen voetbal is natuurlijk! ) en dan lekker even niks. Daarnaast ben ik van het kaliber ‘gemak dient de mens’ en daarom komt Amazon prime sowieso hier in huis.

Maar wat voor aanbod is er eigenlijk? Het aanbod is aanzienlijk groter dan bij Netflix. Zo kun je er bijvoorbeeld alle Harry Potter films bekijken, deze moet je anders kopen bij BOL.com. Voor mij is alleen al een gedlige reden dat ik weer lekker op mijn gemak naar de helden van Top Gear kan kijken, ehhh… Ik bedoel natuurlijk The Grand Tour!

Verder kun je er terecht voor je Fresh Prince of Bel Air fix, The Matrix en de LOTR films. Talloze series waaronder originals als Jack Ryan, The Expanse en Modern Love. Waar tijdens de lancering van de dienst in 2016 nog een beperkt aantal titels beschikbaar was met Nederlandse ondertiteling, is dit aanbod enorm uitgebreid en kun je nu bijna alles met Nederlandse ondertiteling bekijken!

Via deze link kun jij Amazon Prime 30 dagen GRATIS proberen en profiteer je van die stuntprijs van slechts €2,99 per maand in plaats van €5,99!

Artikel door: Bas de Goede – TheDutchBeerDad
#moviegeeks en #seriefreaks @fsommagazine

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

fsom banner tv thedutchbeerdad Amazon daalt neer in nederland en gaat stunten met amazon prime

Dit is echt iets voor jou!

Vijf Whisky tips die jou de winter door gaan helpen!
De Peanut butter nitro milk stout VS Geitenkaas!
De ValFather van HighLand Park door Confessions of A Whisky Freak!
De hemelse knoflookdip!
Knockando zonder K!
Begin het voorjaar bij VidaXl!
Bruschetta met gegrilde perzik!
Volg de bier en spijs cursus bij de bierbutler!
Bestel jij je bieren al bij BEERWULF.com?
Rotten Tomatoes!
TOP GEAR fans kunnen hier shoppen!

Please follow and like us: