The Matrix 4 Resurrections huiskamer review

the matrix 4 huiskamer review bij fsom magazine

The Matrix 4 Review | Eind vorig jaar werd het lange wachten van alle filmliefhebbers beloond. The Matrix 4 kwam er eindelijk aan, kortgeleden schreven wij al dat ‘The One’ naar je huiskamer zou komen. Hij kwam ook bij ons in de huiskamer langs, dus we zijn er eens goed voor gaan zitten…

Vooraf begin je toch wat onbevangen aan de film, ondanks de lange wachttijd. En weet je dat het een degelijk vervolg moet gaan worden wanneer er herkenbare gezichten te zien zijn. Dan hebben we het natuurlijk over Keanu als The One en Carrie-Ann Moss als Trinity/Tiffany.

Valse start

The Matrix 4 hield de gemoederen flink bezig, sowieso was er veel verdeeldheid vooraf of er überhaupt een vervolg moest komen. Er werd altijd wel ergens over gezeurd op een forum of op Sociale media. Toch kwam hij er!

Helaas ging ook dat niet zonder slag of stoot, zo liep de release in verschillende landen enorm uiteen. Vooral Corona was hierin de boosdoener, zo hadden we in Nederland te maken met strengere maatregelen die langer duurde. Hierdoor was de release bij ons heel erg laat, en ging de film al weelderig rond onder liefhebbers op “alternatieve” wijze.

The beginning of the Matrix

Resurrections is een vertraagd vervolg op zijn voorgangers Reloaded en Revolutions. De laatste twee zijn wat ons betreft geen sterke vervolgen geweest op het origineel uit 1999. Toch waren ze zeer vermakelijk en scoren wij ze respectievelijk toch met een 6 en een 6,5.

In The Matrix 4 gaan we beginnen met een soort reset. Neo is niets meer dan een vage herinnering van Thomas Anderson die wordt weggedrukt door de blauwe pilletjes en regelmatige bezoekjes aan psychiater Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother). Zijn herinneringen worden aangezien als waanbeelden en die welbekende ‘blue pills’ helpen natuurlijk goed om die herinneringen te onderdrukken.

We komen er ook al snel achter dat hij de getrouwde, badass biker chick, Tiffany stalkt en haar zelfs tot leven heeft gebracht in zijn game. Toch is er een klein stukje herkenning bij Tiffany zichtbaar, toch onderdrukt ze dan enigszins vanwege het feit dat ze in de Matrix (Oeps! Nu verklappen we het al!) getrouwd is en kinderen heeft.

The Matrix resurrections review bij FSOm

Het vervolg op het vervolg, maar dan toch een nieuw begin

Op het moment dat je langzaam ingeleid wordt in deze nieuwe Matrix, kom je veel zelf-referenede momenten tegen. Zo wordt er gesproken over een vervolg dat WB wil, hierin worden we onder andere meegenomen in een Brainstormsessie van het creatieve team dat hieraan een vervolg moet geven. Dit is dan ook het teken voor Neo, ehhh Mr. Anderson, om langzaam in zichzelf te keren, alles in twijfel te nemen en zelfs te stoppen met de blauwe pillen.

Bij het begin van de film moet je wel geduldig zijn en niet rechtstreeks die dikke, Matrix typerende, actie willen zien. Er wordt veel besproken in het begin van de film en het duurt even voordat we echt gaan beginnen. Het is een zeer intelligente film, waardoor het veel inlevert op filosofisch vlak. Wat de voorgangers wel hadden, maar dat mag de pret niet drukken. Het zal alleen de fans een beetje verdelen.

Al gauw komen we bekende en minder bekende figuren tegen die Thomas Anderson een handje komen helpen. In den beginnen met herinneringen ophalen en hem te doen beseffen dat het überhaupt herinneringen zijn in plaats van waanbeelden. Daarna helpen ze hem ook een handje, vooral natuurlijk Morpheus. Morpheus wordt gespeeld door Yahya Abdul Mateen II (Ambulance), omdat Morpheus in deze Matrix een paar jaartjes jonger is.

Love is in the air

In de film staat vooral het liefdesverhaal van Neo en Trinity centraal, dit was natuurlijk ook het geval in de eerdere films. Echter was dit toch een beetje naar de achtergrond verdwenen, ondanks het einde van Revolutions. De liefde bloeit langzaam op en als kijkt, wordt je op een prima manier meegenomen in de verandering die de twee ondergaan. Met het absolute hoogtepunt waarin Tiffany niet langer Tiffany wil zijn, maar Trinity op geheel eigen wijze omarmt.

Uiteindelijk komt Neo weer helemaal terug en krijgt de film een echt Matrix karakter, mede daarom krijgt The Matrix 4 van ons een hogere rating dan de voorgangers. Met een 7- is dit een waardig vervolg en het zal ongetwijfeld zo zijn dat er meer binnen deze franchise zal verschijnen.

Tot slot nog even een opsomming van de namen die bij de film betrokken zijn. De regie is uiteraard in handen van Lana Wachowksi (Ook bekend van Cloud Atlas) en verder tref je Jonathan Groff (Smith), Jessica Henwick (Bugs), Neil Patrick Harris (The Analyst), Jada Pinkett Smith (Niobe), Priyanka Chopra Jonas (Sati), Lambert Wilson (The Merovingian) aan in de cast van The Matrix 4.

Laat ons uiteraard weten wat jij van The Matrix 4 vond!? Wist je trouwens dat er een Bioschock film aan komt?

Artikel door: Bas de Goede / thedutchbeerdad  

Wij zoeken bloggers! Vind jij het leuk om te schrijven over jouw passie en heb je talent? Stuur dan een mailtje naar info@vanerpdranken met als onderwerp: Bloggers gezocht! Je leest meer over het ontstaan van FSOM Magazine op de ‘over ons‘ pagina.

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] Resurrections check je natuurlijk ook bij HBO Max, wij schreven hier al een toffe huiskamer review over die je volledige kunt herbeleven. Maar dat is natuurlijk niet dé vijfde reden, al had dat […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram