Herman Jansen pakt gouden medaille bij de World Spirits Awards

herman jansen met wsa bij fsom magazine

Herman Jansen | Tijdens de World Spirits Awards 2022 heeft Herman Jansen een Gouden medaille gewonnen. Niet voor het eerst, maar het was wel heel lang geleden. Wie is Herman Jansen eigenlijk en waar heeft hij een Gouden Medaille voor gekregen?

Wie is Herman Jansen?

Herman Jansen is een familiebedrijf uit Schiedam dat zich al sinds 1777 bezig houdt met het produceren van gedistilleerde dranken. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming van wereldformaat. Het huidige Herman Jansen heeft onder andere de merken Sonnema, Savoy Club en Herman Jansen likeuren onder zich.

Herman Jansen staat voor dranken van een goede kwaliteit voor een goede prijs. Dit komt voort uit een combinatie van toegewijd vakmanschap in zijn/haar vakgebied, gedegen kennis, een scherpe handelsgeest en een flinke dosis Hollandse nuchterheid. Het creëren van de juiste smaak en kennis van ingrediënten. En productiemethoden stelt ons in staat constant hoge kwaliteit te leveren en onze producten verder te ontwikkelen.” – Herman Jansen.

Daarnaast werkt Herman Jansen samen met solide zakenpartners en onderhoud, en bouwt, hij al jaren aan zijn merken. De prijs die hij nu heeft gewonnen zal wederom een nieuwe impuls zijn en vraag vergroten.

Vorige week waren de World Spirit Awards verkiezingen en daar werden weer de nodige prijzen verdeeld, eentje ging er mee met Herman Jansen!

And the winner is…

De WSA (World Spirits Awards) is één van de meest prestigieuze verkiezingen die er zijn. Tijdens de editie van dit jaar op 19 maart, ontving Herman Jansen een gouden medaille voor zijn bijzonder smaakvolle blend die de naam ‘Master Distillers Choice’ draagt.

De subtiliteit van de ‘Master Distillers Choice’ is het resultaat van een aantal verschillende factoren. Het begint met de aloude werkwijze waarop drie soorten granen tot moutwijn worden gestookt in traditionele ketels. De later toegevoegde jeneverbes geeft een kruidig en fris accent aan het inmiddels houtgelagerde karakter. De blend is samengesteld uit verschillende jaargangen en is gelagerd op diverse houtsoorten, waaronder American oak en Europees eiken. De moutwijnjenever uit 2010 is, na vier jaar lagering op een Weinbrand vat, in 2014 ter ‘finishing’ en verfijning overgeheveld naar een PX Sherry vat. Alleen al bij het lezen kan ik mij voorstellen dat dit een enorm fijne smaaksensatie moet zijn.

Master Distiller Ad van der Lee kreeg zaterdag ook nog eens de Achievement Award vanwege zijn belangrijke rol in de ontwikkeling van karaktervolle jenever door de jaren heen. Diederik Jansen, directeur van distillateur Herman Jansen Beverages Nederland, vertelt: “Het is een eer om Ad binnen de gelederen te hebben. Ad van der Lee is jarenlang verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van o.a. het merk Notaris Jeneverspecialiteiten. Hij verdient deze prijs!”

Met het winnen van de genoemde prijzen laat de distilleerderij uit 1777 zien dat de oorspronkelijke waarden van moutwijnjenever zeer goed combineerbaar zijn met de eigentijdse beleving van spirits. Binnenkort komt de distilleerderij met nog meer nieuws over de bestaande dranken range. Toch is het allerbelangrijkste we hem bij de redactie van FSOM Magazine zelf gaan proeven, dat oordeel telt pas echt! (*knipoog).

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Wil jij weten wat een West Coast IPA is? Lees dan vooral het artikel ‘Wat is een West Coast IPA?’

Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram