Rule The Game: Ouders en Gamende kinderen zitten op één lijn!

Rule The Game: Ouders en Gamende kinderen zitten op één lijn!

14 december 2020 5 Door Bas de Goede

Rule The Game | Ik dacht dat het moment nooit zou aanbreken, maar ouders en gamende kinderen zitten eigenlijk gewoon op één lijn. Zo blijkt uit onderzoek van het platform ‘Rule the Game’. Dat ik dit nog mag meemaken…

Nu was ik nooit een die hard gamer, maar ik heb toch vele uren gespendeerd aan C&C Generals, Fifa, Football Manager, Pro Evo Soccer, Call of Duty, Medal of Honor en dat soort titels (allicht was ik toch wel een vrij fanatieke gamer?). Alleen mijn ouders snapten dat nooit zo, het was toch een beetje een ‘waste of time‘. Dat de wereld enorm is veranderd in de afgelopen 20 jaar is te zien in het nieuwe onderzoek van Gaming platform ‘Rule The Game’.

Betrokkenheid ouders

Een groot gedeelte van de ouder heeft in het kader van ‘Parenting control‘, zelf voldoende overzicht in het digitale gedrag van hun kind. 70% is zelfs samen met het kind aan het gamen. En ik denk dat dit nog wel de meest belangrijke ontwikkeling is. Ik heb met mijn vader wel eens ene potje FIFA geprobeerd te spelen, dit was geen groot succes ondanks zijn verwoede en enthousiasme pogingen het te doen slagen.

De voorwaarden die ouders aan het gamen vastpinnen zijn nog wel vergelijkbaar met vroeger, het gaat dan vooral om gedrag en goede resultaten op school blijkt uit het onderzoek.

De voordelen van Gamen

Een ruime meerderheid van de ouders in Nederland ziet gamen als goed middel om de Engelse taalvaardigheid van hun kind te verbeteren (58%), ook zijn ze net zoals ik overtuigd dat het de creativiteit van het kind bevordert. Waar uit het onderzoek blijkt dat slecht 14% van de ouders neit direct een voordeel ziet, is er een ruime meerderheid die ook inziet dat het de intelligentie zelfs kan bevorderen.  

Slechts 2% van de ouders zegt niet op de hoogte te zijn van het videogamegedrag van hun kind. Maar liefst 86% van de ouders geeft aan grip te hebben op het videogamegedrag van hun kind, maar 76% zegt wel dat ze graag nog beter op de hoogte wil zijn, een platform zoals ‘Rule The Game’ kan hierin een steuntje zijn met handige tips & tricks.

De tips van Ruud Gullit.

“We vinden het geweldig om te zien dat ouders ieder jaar meer grip krijgen op het videogamegedrag van hun kind, maar dat zij tegelijkertijd ook kritisch blijven. De vragen die ouders hebben, zijn veelal inhoudelijke vragen over de videogame of -mechanieken. Alleen als je als ouder of verzorger betrokken bent bij je videogamende kind leer je hier meer over en kun je makkelijker het gesprek aangaan om samen met je kind heldere afspraken te maken. Het is dus belangrijk om interesse te tonen en ook om eens mee te spelen. Dit is niet alleen leerzaam, maar ook nog eens leuk voor het hele gezin,” zegt Martijn Schenderling van Rule the Game.

Omgaan met gamen(de kinderen)

De wereld is steeds digitaler aan het worden en de vraag is niet alleen of u dat ook aan het worden bent, het gebeurt gewoon. Zeker wanneer je kinderen hebt. Mijn kinderen zitten in de categorie 1 t/m 5 jaar oud en ook dan speelt het al een rol. Op het basisonderwijs geven ze al voor een groot gedeelte digitaal onderwijs, zelfs in groep 2.

gaming platform rule the game fsom magazine

Wilt u meer weten over dit onderzoek of wat het platform ‘Rule The Game’ allemaal doet. Neem dan vooral een kijkje op de website en mijn advies is bovenal… Ga lekker mee gamen!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad

Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Scoor FIFA ’21 nu met HELE DIKKE KORTING!
GAMEBREAK episode 11 nu online! Wekelijks een NIEUWE episode!
Fix for GAMEBREAKING BUG AC Valhalla!

Please follow and like us: