Robinson: The Journey Review

Robinson: The Journey Review

15 januari 2020 0 Door Peter van de Velde

Robinson | Ik heb de PlayStation VR set nog niet heel lang maar een titel is me na het zien van de trailer bijgebleven. Het zag er zo tof uit, rondlopen in een wereld met dinosaurussen, overleven in die wereld en dat alles in VR. Een titel die altijd op mijn verlanglijstje is blijven staan. Daar is mijn derde titel op PlayStation VR Robinson: The Journey.

Prachtige wereld

Jij bent Robin, een jongen die samen met anderen op weg was om een nieuwe wereld te bouwen. Een ongeluk gooit echter roet in het eten en je strandt op een wereld waar dinosaurussen de dienst uitmaken en waar de wereld vol zit met onbekende planten en dieren.

Nadat je de eerste stappen hebt gezet in de wereld merk je direct hoe mooi het er allemaal uitziet. Het was na Playroom VR en VR Worlds gespeeld te hebben de eerste keer dat ik ook echt om me heen ging kijken.

Ontdekking

Gelukkig is om je heen kijken ook precies wat je moet doen gezien je primaire taak is om op ontdekking uit te gaan. Althans, dat vind jij. Je hulp tijdens deze reis is HIGS, een kleine robot die in elke ontsnappingscapsule zit. Er zijn echter nog een aantal capsules neergestort en om een compleet beeld te krijgen van je situatie, ga je erop uit om de HIGS units uit de andere capsules te bemachtigen om te zien wat er nu precies is gebeurd.

Maar je gaat niet alleen met HIGS op pad, nee, je hebt ook nog je favoriete baby T-Rex Laika die met je mee gaat. Het is ook wel fijn dat ze beide met je mee gaan. Zo moet je soms stroom omleiden om een deur te openen en hier helpt HIGS je mee. En als je je even verveelt dan kun je een balletje gooien dat Laika dan weer voor je ophaalt.

Besturing

De besturing is met deze game wel een beetje wennen. Het lopen gaat gewoon met de controller, so far so good. Tijdens het klimmen moet je echter om je heen kijken om zo je handen op de juiste plek te kunnen krijgen. Heel soepel werkte dit echter niet altijd en dat zorgde bij tijden voor wat frustratie.

Ook is het draaien in de game een beetje bizar geregeld. Tenminste, als je de game speelt terwijl je op de bank zit. Je moet je omdraaien door de rechterstick van je controller te tikken. Hierdoor schuift het beeld telkens een klein stukje naar links of naar rechts.

Deze manier van bewegen was ook direct mijn eerste ervaring met misselijk worden van VR gaming. Wellicht dat dit wel eenvoudig te verhelpen was geweest als ik was gaan staan om te spelen en dan om mij heen te kijken. Dit heb ik echter niet geprobeerd en had ik ook geen zin in om te proberen dus dit schrijf ik op als een minpunt.

The VRdict

Mijn ervaring met PlayStation VR tot dusver is meer dan prima en met Robinson zijn de games tot dusver spraakmakend genoeg om er geïnvesteerd in te blijven. Het is op PS VR voor mij tot dusver een van de betere games en ik kan enkel hopen dat ik nog meer van zulke parels tegen ga komen. Wel hoop ik dat de besturing in VR danwel beter wordt of dat ik het beter onder de knie leer krijgen. Maar dat zal ook wel weer wennen.

Cijfer: 7,5/10

Trophies

Artikel door: Peter van de Velde / @dutchplaystationgamer / @fsomwhiskyguy
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Rocktober 2021 gaat bijna beginnen en wij gaan onze content daar een beetje op aanpassen. Hoe? Dat lees je in dit artikel. Check it out! Lees er alles over bij FSOM!

Meer DutchPlayStationGamer

Måneskin ook in Nederland groot succes!
Ghostbusters: Afterlife (I Ain’t Afraid of No Ghost)
Van nul naar Mudmasters 2021!
Rocktober 2021 komt snel dichterbij!
Op ontdekkingsreis met… Spotify!

Please follow and like us: