hop vs extra hop door thedutchbeerdad bij fsom

Bird Brewery | Het is zover! Ook Bird Brewery gaat met een vaste reeks specials komen gedurende 2022. In navolging van vele andere brouwerijen pakken ook zij deze trend op. Toch beginnen ze net een beetje anders…

Ten eerste hebben ze ervoor gekozen om bij iedere special een online proeverij toe te voegen waarin biersommeliers aan de slag gaan met het bier van dat moment. Je kunt je hiervoor inschrijven op de Facebookpagina van de brouwerij. Een leuke toevoeging aan een reeks unieke bieren. En uniek gebruik ik bewust, want de eerste special bestaat uit twee bieren!

Hop VS Extra hop

Bij de Hop en Extra Hop draait het om hop. En dan vooral de verschillende smaken en aroma’s die kunnen vrij komen bij de enorme diversiteit aan hopsoorten. Bloemig, fruitig, kruidig, aards, citrus en nog veel meer. Voeg daaraan toe dat het ontzettend veel invloed heeft op welk moment tijdens het brouwproces de hop wordt toegevoegd en zo zijn er nog meer factoren. Genoeg reden om wat dieper in de materie te duiken en de bieren te proeven tijdens de online proeverij.

Hop VS Extra hop is een vergelijking die gaat aangeven hoe twee bieren in elkaar zitten en waar de verschillende smaken vandaan komen.

De eerste proeverij is op 24 februari om 19.00 uur op de Facebookpagina van Bird Brewery. “We doen de sessie live vanuit het brouwlab in ons proeflokaal House of Bird en die is gratis te volgen”, vertelt mede-oprichter en biersommelier Rik van den Berg. “Daarnaast is het ook mogelijk om in ons proeflokaal live mee te proeven. Onze biersommelier Stephanie Verkerk geeft ter plekke uitleg en vragen kunnen meteen worden gesteld. Op die manier brengen we online en offline bij elkaar.”

Beschikbaarheid

Het is dus eenvoudig om “aan te schuiven” bij de proeverij en ook de bieren in handen krijgen is niet onmogelijk. Een 12 pack van de Hop VS Extra hop scoor je inclusief proefformulieren op de webshop van Bird Brewery. Uiteraard zullen de bieren ook verkrijgbaar zijn bij diverse slijterijen.

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!
Wil jij weten wat een West Coast IPA is? Lees dan vooral het artikel ‘Wat is een West Coast IPA?’

Wat Proeven we vandaag?

Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer! Iedere donderdag een nieuwe aflevering van ‘Wat Proeven We Vandaag?’.

Proef online mee in de battle hop vs extra hop. Deze twee bieren zijn de nieuwste specials van Bird Brewery! TheDutchbeerdad verteld je er meer over in ons magazine.

Scoor gelijk de bieren van Flying Dutchman met een dikke kortingscode!
Met de code ‘FSOM10’ scoor je de Flying Dutchman bieren met 10% korting.
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram