Ondergesneeuwd pareltje – Assassin’s Creed Rogue

Remasters zijn tegenwoordig natuurlijk ontzettend aanwezig in het gaming landschap. Crash Bandicoot en Spyro the Dragon zijn enkele voorbeelden. Met de Ezio Collection is ook Assassin’s Creed niet vreemd in de wereld van de heruitgaven. Daar komt bij dat Rogue ook wel een game is die sommigen niet gespeeld hebben omdat dit de laatste Assassin’s game was op de PlayStation 3 maar alle ogen waren gericht op de PlayStation 4 game Assassin’s Creed Unity. Is het nu nog de moeite waard om deze game te spelen? Ik vind van wel!In Assassin’s Creed Rogue speel je als Shay Cormac, een Assassin in training. Wanneer hij op een missie gestuurd wordt in Lissabon om een precursor artifact te halen gaat het verschrikkelijk mis en de stad Lissabon komt ten val met tienduizenden doden als gevolg. Shay kan hier niet mee omgaan en voelt alsof de Assassin’s hem hebben verraden. Hij stapt over op naar de Templars en dat geeft het verhaal net de twist die het, wat mij betreft, een stuk interessanter maakt.

Is het zoveel anders dan?

Nee, qua gameplay is deze game niet anders dan zijn voorgangers op PlayStation 3. Nog steeds is het klimmen, klauteren, missies uitvoeren en collecitbles verzamelen. Alleen nu vanuit het perspectief van een Assassin die Templar is geworden. Het verhaal speelt zich af tussen Black Flag en Assassin’s Creed III. Dus na Captain Kenway en Adewale en voor Connor. Je zult dan ook karakters herkennen uit deze games.
De gameplay is niet heel anders dan voorgaande AC games maar heeft wel een opfrisbeurt gekregen. Zo heeft men andere type missies toegevoegd. Zo heb je nu Assassin Interceptions. De missie begint door een duif te vangen die aangeeft wie er door de Assassin’s omgelegd gaat worden. Het is aan jou om deze persoon te identificeren en de Assassin’s die eraan komen om te leggen voordat ze slagen in hun missie. Het concept is simpel maar het geeft je wel het gevoel een Templar te zijn.
Ook vallen Assassin’s jou als speler aan. Wanneer je door New York loopt en je hoort gefluister houdt dan je Eagle Eye paraat want voor je het weet, word je neergestoken door een Assassin.

Ondergesneeuwd

Met de overgang naar de PlayStation 4 werd deze game tegelijk uitgebracht met Assassin’s Creed Unity. Deze op PlayStation 3 en Unity op PlayStation 4. Door deze zet hebben veel mensen Rogue nog niet gespeeld en ik begrijp hierdoor de reden wel om deze game als remaster uit te brengen. Na het spelen merk je dat de gameplay iets verouderd is ondertussen (zeker gezien Origins en Odyssey) maar het is nog steeds een vermakelijk game om te spelen.

Zal ik het nog spelen?

Die keuze kan ik natuurlijk niet voor je maken. Wel kan ik deze game aanraden. De gameplay is net even anders dan de ‘reguliere’ AC games en de andere gameplayelementen zorgen net even voor dat beetje extra. Neem daar het verhaal bij en je hebt een titel die je, zeker als Assassin’s Creed liefhebber, niet gemist mag hebben.

Like and subscribe

Vergeet ondertussen niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Gaming bijvoorbeeld of DutchPlayStationGamer.

Vergeet ook niet om mij te volgen op Instagram via CloudStrifeNL/DutchPlayStationGamer!

Check back every saturday!
Dit artikel is geschreven door: DutchPlaystationGamer
Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!

Ben jij of is jouw onderneming/product op zoek naar een partner
om jou Social Media op te zetten of een boost te geven?
Neem dan contact op met Kim Michaelis Media via kimmichaelis@hotmail.com!

Fifty Shades of Men en alle Social Media kanalen zijn 
onderdeel van Kim Michaelis Marketing.

Social Media Management, Social Media HOSTING & Micro Marketing.

Speciaal geselecteerd voor jou!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram