Kwaad bloed Moord en Doodslag op het platteland.

Foto door Tom Swinnen via Pexels fsom magazine kwaad bloed

Podcast | We doen het tegenwoordig steeds meer en steeds vaker. Luisteren naar podcasts, je kunt het zo gek niet bedenken en er is wel een podcast over te vinden. Bij FSOM Magazine maakten wij al eerder podcasts op het gebied van gaming. Maar recent ben ik helemaal de true-crime podcast ingezogen en die van Kwaad bloed viel mij het meeste op en kan ik jullie zeker aanraden.

Het voorjaar is dan misschien wel begonnen, maar optimaal kunnen we er niet van genieten. We moeten ons houden aan ‘social distancing’ en veel winkels hanteren een deurbeleid, als ze al geopend zijn. Een terrasje pakken zit er niet in, daarom maken we er het beste van. En dat kan thuis natuurlijk prima door er af en toe een toffe podcast bij te pakken.

Kwaad Bloed

Vandaag heb ik de podcast van Kwaad Bloed erbij gepakt. Dit is een true crime podcast over vijf zeer spraakmakende moordzaken en een mysterieuze verdwijning die allemaal plaatsvinden op het platteland. Zeer bijzondere zaken if you ask me, and i’m hooked! Gelukkig hebben ze er in totaal 11 podcastst van gemaakt, want er zijn ook nog vier drama podcasts toegevoegd!

De kern van deze serie ligt misschien wel in het volgende. ‘Men kan simpelweg niet accepteren dan iemand geboren wordt en op een bepaald punt in het leven zomaar verdwijnt. Dat kan niemand accepteren.’ Een soort bezwering die om de betreffende persoon heen hangt waarvan we willen weten, moeten weten wat er gebeurd is. Dat is ook de hoofdmotivatie voor de personages en hoofdrolspelers in deze true crime podcast dat is gebaseerd op echte dossiers!

Foto door kat wilcox via Pexels crime scene true crime podcast op fsom magazine door thedutchbeerdad kwaad bloed vpro.

Luister hier naar de teaser van VPRO’s true crime podcast ‘Kwaad bloed moord en doodslag op het platteland‘.

Jaqueline Maris ging op jacht naar deze verhalen op het platteland. Ze begon in Brabant en eindigde uiteindelijk in Groningen, door deze dossiers op prachtige wijze vorm te geven en het toevoegen van muziek die prachtig de sfeer weergeeft en je helemaal meeslurpt in de wereld van moord en verdwijning. Want is het dan echt zo dat iedereen in staat is om een moord te plegen?

True Crime bij de VPRO

Vier verschillende schrijvers kregen de enorme moorddossiers op hun bureau en mochten hun fantasie de vrije loop laten gaan. Uiteraard zonder ook maar eniog moment het daadwerkelijke doel uit het oog te verliezen. Want we praten hier over ’true crime’. Dit is gewoon ech gebeurd en ook het nabootsen van de reacties van de nabestaanden is werkelijk fenomenaal gedaan. Gedachtes, vertwijfeling en verdriet komen zo goed binnen dat het je haast kippenvel bezorgt.

Ik heb gekozen om met de de aflevering over Jolanda Meijer te beginnen. Ze verdween in 1998 op mysterieuze wijze. Jolanda was moeder van twee kinderen, maar bovenal was ze een drugsverslaafde prostituee was. En ze was een pittige tante, ze hield zich bezig met oplichting, het beroven van klanten en nog veel meer duistere zaakjes. Maar kwam Jolanda een verkeerde klant tegen en is ze daarom verdwenen? Of was ze “haar leven” gewoon zat en is ze vrijwillig vertrokken…

Foto door Martin Lopez via Pexels op fsom magazine kwaad bloed vpro true crime podcast

Termen als kindermisbruik, moedermoord en nog meer sinistere zaken komen ter sprake. Het meeste wat liefhebbers van true crime zal aanspreken, is het feit dat Jolanda uit een degelijk gezin komt en op het eerste gezicht een gelukkige jeugd heeft gehad. Hoe heeft het zo ver kunnen komen en waar gaat het fout?

Waar is Jolanda?

Op een dag was ze vertrokken…
Ik wilde gewoon iets zachts voelen…
Een keiharde transactie… Letterlijk…
Ach, soms zit er een verkeerde tussen…

Dit zijn een aantal termen die voorbij komen in deze true crime podcast die je werkelijk waar helemaal meesleurt in de wereld van prostitutie, hoerenlopers en mensen die die mensen kennen. Geweldig! In deze podcast serie komt veelvuldig naar voren dat iedereen in staat is om een gruwelijke daad te verrichten en dat het daarom zo ongrijpbaar is.

Luister hier naar het eerste deel van de true crime podcast over Jolanda. Er zijn dus meerdere dikke dossiers en hier zijn allemaal prachtige en gedetailleerde verhalen over gemaakt doordat de fantasie van de schrijvers fenomenaal word overgebracht op de luisteraar. Ik ga gauw verder luisteren naar deze bizar goede misdaad podcast

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad

fsom website banner logo entertainment

Dit is echt wat voor jou!

Bizarre voorspelling over het corona virus!
Northern Monk X By the river brewing collabbrew!
De dikste Mini Cooper ooit!
Welkom terug drive-in bioscoop!
The Walking Dead – The Final Season Review
Days Gone – The FfredericC Review

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

3 reacties

  1. Leuke podcast, maar Arnhem (afl 5) als platteland bestempelen is wel weer heel Amsterdams, beetje jammer.
    Ik begrijp dat het gaat om moord binnen een kleinere gemeenschap (zoals een wijk in stad) maar dan zou ik het ook zo omschrijven en niet als platteland.

    1. Hi Liesbeth, nu je het zo omschrijft ben ik dat helemaal met je eens. Echter is dit bedacht door de makers van de podcast en is mij de “onderschatting” van Arnhem helemaal ontgaan. Het is overigens ook een tijd geleden dat ik deze podcasts heb beluisterd om mijn handen maar eens in onschuld te wassen.. :p 😉 Ik woon zelf wel echt op het (Friese) platteland, dus ik weet precies wat je bedoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram