Kingdom Hearts komt EINDELIJK naar de Switch

Kingdom Hearts | We gaan even terug in de tijd. 2001, het tijdperk dat de PlayStation 2 zijn hoogtij viert en Final Fantasy een van mijn favoriete RPG series was. Tijdens de E3, de Electorinc Entertainment Expo, worden er nieuwe games aangekondigd en dat is voor gamers een feest van jewelste. Maar deze titel was wel heel erg bijzonder. Squaresoft (nu Square-Enix) ging samenwerken met Disney om Final Fantasy karakters onder te brengen in Disyney werelden? Wait, what? And so, Kingdom Hearts (KH) was born!

Kennismaking

Nu ben ik geen groot fan perse van Disney tekenfilms maar ik kan me er wel altijd prima mee vermaken. Dus wanneer je favoriete JRPG developer ineens op de proppen komt met een game die het beste van beide werelden gaat combineren dan weet je dat je klaar bent voor een reis van jewelste. Daarom hieronder even de originele trailer van de game all the way back in 2001. Jawel, 20 jaar geleden!

Een reis van 20 jaar

Ondertussen zijn we 20 jaar verder en hebben we drie games in het assortiment. Normaliter deel 1, 2 en 3. Althans, je zou verwachten dat het zo simpel zou zijn. Maar niets is minder waar…

Het Kingdom Hearts universum is namelijk uitgebreider dan dat. Veel uitgebreider mag ik wel zeggen, check het enorme Kingdom hearts aanbod hier! Waar het begon op de PlayStation 2 kwamen spin-offs uit op de Gameboy Advance, PlayStation Portable, Nintendo DS, Nintendo 3DS en zelfs op Android en iOS. Om uiteindelijk Kingdom Hearts III uit te brengen op de PlayStation 4 en de XBox One.

Kortom een rollercoaster aan games over verschillende platformen die allemaal een deel van het overkoepelende verhaal vertellen die dan weer naadloos overgaan in het “echte” vervolg Kingdom Hearts II en III. Maar dit was niet bij te houden want niet iedereen beschikt over alle platformen en daarom hebben een groot deel van de gamers delen gemist. Gelukkig is daar een oplossing voor gevonden.

The Journey So Far

Om het verhaal compleet te maken en iedereen kennis te laten maken met alle games over de verschillende platformen heen heeft Square-Enix gedacht, laten we een remaster uitbrengen van alle games en dat doen we gewoon op de PlayStation 3, PlayStation 4 en de Xbox One. Dit gebeurde initieel in drie verschillende compilaties.

Het werd er allemaal niet gemakkelijker op dus uiteindelijk hebben ze al die pakketten samengevoegd in een grote mega bundel The Journey So Far. En die werd uitgebracht op PlayStation 4 en Xbox One. In maart dit jaar zelfs op PC via de Epic Game Store. Maar er was een console die telkens achterbleef. De Nintendo Switch… Tot nu…

Eindelijk op de Switch!

Want Kingdom Hearts maakt eindelijk zijn debuut op de Nintendo Switch! En dat is niet een game, niet twee, zelfs niet drie. Dat zijn TIEN games die je kunt gaan verkennen en ontdekken. Er zit echter een maar aan vast, het zijn geen fysiek releases of zelfs digitale releases die je download naar je Switch. Het gaat om Cloud versies van de games. Dus je streamt je favoriete Kingdom Hearts games naar je console!

Maar even zien welke games nu precies in welke collectie zitten. Ga er maar even goed voor zitten!

Na PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One en PC is het dan eindelijk zo ver. Kingdom Hearts komt naar de Switch!
 • 1. KINGDOM HEARTS FINAL MIX
 • 2. KINDOM HEARTS Re:Chain of Memories
 • 3. KINGDOM HEARTS 358/2 Days (enkel de cinematics voor het verhaal)
 • 4. KINGDOM HEARTS II FINAL MIX
 • 5. KINGDOM HEARTS Birth by Sleep FINAL MIX
 • 6. KINGDOM HEARTS Re:Coded (enkel de cinematic voor het verhaal)
Na PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One en PC is het dan eindelijk zo ver. Kingdom Hearts komt naar de Switch!
 • 7. KINGDOM HEARTS Dream Drop Distance HD
 • 8. KINGDOM HEARTS 0.2 Birth by Sleep -A fragmentary passage-
 • 9. KINGDOM HEARTS χ Back Cover (movie)
Na PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One en PC is het dan eindelijk zo ver. Kingdom Hearts komt naar de Switch!

 • 10. KINGDOM HEARTS III + Re Mind DLC
 • Er is meer!

  Naast al deze pracht en praal is echter nog een nieuwtje die we met jullie kunnen delen. Fans van Super Smash Brothers Ultimate vragen er al een tijd om en het is eindelijk waarheid geworden. Sora joins the battle!

  Na PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One en PC is het dan eindelijk zo ver. Kingdom Hearts komt naar de Switch!
  Trophies

  Artikel door: Peter van de Velde / @dutchplaystationgamer / @fsomwhiskyguy
  Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

  Na PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One en PC is het dan eindelijk zo ver. Kingdom Hearts komt naar de Switch! Check it out! Lees er alles over bij FSOM!

  Meer DutchPlayStationGamer

  Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin
  Ghostbusters: Afterlife (I Ain’t Afraid of No Ghost)
  Van nul naar Mudmasters 2021!
  Rocktober 2021 komt snel dichterbij!

  Please follow and like us:

  Dit is ook iets voor jou!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Blijf op de hoogte!
  Facebook
  Facebook
  YouTube
  YouTube
  Pinterest
  Pinterest
  fb-share-icon
  Instagram